2024.08.28 Napi hírek- avagy miért fektessünk vagyonkezelt kosarakba

new York tőzsde

Szép reggelt. Ismét jó melegre ébredtünk. Nemcsak mi égünk a napon, hanem a pénzünk is az inflációval a bankbetétben. Ezért ismét arra hívom fel a figyelmüket, keressenek meg minket pénzügyi tanácsadásra. Fektessenek be vagyonkezelt kosarakba,hogy euróban és jól diverzifikáltan (szétporlasztva) olyan vállalatokban legyen a pénzük, amely tőkeerős, jó cash-flow-val rendelkezik, jó osztalékfizető, ismert cégnév és folyamatosan hosszutávon pénzt termel. A vagyonkezelt kosár egy jó megoldás Önöknek közép és hosszutávra.

De nézzük is a napi híreket, miért is fontos a diverzifikálás:

a kiegyensúlyozott portfólió jellemzői - K&H bank és biztosítás

Amerika

Az amerikai tőzsde legfontosabb indexei kedden többnyire enyhe emelkedést mutattak. A Dow Jones ipari vezető index, amely előző nap újabb rekordot ért el 41 420 ponton, 0,02 százalékos emelkedéssel 41 250,50 ponton zárt. Az előző nap gyengén teljesítő Nasdaq 100 esetében jobban alakultak a dolgok, 0,33 százalékos nyereséggel 19 581,52 ponton állt. A széles értelemben vett S&P 500 index 0,16 százalékkal 5.625,80 pontra emelkedett.

Nvidia vs AMD! - What's ACTUALLY Better For Gaming?! 🤔 - YouTube

A technológiai súlyú Nasdaq tőzsdén a befektetők az Nvidia negyedéves számaira várnak, amelyeket a chipgyártó szerdán, a kereskedés zárása után tesz közzé. Addig meglehetősen alacsony a kockázati étvágy – írták az Index Radar szakértői. A vállalat piaci kapitalizációja és a közelmúltban elért hatalmas növekedése önmagában is azt jelenti, hogy a mesterséges intelligenciához (AI) készült chipjei világszerte képesek megmozgatni a tőzsdéket. Kedden az Nvidia részvényeinek árfolyama 1,5 százalékkal 128,30 dollárra emelkedett, a június végén elért rekordmagas árfolyam alig 141 dollár alatt tartozkodott. A chipszektor egészében a befektetők jó hangulatban voltak. A Coca-Cola folytatta rekordpályáját, és 0,9 százalékkal erősödött. A Morgan Stanley az italszektor „top pick”-jének tartja a részvényeket a korábbi favorit Pepsico helyett. Ezek 0,4 százalékkal estek. A Paramount Global 7,3 százalékot veszített. A nemrég még fenyegető licitháborúra mégsem kerül sor. A milliárdos filmproducer David Ellison tulajdonában lévő Skydance produkciós cég nyerte az ajánlatot – jelentette be a médiacsoport. Edgar Bronfman médiamenedzser visszavonta a nemrég tárgyalt ellenajánlatát.

Javaslat osztalékfizető vállalatra

Exxon Mobil Corp.

Exxon Mobil Corp. Company Profile, Insights & Analysis - Market.us

Az ExxonMobil integrált olaj- és gázipari vállalat, amely világszerte kutatja, termeli és finomítja a kőolajat. 2023-ban 2,4 millió hordó folyékony folyadékot és 7,7 milliárd köbláb földgázt termelt naponta. 2023 végén a tartalékok 16,9 milliárd hordó olajegyenértéket tettek ki, amelynek 66%-a folyadék. A vállalat a világ egyik legnagyobb finomítója, napi 4,5 millió hordó kőolaj-egyenértékes globális finomítási kapacitással, valamint a világ egyik legnagyobb alapanyag- és speciális vegyszergyártója.

A jelentések megjegyezték, hogy az Exxon Mobil készen áll arra, hogy eladja a permi olajvagyonát. Ami több olyan régebbi kutat is magában foglal, amelyek stabil mennyiségű olajat termelnek, de összességében kis mennyiségben. Az Exxon eközben a palakőtermelésre akarja összpontosítani erőfeszítéseit, amihez jó helyzetben van a Pioneer Natural Resources egy évvel ezelőtti felvásárlása után. A lépésért a hírek szerint körülbelül 1 milliárd dollárt lehetne kapni, és ez elég nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy az Exxon kiterjeszthesse palaüzemi tevékenységét.

