Warren Buffet befektetései 2.rész – Wal-Mart

“Soha nem próbáltam pénzt keresni a tőzsdén. Mindig azzal a feltevéssel vásároltam, hogy lehet, holnap öt évre bezárják a tőzsdéket.” Warren Buffet idézettel szólnék a kedves olvasóimhoz !

Mint szakmai körökben ismert a nagybefektetők is diverzifikálva , vagyis szétporlasztva helyezik el a vagyonukat vagyonkezelőn keresztül a tőzsdén.Be szeretném mutatni az egyik ilyen befektetőt. Warren Edward Buffett aki befektetéseivel hatalmas vagyont halmozott fel. 

 

A Berkshire Hathaway, mint befektetési holdingcég, számos leányvállalattal rendelkezik. Warren Buffett befektetési döntései alapján az utóbbi 46 évben eleinte tőzsdén szerzett résztulajdont híres vállalatokban, majd az utóbbi évtizedekben ezt felváltotta az a stratégia, hogy a legjobb cégeket teljes egészében megveszi és kivonja a tőzsdéről.images (1)

Most foglalkozzunk kicsit a második olyan céggel amiben részesedése van.

Wal-Mart.

Ennek eredményeképpen a Berkshire Hathaway leányvállalatai rengeteg iparágban tevékenykednek. Köztük van a Wal-Mart.

images

Az amerikai Wal-Mart Stores céget 1962-ben alapította Sam Walton. A világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége és árbevétele alapján a világ legnagyobb vállalata.A világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége és árbevétele alapján a világ legnagyobb vállalata. Az amerikai webáruházak közül ők az egyik legmegbízhatóbbak és óriási választékkal rendelkeznek. Még nem tört be a Walmart Magyarországra, ezért, ha tőlük szeretnénk beszerezni valamilyen terméket, akkor azt az Amerikai Walmart-tól kell megrendelni.  Az Amerikai Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató munkaadó a versenyszférában. Az USA-ban a kiskereskedelmi piac 8,9%-át tudhatja magáénak. A Wal -Mart 1989-ben lett tőzsdei szereplő valamivel több mint 20 dollárt ért akkor egy részvénye, jelenleg 72,39 dollár a részvényenkénti ára.

A Walmart vezérigazgatója, Doug McMillon nagy erőfeszítést tesz az internetes kereskedelem térnyerésébe. Az Amazon versenytársának tartja magát.images (2)

Furcsa kettőséget képvisel a világ legnagyobb szupermarket-láncaként számon tartott amerikai Walmart. A vevők érdekében mindent a lehető legolcsóbban kínálnak, de ennek érdekében drasztikusan alacsonyan tartják a saját költségeiket, ami viszont sok helyen azt jelenti, hogy dolgozóikon spórolnak.

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok, banki terméketek ?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

Érdekelnek a gazdasági folyamatok akkor csak regisztrálj itt !

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés