Újra bombahír avagy mibe fektetnek a nagymenők- A Marvell Technology, Inc. profitkilátásai

Marvell Technology

Mindig is gondolkodtam, milyen olyan részvényt vegyek amelyet a bennfentesek is előszeretettel vásárolnak. De ne legyen lufivállalat és a cégnek legyen tőkéje. Minap átnéztem a Nasdaq 100 részvényeit, több wall streeti elemző vásárlását és elemzését és a szemem megakadt a Marwell Technology részvényen. Mindenképpen úgy látom, hogy most alacsony forint dollár árfolyam mellett ideje egy dollárszámlát nyitnom Ausztriában. S közép hosszútávra dolláros részvényeket és kötvényeket, aranyt szükséges vennem, már csak a magas infláció ellensúlyozása miatt is.

MRVL | Marvell Technology Inc. Stock Overview (U.S.: Nasdaq) | Barron's

A vállalatról

A Marvell Technology, Inc. leányvállalataival együtt adatinfrastruktúra félvezető megoldásokat kínál, és az adatközpontok magjától a hálózati peremig terjed. Az 1995-ben alapított vállalatnak 2023-ban több mint 7000 alkalmazottja van, világszerte több mint 10.000 szabadalommal rendelkezik- A cég éves bevétele elérte az 5,9 milliárd dollárt a 2023-as pénzügyi évben. Miután a Marvell 2019-ben felvásárolta az Avera Semiconductor-t (korábban a GlobalFoundries, előtte pedig az IBM egyedi ASIC részlegét), a Marvell az ügyfelek egyedi tervezési céljaira szabott egyedi ASIC-ket kínál.

Jelenleg elmondható, hogy a Marvell Technology részvényeket az intézményi befektetők előszeretettel szerezik megvásárolni. Az üzlet 50%-a a 16 legnagyobb részvényes kezében van. 84%-os részesedéssel az intézmények birtokolják a legtöbb részvényt a vállalatban. Másképpen fogalmazva, a csoportnak van a legnagyobb felfelé ívelő potenciálja (vagy lefelé mutató kockázata).

Marvell Technology Group Chart

A cég árbevétele

De nézzünk is a vállalat mögé. A 2023-as pénzügyi év negyedik negyedévének nettó árbevétele a Marvell Technology esetében  1,419 milliárd dollár volt, ami meghaladja a vállalat 2023. január 11-én közzétett előrejelzésének középértékét. A 2023-as pénzügyi év negyedik negyedévének GAAP szerinti nettó vesztesége 15 millió dollár volt. Azaz hígított részvényenként (0,02) dollár volt. A nem GAAP szerinti nettó nyereség a 2023-as pénzügyi év negyedik negyedévében 396 millió dollár, azaz 0,46 dollár volt hígított részvényenként. A működésből származó cash flow a negyedik negyedévben 351,5 millió dollár lett.

Marvell Technology's Products, Customers: A Cheat Sheet

Vállalati nyilatkozat

“Bár a készletkorrekciók és az ebből eredő termékösszetétel-változások befolyásolják a pénzügyi év első negyedévére vonatkozó bevételi és bruttó árrésre vonatkozó előrejelzésünket, arra számítunk, hogy ezek az ellenszelek a 2024-es pénzügyi év későbbi szakaszában enyhülnek. Ahogy a készletszintek normalizálódnak a Marvell Technology termékek árai emelkednek és nyereséget hozhatnak és a Marvell-specifikus növekedési tényezők felgyorsulnak” – mondta Matt Murphy, a Marvell vezérigazgatója a közleményben.

Marvell Technology stock rises as results top Street view, record revenue forecast - MarketWatch

Várakozás

A Marvell Technology Inc. egy kiemelkedő félvezetőgyártó vállalat, (amely chipjeit előszeretettel használnak mindenhol ) huszonnyolc elemzőtől kapott átlagosan “mérsékelt vételi” ajánlást – jelentette a Bloomberg. A cég részvényeire tizenhat vételi és két tartási ajánlást adtak. Az MRVL részvények egy éves várható árfolyam-növekedése 58,00 dollár az elmúlt 12 hónapban jelentést kiadó elemzők szerint. Így a Marvel Technology részvényeseinek lehet okuk az ünneplésre. A Marvell a január 28-án zárult 2023-as pénzügyi évet rekordforgalommal, 5,919 milliárd dolláros árbevétellel és 238 millió dolláros működési nyereséggel zárta, szemben az előző tizenkét havi vállalati naptárban elért 347,7 millió dolláros működési veszteséggel. A Marvell Technology továbbra is erős pozíciót foglal el a piacon, tizenkét havi csúcsát egészen 65,17 dollár részvényenként elérve, és több mint 33 milliárd dolláros piaci kapitalizációval büszkélkedhet.

Marvell Technology - Wikipedia

 

Javaslat

Vásároljon a Marvell Technology részvényt Ön is dolláros számlára hosszútávra. Egy részvény ára jelenleg 39,48 dollárba kerül (2023.04.28-i árfolyamon), ami rettentő olcsónak tűnik. Érdemes mindjárt 80-90 darabot is venni belőle, már csak azért is mert 3000 dollár alatt nem tudunk értékpapírszámlát nyitni dollárban Ausztriában.

Nem árt tudni!

A Marvell Technology (MRVL )a közelmúltban mutatta be a nagy sebességű és ultranagy sávszélességű szilícium-összeköttetéseket. Amelyek akár 240 terabájt/másodperc adatátviteli sebességet is lehetővé tesznek. A szilícium-összeköttetések által kínált adatátviteli sebesség 45%-kal gyorsabb, mint más elérhető többchipes csomagolási alkalmazások, és másodpercenként 10 000 nagyfelbontású film letöltésével egyenértékű.

Marvell Technology, Inc. | Essential technology, done right

 

Ahogy kicsit korábban feljebb is írtuk, bár ezek az amerikai részvények jó lehetőséget rejtenek magukban, de mivel magas a lehetséges profit, ezért a kockázat is. Befektetni pedig nem szerencse alapon kell, hanem stratégia szerint. Éppen ezért javasoljuk, hogy kérje ki szakértőnk véleményét:

Ha nyereséggel szeretne befektetni  minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel  a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!