Egy gyors pillantás a vállalat alábbi árfolyamgrafikonjára azt mutatja, hogy a részvény az elmúlt tizenkét hónapban 4,73%-kal emelkedett.

Exxon Mobil Corp Chart

Ázsia!

A hét közepén továbbra is negatív előjelek uralják a kelet-ázsiai és ausztrál részvénypiacokat. A technológiai részvényeket ázsiában eladják, mivel az Nvidia szerdán késő este mutatja be a második negyedévre vonatkozó számait. A gyors eredménynövekedés után magasak a várakozások a számokkal kapcsolatban, és ennek megfelelően nagy a csalódás lehetősége, ezért mindenki relaizálna. Egyre nagyobbak a kétségek, hogy az Nvidia képes lesz-e fenntartani az AI által vezérelt növekedési ütemet. Kereskedelmi források szerint a Kanada által a Kínából származó importra kivetett büntetővámok is nyomasztják a hangulatot. Októbertől többek között 100 százalékos büntetővámot vetnek ki a kínai elektromos autókra. Kína most ellenlépésekkel fenyegetőzik.

Rate cuts, Chinese rebound in focus for Asia in 2024 - Nikkei Asia

A sanghaji tőzsdén a Composite 0,2 százalékot veszített. Hongkongban a Hang Seng index 1 százalékkal csökkent, a technológiai részvények alindexe 1,8 százalékkal esett. A JD.com 1,5 százalékos emelkedéséhez az 5 milliárd dollárig terjedő részvény-visszavásárlás bejelentése járult hozzá. Tokióban a Nikkei 225 index 38 265 pont közelében tartózkodik. A japán befektetők számos technológiai részvényből is kivonulnak. Bár néhányan az elmúlt napok veszteségeit kihasználva beszállnak a piacra. Az Advantest 3,4 százalékkal, a Lasertec pedig jó 2 százalékkal erősödött. A Sony 1,7 százalékkal erősödött; a vállalat azt tervezi, hogy közel 20 százalékkal emeli a Playstation 5 árát Japánban. Szöulban a Kospi 0,2 százalékkal csökkent. A befektetők az építőipari és a pénzügyi szektor részvényeitől szabadultak meg. A GS Engineering & Construction 4,4 százalékkal, a Shinhan Financial Group pedig 4,7 százalékkal esett. A chippapírok mérsékelt veszteségeket könyvelhettek el: az SK Hynix 0,1 százalékkal, a Samsung Electronics pedig 0,3 százalékkal esett. Az ausztrál részvénypiacot az inflációs adatok terhelték. Az S&P/ASX-200 0,4 százalékkal esett.

Növekedési potenciálok

Australian shares listless as traders weigh up conflicting coronavirus  economic information - ABC NewsBár az ausztrál fogyasztói árak júliusban 3,5 százalékkal emelkedtek, ami lassabb ütem, mint júniusban, az inflációs ráta még mindig jóval az ausztrál jegybank 2 százalékos célértéke felett volt, és a közgazdászok 3,4 százalékos konszenzusát is kissé meghaladta. Az ausztrál jegybank tehát a piaci várakozások szerint egyelőre nem valószínű, hogy eltérne „sólyomhű” álláspontjától. Az egyedi részvények közül Sydneyben a Fortescue 1,3 százalékkal esett. Bár a bányászati konszern 18 százalékkal növelte nettó nyereségét a 2023/24-es pénzügyi évben, korrigált alapon a váratlanul magas értékcsökkenés és amortizáció miatt elmaradt a piaci várakozásoktól. A Samsung Electronics mellett, jó vételi pozició alakult ki az Itochu és a Softbank részvényére.

Javaslat Indiai alapok

Ha rendelkezik 1-2 millió forinttal, ne hagyja ki az Indiai befektetési alapokat. Nagy növekedési potenciál van benne. India nagy gazdasági ugrást tett ebben a szökőévben: Az ország a 2023-20241-es pénzügyi évet nagy durranással zárta, és a GDP 8,15%-os éves növekedésével minden piaci becslést felülmúlt. India gazdasága három egymást követő évben meghaladta a növekedési várakozásokat (átlagosan 8,3%-os éves növekedést ért el ebben az időszakban) a globális bizonytalanságok ellenére, az erős belföldi keresletnek és a reformok és a beruházások irányába tett folyamatos kormányzati erőfeszítéseknek köszönhetően.

