Samsung Galaxy S7

A VentureBeat több érdekes információt is közölt az új Samsung csúcsmodellekkel kapcsolatban. Az értesülések állítólag egy a gyártóhoz közel álló személytől származnak, aki jól ismeri a vállalat terveit. Ha igazak a hírek, akkor február végén kétféle Galaxy S7 modell láthat napvilágot, egy 5.1 colos alapmodell és egy 5.5 colos, két oldalt hajlított S7 edge. Mindkettő QHD felbontással érkezhet, a panel típusa pedig természetesen Super AMOLED lesz. A Samsung állítólag egy “always-on”, azaz állandóan bekapcsolt funkcióval is ellátja a készülékek kijelzőjét, ami a Motorola Active Display technológiájához hasonlíthat majd, azaz a sötét kijelzőn bármikor felvillanhatnak értesítések, de ez nem növeli majd jelenősen a fogyasztást az AMOLED technológia miatt.

A hírek szerint a Galaxy S7 modellek por- és vízálló kivitellel érkeznek majd az IP67-es tanúsítványnak megfelelően, akárcsak a két évvel korábbi Galaxy S5. És ez még nem minden, ugyanis visszatérhet a microSD bővítési lehetőség is.

A hardver szerepét természetesen az új Exynos 8890-es chipset tölti majd be, de lesz Snapdragon 820-szal szerelt változat is bizonyos régiókban. Ezekhez 4 GB RAM-ot szerelnek, és a belső tárhely minimum 32 GB-os lesz.

Az előlapi kamera 5 megapixeles felbontással érkezik a VentureBeat információi szerint, a hátlapra pedig egy hatalmas, 1/2 colos szenzor kerülhet 12 megapixeles felbontással és f/1.7-es rekesznyílással. A felbontás tehát csökkenhet az S6-hoz képest, de a minőség mégis sokat javulhat, ugyanis nem csak a pixelek száma számít, sok más tényező is közrejátszik.

Végezetül nézzük az akksikat! Ha hihetünk a híreknek, akkor az S7 egy 3000 mAh-s, az S7 edge pedig egy 3600 mAh-s teleppel érkezik, ami óriási előrelépés az elődökhöz képest. A forgalmazás márciusban indulhat, és fekete, fehér, valamint arany színek közül választhatunk majd.