Töretlen a jókedv a tőzsdén, avagy mit is kezdhetünk a Brexit után a pénzünkkel.

Európának és Amerikának is fájt az egy hete megtörtént brit népszavazás. Nem kis károkat okozott. A Brexit óta eltelt egy hét. A forint azóta csak egy kis korrekción van túl. A forint árfolyama kevesebb, mint 1 százalékot mozdult el az euróval szemben, az állampapír-piaci hozamaink alig változtak. Az  EKB és a FED valószínűleg,még további lazítás irányába  illetve kissé lassuló szigorítás irányába tolja a piaci várakozásokat. Amerikában az év első 3 hónap gyengesége után javultak a makrogazdasági mutatók, erőre kapott a gazdaság. A májusi adatok ugyan kicsit kedvezőbbek,de a munkaerőpaci statisztikákat csak a jövő héten ismerhetjük meg. A Brexit miatt nagyon kevés az esély arra, hogy a Fed júliusban végre megemelje irányadó kamatát.A fontnál a  június utolsó két napján  pozitív korrekció lett a dollárral szemben , így  a dollár már ( 284,8 Ft),míg a font (383,28 Ft) vagyis a keresztárfolyam 1,34  lett . Viszont a DAX a hétfői nyitáshoz képest erősödött ,amíg hétfőn 9300 alatt volt,mára elérte a 9694,89 eurót. A Volkswagen a reggeli nyitáshoz képest 2,91 százalékot erősödött, a Continental 1,39 %-t, míg a BMW 1,31 %-t. A Dow Jones is ujra szárnyra kapott, az eddigi oldalazás helyett igaz most még mínuszban az index,de az Amerikan Expess 3,01 % pluszban van,addig az Exon Mobil 1,29 %-ot emelkedett. 

ExonA legnagyobb nyertesek  a héten(brazil reál, chilei peso, indonéz rúpia) a jenhez hasonlóan felértékelődést tudtak elérni az USD ellenében. A Dow Jones 4%-ot emelkedett összességében az elmúlt napokban .

Mi akik nem értünk a tőzsdéhez, a befektetésekhez, bízzuk szakemberre a döntés előkészítését. Mivel, ezernyi befektetési lehetőség van a piacon, egy független szakértőt javaslok. Egy olyan osztrák letétkezelőt egy befektetési bankot, amely privát banki szolgáltatást ad minden ügyfelének. Mivel ez a Bank specialista a kötvényekben, a részvényekben, a pénzalapokban valamint a fizikai aranyban és a pénzügyi szolgáltatóknak és az ügyfeleinek hozzáférést biztosít az értékpapír piachoz,ezért érdemes találkozni a tanácsadóval a szakértővel,hogy az ilyen időszakban is segítséget tudjon adni az ÖN,vagy TE pénzednek az elhelyezése miatt. A döntés előkészítésben tudjon segíteni,illetve kicsit nagyobb kitekintést mutasson a világ összes elit alapjára,részvényeire és kötvényeire, vállalati kötvényeire,államkötvényekre,befektetési alapokra és ETF-ekre

Partner Bank

Érdekel téged a gazdaságpolitika? Szeretnél még több hazai vagy európai hírt?

Szeretnéd,hogy a pénzed jó kezekben biztonságos helyen legyen?

Akkor nincs más teendőd csak itt regisztrálni!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés