Trump a politika színpadán : avagy hogyan érvényesítsük egyszerre több helyen is akaratunkat.

A mai reggelem 10 :00-kor az irodában két kávéval indult. Mielőtt azonban a másodikat megittam volna , Györggyel beszéltem telefonon. Telefonon történt beszélgetésemkor  kérdésére tájékoztattam, hogy az arany 1.267 dolláron állt ma reggel. Illetve elmeséltem nekik, hogy amióta találkoztunk , egy új cikket olvastam amit neki is ismernie kell. “Tovább tart a BMW gyárleállása  Németországban. A Focus magazin értesülése szerint a lipcsei gyárban már pénteken leállt a termelés, amelyet ma sem indítanak újra, ezenkívül a dél-afrikai és a kínai gyártósorokon is átmeneti leállás várható. A problémát egy olasz alkatrész beszállító okozza, amely nem tudott leszállítani elegendő mennyiségű alkatrészt. A BMW szerint a leállás okozta költségek kezelhetőek és érdemi hatást egyelőre nem jelentenek.” Elmesélte György, hogy miután szombaton találkoztunk, vidékre kellett egy munka miatt utaznia. Azt is elmondta, hogy örül annak, hogy mind a két hétvégi szombat délelőtt vele tárgyaltam és segítettem a döntésében.

Györggyel való beszélgetésembe most bele is tekinthetsz, csak olvass tovább.

ausztria-zaszlo

Osztrák számla magyaroknak

Szeretnéd tudni hogy, mit beszéltem Katáékkal?

Illetve ha érdekelnek a hasonló történeteink akkor csak regisztrálj itt.

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei ma már olvasták és teljes egészében megismerhették ezt a történetet. De ha regisztráltok, akkor ti is olvashatjátok majd a teljes történet minden részletét

“Amikor csütörtökön reggel az irodába érkeztem nem is gondoltam arra, hogy milyen bejelentések lesznek aznap a gazdaságban. Ebédkor pihentem egy kicsit, amikor a Zöld Kapu Vendéglőben egy milánói makaróni mellett el tudtam olvasni a Reutersen azt a hírt, hogy a Moody’s három évtized után leminősítette Kína adósság besorolását A1-re Aa3-ról. A hitelminősítő már tavaly márciusban kilátásba helyezte, hogy leminősíti az országot, de az idén ezt megtette. Természetesen a pénzügyminisztérium nem értett vele egyet, hiszen szerinte nem veszik figyelembe, hogy a kínai kormány milyen erőfeszítéseket tesz azért, hogy a fiskális politika és a szigorítások megtegyék a hatásukat. Kína arról beszélt, hogy a Moody”s nem vette figyelembe a kereslet élénkítés lehetőségeit és a reform törekvéseit.

HUAIBEI, CHINA - JULY 26:  (CHINA OUT) An employee counts money at a branch of Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC) on July 26, 2011 in Huaibei, Anhui Province of China. According to the China Foreign Exchange Trading System, The Chinese currency, Renminbi (RMB), Tuesday rose 33 basis points from previous trading day to a record high of 6.4470 against the U.S. dollar.  (Photo by VCG/VCG via Getty Images)

A csökkenést az ipari és egészségügyi szektorok vezették a bejelentést követően. Aznap délelőtt amúgy is több minden történt a világgazdaságban, ami említésre méltó. Így például már jóllakottan olvastam el a szerda este megjelent Fed jegyzőkönyv szövegét. Amelyben kiderült, hogy az amerikai jegybankárok is egyetértenek abban, hogy meg kell kezdeni a jegybank mérlegének leépítését, ami a leépítést követően 2000 milliárd dollárral is kevesebb lehet. A Fed jegyzőkönyvéből az is kiderült, hogy hamarosan újabb kamatemelés jöhet, valószínűsíthető a június 14-ei dátum. Viszont a döntéshozók nem értenek egyet a kamatemelések üteméről és mennyiségéről, mert van, aki lassabb kamatemelési pályát, valaki gyorsabb kamatemelési ciklust szeretne. Ebéd után a fejemben a gondolatok az aznap délelőtt megtartott bécsi OPEC ülés körül forogtak, mert a novemberben már elfogadott és elhatározott napi 1,2 millió hordós kitermelés csökkentése volt a tét. De mindhiába volt az aggodalmam, hisz aznap este a híradásokból megtudtam, hogy új taggal nőtt az OPEC tagállama, felvételt nyert Egyenlítői-Guinea és az is kiderült, hogy……………………”

moodys

Érdekelnek hasonló történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

 

Kattints ide ha érdekel!