Száguldj előre a NIO részvény segítségével!

Nio részvény

Általában a technikai és innovatív vállalatok részvényei “jól szoktak hasítani” még a nehezebb pénzügyi helyzetekben is. A jelenlegi pandémiás helyzetben sincs ez nagyon másképp, elég ha a Tesla vagy a NIO részvény jut az eszünkbe. Az elektromos autózás vélhetően továbbra is nagy jövő előtt áll, így érdemes szemezgetni innen részvényeket, hogyha eredményes és sikeres portfóliót szeretnénk. Mi most a Nio részvényre fókuszálunk.

Nio forced to raise $200m from chief and shareholder Tencent | Financial  Times

A NIO rövid története

Nem egy évtizedekre visszatekintő vállalatról beszélünk, viszont a cég hírneve, és az azóta elért eredményei önmagukért beszéélnek. Íme, egy-két fontosabb esemény:

  • Az első NIO által kifejlesztett modell az EP9 szuperautó volt, amelyet 2016-ban mutattak be.
  • Az első sorozatgyártású elektromos járművet, az ES8-at a NIO Day rendezvényen, 2017. december 16-án tárták a nyilvánosság elé, és 2018 júniusától szállították ki őket.
  • Az ES8 egy prémium kategóriás, 7 személyes elektromos terepjáró, amely kivételes teljesítményt, funkcionalitást és mobilitási életstílust kínál.
  • A NIO 2018 decemberében hivatalosan is piacra dobta az ES6-ot, egy nagy teljesítményű, ötüléses prémium elektromos terepjárót, és 2019 júniusában kezdte meg ezen járművek szállítását az új tulajdonosok számára.
    Neue NIO Häuser eröffnet | China Auto News
  • A kínai autógyártó, a NIO az év végére jelentette be, hogy január 9-én tartja meg negyedik nagyobb autoshow-ját, melyben bemutatja terveit a 2021-es esztendőre.

    A vállalat elmondása szerint sorsdöntő fejlesztéseket fognak kivitelezni járműveiknél, főként azok akkumulátorain és önvezető rendszerein. Szakértők egyértelmű véleménye, hogy a NIO ezzel a Tesla sikeres járműve, a Model 3 ellen kíván egy rivális gépet alkotni. A NIO új járműve, az ET7 egy prémium márkás szedán lesz. A cég felmérései szerint sokkal nagyobb a kereslet Kínában a kisebb SUV gépekre, mint a nagyobb crossoverek-re, melyek híressé tették a vállalatot. A NIO ET7 még az idei évben betör a kínai piacra és nagy valószínűséggel már Európában is megjelenik.

Most, hogy átnéztük a fontosabb eseményeket a vállalat érdekében, nézzük meg, hogyan teljesít a részvény, és hogy van-e helye a portfóliónkban!

A NIO részvény

A wallmine oldal rendkívül alaposan és részletesen meg tudja mutatni számunkra, hogy is teljesít az általunk kedvelt NIO részvény. Ha kíváncsi rá, csak kattintson ide. Íme a kép:

Nio részvény árfolyam
Nio részvény árfolyam

5 éves adatot természetesen még nem tudunk mutatni. Viszont, a rövidebb távon elért eredmények több, mint imponálóak. Már az elmúlt egy hónap alatt elért 32,50% is önmagáért beszél. Akinek ez az időtáv esetleg túl rövid lenne, nézz meg az egy éves és a hat hónapos eredményeket a jobb felső sarokban.

Ha csak 1 millió forintot is tettünk volna ebben a részvénybe, most biztos nagyobb lenne a mosolyunk.

 

A NIO részvény előnyei-hátrányai

Úgy ahogy számos más részvénynek, sőt minden pénzügyi eszköznek meg vannak az előnyei, úgy meg vannak a maga hátrányai is. Első körben fókuszáljunk a NIO részvény előnyeire:

  • Kína vezető szerepre tör az elektromos autózásban, ezért nagy lesz a támogatottsága a NIO-nak
  • Tavaly több, mint 20 ezer autót adott el, ami 81/-os növekedést jelent.
  • A részvény esetén magasabb hozamra tehetünk szert, mint állampapír vagy kötvény esetén
  • Természetbarát technológiába és cégbe fektetni etikus

Azért a hátrányokat is illik megemlíteni:

  • A részvények esetén nagyobb a kockázat az esetleges veszteségre
  • Volatilis eszközről beszélünk, így néha átmenetileg kellemetlen lehet megnézni az árfolyamot
  • Erős a szektor, sok erős ellenfele van a NIO-nak, de már egyre kevesebb olyan aki ennyire stabil

Numbers at a glance: Outlook: NIO presents quarterly results | ...

 

Összegezve tehát egy kellően régen a piacon lévő és már most bámulatos eredményeket előre cég a NIO. Mióta a NIO részvény a tőzsdére került folyamatosan jól teljesít, még a pandémia alatt is. Ezek és a fent bemutatott adatok alapján egy jó portfólióban lehet helyet találni a NIO részvénynek. Ön készen áll?

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.