A Coca-Cola részvényei most vételi lehetőség?

Coca-Cola részvény

A Coca-Cola  nemrégiben megemelte növekedési kilátásait.  A befektetőknek figyelniük kell az értékesítési volumeneket a fellendülés jelei miatt.  Az italgyártó cég növelni kezdte a nyereséget, de az értékesítési volumenek gyengék. A Coca-Cola befektetési erősségei legendásak. Uralkodik a heyben fogyasztási és közben fogyasztott italok globális piacán, naponta több milliárd adagot adnak el a termékeiből.

Pénzügyi mutatói

Ez az iparági pozíció lenyűgöző pénzügyi mutatókkal ruházza fel az üzletágat, beleértve a magas haszonkulcsokat és a bőséges pénzforgalmat. Ez lehetővé teszi továbbá a folyamatosan növekvő bevételt az értékesítési környezetek széles skáláján keresztül. A Coca-Cola kiváló jövedelemtermelő befektetés is, mivel az elmúlt 60 év mindegyikében növelte a kifizetéseit. Nem csoda, hogy ez a részvény Warren Buffett egyik kedvenc részvénye.

Coca-Cola stock crashes to 52-week low, heading for worst year since 2008

A várakozás mellett szólhat az…!

A részvények 2023-ban nagymértékben lemaradtak a piac mögött: a részvények 12%-kal csökkentek, így a Dow Jones ipari átlagának egyik legrosszabb teljesítményt nyújtó tagja volt. Csábító lehet, hogy ezt a teljesítményt a Wall Street rövidlátásának következményeként értékeljük, de ez az üzletág néhány lehetséges problémáját is tükrözi.

 

A legnagyobb a növekedés. A Coca-Cola a második negyedévben erőteljes, 11%-os szerves forgalomnövekedést könyvelhetett el, de ez a növekedés mind az árak emelkedéséből származott. A mennyiségek a negyedévben stagnáltak, mivel a fogyasztók visszafogták kiadásaikat.

Coca Cola
Coca Cola

A legnagyobb a növekedés. A Coke a második negyedévben erőteljes, 11%-os szerves forgalomnövekedést könyvelhetett el, de ez a növekedés mind az árak emelkedéséből származott. