Uborkaszezon vége, avagy csendben a színfalak mögött zajlik a kereskedés

A Procter & Gamble sürgeti a részvényeseket, hogy szavazzanak Nelson Peltz aktivista befektető ellen. A részvényeseknek szóló levélben  a Proter & Gamble azt mondta, hogy az aktivista befektető kezdeményezte az automatikus harcot, hogy “kielégítse saját napirendjét”. Ugyanis Nelson Peltz a Trian Fund Management, LP (“Trian Partners”) vezérigazgatója és alapító partnere olyan kereskedelmi  operatív és stratégiai kezdeményezéseket vezetett be eddig az általa is kezelt vállalatoknál, hogy  a Trian portfólióvállalatai pozitív változáskor extra nyereséget  keressenek ezeken a vállalatokon. A héten ezenkívül kiderült, hogy a legerősebb kereslet Európában ismét a bányászati ​​ágazat után volt, az ipar index elérheti a 2,5% -os növekedést. A leginkább figyelemre méltó teljesítményt a Glencore nyújtotta, hiszen 4,0%-os volt a nyeresége . rangsorban  ​​utolsó a Deutsche  Telekom  lett, hisz a veszteség 0,1% -ot is meghaladta. 5779381_14803868648400_rId4

Németország második legnagyobb légitársasága, az Air Berlin tegnap csődöt jelentett. Ez magával hozta azt, hogy több európai légi forgalommal foglalkozó cég, és több légitársaság árfolyama is emelkedni tudott.  Emelkedett a Boeing és a Lufthansa árfolyama is. Az utóbbi csak a mai nap 0,65%-ot ment előre. Újabb sikeres negyedéven van túl a Home Depot. A vállalat 28,11 milliárd dolláros árbevételen 2,25 dolláros egy részvényre jutó tisztított eredményt ért el, ami mindkét esetben, kisebb mértékben az elemzői várakozások felett alakult. A legalább egy éve nyitva tartó üzletekben az értékesítések 6,3%-kal növekedtek év/év alapon a várt 4,9%-kal szemben. Új Viagra terméket dobod piacra a Pfizer. A gyógyszer fő összetevője a szildenafil-citrát. A Pfizer-re egyébként is ráfér  a javulás. De a cég amúgy a jó  teljesítményéről híres, ugyanis augusztus 01-én kiderült, hogy a gyógyszergyártó bevétele a tavalyi 13,15 milliárd dollár után 12,9 milliárd dollárt ért el az idei második negyedévben. A cég adózott eredménye az április-júniusi időszakban 3,07 milliárd dollár, részvényenként 51 cent volt. Kiemelkedőek   a banki állományok részvényei . A Raiffeisen Bank egy hét alatt 6,82 %-ot , míg az Erste Group 2,45% -kal tudott javulni. A mai reggel is tudott hullámokat csalni Ázsiában. Ugyanis a Shanghai index 0,3%-ot tudott  ma reggel emelkedni. De meglepő adatok nem jöttek, így a Hang Seng 0,4%-ot, a Nikkei 225 árfolyama pedig 0,1%-ot csökkent a mai nap.

letöltés

A technológiai cégek részvényei viszont határozottan jól teljesítettek ebben közrejátszott az is, hogy a kínai internet óriás a Tencent Holdings a várakozásokat felülmúló negyedéves eredményről számolt be. Lendületet adott az aranynak a hír, hogy két washingtoni üzleti tanácsadó csoport is feloszlott tegnap Trump elnök charlottsville-i eseményekkel kapcsolatos kommentárja után. Mai nap az arany árfolyama már meghaladta az 1287 dollárt.

merlin-to-scoop-125926778-679829-superJumbo

Meglepő eredményekről számolt be a héten a Siemens , így egy hét alatt a hosszú lefele mozgás után 3,68%-ot tudott erősödni. Az orosz állami vasúti monopólium azt tervezi, hogy további vonatokat rendeljen a Siemenstől, pedig a  közelmúltban botrányt okozott Moszkva négy német cég turbina szállítása és a Crimea-ra szankciók megsértése miatt.

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Jelentkezés konzultációra most