Nincs új a nap alatt. Kiváló híreket látunk, tapasztalunk az utóbbi időben a Geelynél és a Twitternél, illetve az S.A.P-nál.

A Geely Automobily és a Twitter mindenkit meglepett az utóbbi hónapokban. Ugyanis több nagyobb esemény történt a piacon. Rengeteg negyedéves jelentés jelent meg csak az utolsó hónapban. Például a Twitter  cégnek is megjelent a negyedéves jelentése. De mi is történt akkor,  anno február 09-én felrobbant a Twitter árfolyama piacnyitás előtti kereskedésben (+25%) miután három negyedévet követően váratlanul ismét növelni tudta árbevételét a vállalat (+2% év/év) és története során először ért el profitot a GAAP számviteli szabályok alkalmazása alatt. A bevételnek ezúttal is a nagy részét, 644 millió dollárt a reklámbevételek hoztak, ami mindössze 1 százalékos növekedést jelent évről-évre. A Twitternél összesen ez  732 millió dolláros árbevételt jelent a várt 686 millió dollárral szemben, amin 0,19 dolláros EPS-t ért el a várt 0,14 dollárral szemben. A vártnál jobb eredmény főként annak volt köszönhető, hogy a videotartalmakra való nagyobb fókuszt helyezett a cég.  Új, a felhasználók számára relevánsabb tartalmakat megjelenítő algoritmus növelte az elkötelezettséget az alkalmazás iránt. Ez pedig meggyőző érv a hirdetők számára. A napi aktív felhasználók száma 12%-kal emelkedett év/év alapon, a konkrét számot azonban továbbra sem közli a vállalat. A havi aktív felhasználók száma nagyjából megegyezett a konszenzussal és 330 milliót mutatott a negyedév végére, ami stagnálás az előző negyedévhez képest.letöltés

A Twitter cég első alkalommal ért el nyereséget. Így  91 millió dolláros pluszban zárták a negyedévet. A friss jelentésből az is kiderül, hogy egy év elteltével nőtt újra a vállalat bevétele.

Pedig a felhasználók számát nem is tudták növelni. A siker okának az elemzők azt tartják, hogy rá tudták venni a felhasználókat, töltsenek minél több időt a Twitteren. Ahhoz hogy ezt elérjék a videólejátszásokra kellett koncentrálni és arra, hogy a megosztások illetve a bejegyzések száma egyre több legyen. A jelentésben az is szerepelt, hogy 2019 második felében még többet kell dolgozni azon ,hogy elmagyarázzák azt, hogy miként nyúltak bele az oroszok a 2016 év végi amerikai választásba. A Twitter  31, 5 dollárra emelkedett február 09-én 25 dollárról. A részvény ára azóta is nőt.  A Twitter a részvénypiacon 2013. 11.07-én jelent meg.

 

Twitter-Download-PNG

 Az utolsó évben kimagasló hozamot értek el rajta a befektetők, ugyanis 102,94 %-os hozamot láttak ebben a részvényben. A másik nagy meglepetés a Geely Automobily volt. Sok ügyfelem tavaly még csak nem is halott a Kínai autógyárról a Gelly Automobilyről, pedig már  cég régóta üzemel és elég jól. Ugyanis a Geely, már 2010-ben Ázsiában bekerült a legjobb és legdinamikusabb  elektromos autózás világába. Akkor vásárolta meg és kezdete felvásárolni a Zhejiang Geely Holding Group a tönkrement svéd Volvót. Akkor a vételár  1,2 milliárd font volt, ezt kifizette a Geely. A kínai vállalat szeretett volna  hozzáférni a Volvo technológiájához. Később sikeres is volt a vétel , hozzá is fért. A Geely akkoriban 30.000 autót kezdett el gyártani, mind elektromos autó kivitelben.  A Volvo sikeres megvásárlása után bevásárolta magát a brit Lotus autógyárba (51 százalékos tulajdonos),  és övé lett a londoni taxikat gyártó London Taxi Co., majd az  övé lett Malajzia legnagyobb autógyára, a Proton is.  A cégek vezetője és tulajdonosa Li Sufu 51 éves kínai viszont nagyobb fába vágta a fejszét. Már tavaly év végén bekopogtatott a Daimler-hez egy 5%-os részvényvételi szándékkal , akkor a Daimlert diszkontáron akarta megvásárolni. Az akkori részvénypakett ára  4,5 milliárd  dollár körül lett volna. Visszautasítást kapott. Akkor Li Sufu más technikához folyamodott ,egy befektetési alapon keresztül szép csendben elkezdte felvásárolni a Daimler részvényeket a piacon. Így a Geely a csaknem 10 százalékos részesedéssel a Daimler legnagyobb egyéni részvényesévé vált. Az ár mintegy  9 milliárd dollár lett,azaz 2200 milliárd forint. Ma a Geely birtokolja a a német Daimler járműgyártó 9,69 százalékát, míg egy kuvaiti szuverén  alap visszacsúszott a második helyre , így csak a 6,8 %-val rendelkezik a cégben. Negyedéves jelentést adott ki az SAP is.  SAP a negyedik negyedévben 2,36 milliárd eurós operatív eredményt ért el, ami azonban elmaradt a 2,39 milliárd eurós várakozástól. Ugyanakkor a társaság megemelte 2018-as eredményvárakozásait, miközben a 2020-as célokat változatlanul hagyták. Európában  osztalékot  is emelt a S.A.P. (a világ egyik legnagyobb szoftver és vállalatai irányítási cége), így a vállalat osztaléka 1,4 euróra emelkedett a részvényenként. Ezek a részvények a jövő részvényei. Emellett nagyon jó lehetőséget lát a JP. Morgan is a Netflixben és az Nvidia részvényében.

geely-ge-lead-580-shanghai

De azt majd egy következő írásban megírom

 

Tehát kedves olvasó van élet a biztosítási kötvényen és a banki kamatokon is kívül, csak keresd meg a jó pénzügyi tanácsadót és várj  türelemmel és nem 0,1-03%-ot fogsz a pénzedért kapni.Ha tetszett akár egy kis részlet is a cikkből, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

Forrás: Blooomberg illetve http://business.financialpost.com

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!