  • Franklin India Fund LU0260862304 (indiai részvényalap kb 80 indiai cég. Mivel több elemző szerint India lehet a világ leggyorsabban növekvő gazdasága

Franklin India Fund Class A (Ydis) EUR Chart

  • Az IMF módosította a 2024-es előrejelzését az ázsiai gazdaságok teljesítményével kapcsolatban, a korábbi 4,2 százalékról, 4,5 százalékra emelték a növekedés várható mértékét. India élen jár, az IMF a világ leggyorsabban növekvő jelentős gazdaságának nevezte a dél-ázsiai országot. Ázsia legnagyobb gazdasági kockázata a kínai ingatlanválság, ami kihathat a kontinens többi országára is.

Európa:

A legfontosabb európai részvénypiacok kedden nem találtak egységes irányt. Az egyes indexekben nem voltak erős árfolyammozgások az Nvidia amerikai chipgyártó vállalat szerdai várva várt negyedéves számai előtt. Nincs nagy kockázat – úgy tűnik, ez a mottó. A meglehetősen csendes kereskedésben az EuroStoxx 50, az euróövezet vezető indexe 0,04 százalékos emelkedéssel, 4898,78 ponton zárt. Az eurózónán kívül az Egyesült Királyság vezető barométere, az FTSE 100 0,21 százalékkal 8.345,46 pontra emelkedett az előző napi ünnepek miatti szünet után. Ezzel szemben a vezető svájci SMI index 0,47 százalékkal 12.296,72 pontra csökkent.

Ryanair továbbra is EU első - Repülni Jó

Az Index Radar szakértői szerint az Nvidia számai előtt meglehetősen alacsony a kockázati étvágy. A vállalat már csak a magas piaci kapitalizációja és az utóbbi idők hatalmas növekedése miatt is képes arra, hogy a mesterséges intelligenciához (AI) használt chipjeivel világszerte megmozgassa a tőzsdéket. A légitársaságok kedden profitáltak a Ryanair vezérigazgatójának, Michael O’Learynek azon kijelentéseiből, hogy a repülőjegyárak április és június közötti gyengélkedése valószínűleg véget ért. A Ryanair 4,4 százalékkal, az easyJet 6,9 százalékkal, a Wizz Air 5,3 százalékkal erősödött. Az EuroStoxx élén a Santander 2,5 százalékkal erősödött. A spanyol bank részvény-visszavásárlási programot jelentett be. Londonban a BHP Billiton 0,8 százalékkal erősödött. A bányászati konszern a piac által vártnál valamivel jobban teljesített az elmúlt pénzügyi évben.

Kopernikus kosár

Az egyik legjobb javaslat a Partner Bank Ag.-nél levő vagyonkezelt Kopernikus kosár hiszen ez tartalmazza mindazt amit az ügyfél keres profit, jó cash-flow és híres cégek, osztalékfizetés. De nézzük mit is mondanak az elemzők. Melyik vállalatba fektessek be akkor minimum 1,2-1,3 millió forintomat vagy annál nagyobb összegemet? Egy vagyonkezelt kosárba amit Kopernikus-nak hívnak, hiszen tartalmazza valamyennyi jó erős vállalatot amelynek jó cash-flowja van és legalább pár milliárd dolláros eurós törzstőkéje: Ilyen a McDonald, a Starbucks és Visa vagy a Nike részvénye, de stabil az Alphabet és a Microsoft vagy az EssilorLuxotica részvénye. Mi kell hozzá ilyen számlá (d), ja legyen, keressen meg és készítsünk egy igényfelmérést és nem árt ha van minimum 2 millió forintja.

Kopernikus & Co.: Weltbilder der Renaissance | Historische Persönlichkeiten | Geschichte | Verstehen | ARD alpha

Előnyök

  • Közvetlen részvénytulajdon elsőosztályú, nemzetközi vállalatokban.
  • Széles körű diverzifikáció a különböző ágazatokban
  • (csak az összes értékpapírba történő hiánytalan befektetés után).
  • Választhat a havi befizetések (tervváltozat) vagy az egyösszegű befektetés között.
  • A vagyonkezelés tételeinek folyamatos monitoringja.
  • Részvétel a részvényekben rejlő hosszú távú potenciálban (mag), figyelembe véve a további diverzifikációt befektetési alapok által (szatellit)

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@trimontalkusz.hu 

emailben:koncz.peter@trimontalkusz.hu 

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

 

 

Vélemény, hozzászólás?