Vegyesen álltak az indexek New Yorkban

New York, 2019. szeptember 13., péntek (MTI) – Vegyesen, mérsékelt elmozdulással álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei péntek este.

Képtalálat a következőre: „amerika tőzsde”

 

    Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat Dow Jones 30 mutatója 0,10 százalékos pluszban, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,10 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,28 százalékos csökkenést jelzett.

Dow Jones Industrial Average Chart
A befektetői hangulatot javítják az amerikai-kereskedelmi feszültségek enyhülésébe vetett remények, a piaci szereplők azonban várják az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) jövő heti kamatdöntését is.
Az irányadó indexeket lefelé húzta az Apple részvényének mintegy 2,7 százalékos gyengülése, miután a Goldman Sachs csökkentette a vállalat papírjának célárát az Apple TV+ szolgáltatásával kapcsolatos aggályokra hivatkozva.
A Nasdaq Composite mutatót emellett a Mondelez, a Synopsys, az IDEXX Laboratories, valamint a Starbucks 1,8 százalék körüli csökkenése is gyengítette.

Képtalálat a következőre: „starbucks”
A pénteki kereskedésben a pénzügyi és az energiaszektor szerepelt a legkedvezőbben, ezzel szemben a technológiai vállalatok és az ingatlanszektor mutatója mínuszban állt.
A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két kőolajfajta ára alig változott. Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyű olajfajta hordónkénti (159 liter) 10 cent (0,18 százalék) mínusszal, 54,99 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 8 centes (0,13 százalék) csökkenéssel, 60,30 dollár volt.

Képtalálat a következőre: „köolaj brent”

Az arany unciánkénti ára 0,59 százalékkal, 8,30 dollárral 1499,10 dollárra csökkent.
A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1074 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1066 dollár után.

Forrás: mti_hirfelhasznaloMTI 2019. szeptember 13., péntek 19:56

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!