Veszik a részvényeket, mint más a cukrot

A Kínai adatok sokkal jobbak, mint gondolnánk, ezért az európai adatok is erősödtek.

1.        Kezd megnyugodni a január és februári esések után a Kínai piac, a részvényeket vásárolják, újra eladási hullám van. Több mint 11 % -os export a márciusi hónapban, ez jóval jobb mit az egy évvel ezelőtti adat.

  1. A piacon alapvetően jó hangulat uralkodik, nemcsak ázsiai piacok erősödtek, hanem az európai piacnyitás előtt az S&P500 határidős és a DAX határidős index is.

3.       A német autógyártók,Daimler 3,9 %-os pluszt csinált most a Volkswagen pedig újra 112,75 eurón van. Jók a március végi értékesítési adatai mindkét cégnek. Eléggé erősödik az első negyedév értékesítési száma mindkét autógyárnak.

4.       Tegnap mentőcsomag révén elindult egy Olaszországi 5 milliárd eurós bankmentő alap tervezete, ez segíthet az olasz bankrendszer stabilizálásában.

5.       Jelenleg Irán nélkül is megegyezett a két olajkitermelő nagycég, hogy befagyasszák és a kitermelést A WTI árfolyama a kedvező hírek hatására átmenetileg a 42,8 dolláros szinten van.

Kis Magyar hír

6.       Magyarországról már kivonult, Csehországban viszont most szervezi távozását a Budapest Bank korábbi tulajdonosa, a GE Capital, amely a cseh leány, a GE Money Bank (GEMB) részvényeit a prágai tőzsdén akarja értékesíteni.

7.       Ma ismét esett a BUX reggeli órákban,de 12 órára +0,9 %-ra feltornázta magát

Ha szeretne mindenre kiterjedő gazdasági hírnél többet és részletes elemzéseket.

Jelentkezzen itt!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés