2020.Q3 negyedév makrogazdasági jelentés-Ázsia

Makrogazdaság, Kína, Részvény, Tőzsde , mibefektessek

Már rég meg kellett volna ide írnom nektek a folytatást. De nem tettem meg. Most szeretném ezt pótolni, mielött leírnám a következő negyedéves jelentésemet. Vajon milyen változások történtek a negyedik negyedévben a makrogazdaságban a világon.

Képtalálatok a következőre: chína 2020

Forrás: http://en.sialchina.com/media/pressrelease.html

 

Ázsia

Erősebb fejlődéseknek lehettünk tanúi azokban az országokban, ahol a távolságtartást és a maszkviselést fegyelmezettebben betartották, illetve a technológia által adott lehetőségeket a kellő időpontokban kihasználták. Vietnám több mint három hónapja nem rögzített COVID-19 esetet, utoljára július végén volt vírusos beteg, amikor a helyi turisták körében népszerű tengerparti városban.

Danangban több beteget találtak. A feldolgozóipar és az export felhasználása segítette Vietnam bruttó hazai termékének 2,62%-os növekedését az előző év harmadik negyedévében, felgyorsítva az ország gazdasági fellendülését a világjárvány által okozott 2020 első félévi lassulásból. Az export 11%-kal ugrott meg a harmadik negyedévben. Ami nagyrészt annak köszönhető, hogy 20%-kal nőtt a személyi számítógépek exportja az egyre növekvő kereslet kielégítése érdekében, mivel a diákok világszerte online tanfolyamokat látogatnak és a globális munkaerő nagy része továbbra is otthon dolgozik. Csak szeptemberben az export 18%-kal ugrott meg az előző év azonos időszakához képest. Vietnam 2,62%-os GDP-növekedése a harmadik negyedévben javulást mutat a második negyedévi éves összehasonlításban 0,39%-os növekedéshez képest.

Képtalálatok a következőre: asia makro 2020

                                                                      Egyes Országok

Malajzia bruttó hazai termékének (GDP) növekedése 2020 harmadik negyedévében várhatóan erőteljesen helyreállhat, így elmondhatjuk, hogy a GDP csak 3,5%-4,5%-kal csökken, szemben a 2020. második negyedév 17,1%-os csökkenésével.

Japán gazdaságnál elmondhatjuk, hogy az inflációval korrigált GDP 33,1%-kal növekedett a 2020. harmadik negyedévben a második negyedévhez képest. Évesítve a GDP 7,4%-kal rekordot ugrott a második negyedévhez képest. A fogyasztói kiadások a GDP 68%-át tették ki a harmadik negyedévben. Japán gazdasága sokkal jobban reagált, mint Európa országai. A Japán fogyasztás továbbra is töretlen. Ezért azok a biztosítási alapkezelők, intézményi befektetők, akik japán, kínai vagy dél-koreai befektetési alapokat vásároltak. Illetve azok a biztosítottak, akiknek ez van a befektetési alapjukban hosszabbtávon jobb helyzetben lehetnek.

Képtalálatok a következőre: japan macroeconomics 2020

Forrás: voexu.org

Koreában áruk és szolgáltatások exportja 3,7%-kal esett vissza éves alapon a harmadik negyedévben, ami lágyabb visszaesés volt, mint a második negyedév 13,0%-os csökkenése. A közelgő kilátásokkal kapcsolatban Robert Carnell, az ING ázsiai-csendes-óceáni kutatásának regionális vezetője megjegyezte, hogy „2020 Q4 negyedéves jelentése viszont keményebb lesz, hiszen a létesítmények beruházásainak megugrása valószínűleg nem fog megugrani, viszont az építkezéseknél előtérbe kerülhet a házilagos munka. Ezenkívül nehéz lesz megismételni a 2020 Q3-as negyedév export nagy nyereségét, ha a világjárvány erősödik Európában és Amerikában”.

India kormánya gazdasági depresszióval és ellenőrizhetetlen COVID-járvánnyal küszködik jelenleg és a harmadik negyedévben is. India több tudósító szerint már-már megközelítheti a háború küszöbét, mind Kínával, mind a szomszédos országokkal. Indiában volt olyan nap amikor 62.000 fertőzött volt. Indiának nemcsak a koronavírussal, hanem a gazdaság visszaesésével, a belpolitikai viszályokkal, Tibettel, Kínával és a magas adózással is meg kellett küzdenie. India jelenlegi gazdasági növekedése 5 százalékos, ez az utóbbi 11 év legalacsonyabb száma. Gazdasági értelemben jó, ha 2021 év végére éri el azt a fejlődést, hogy érdemes legyen bármilyen indiai befektetési alapot, indiai részvényt vásárolni. Pedig India lakossága az, amely olcsó munkaerőként a technologiában és a kézműiparban a legnagyobb előrelépést tette meg az elmúlt pár évben.

Malajzia 2020.Q3. negyedév exportja forrás: dosv.gov.my
Malajzia 2020.Q3. negyedév exportja

forrás: dosv.gov.my

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

• Telefonon:06706051490
• skypon:koncz.peter.ivp@gmail.com
• emailben:koncz.peter@portfolife.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Szeretné egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.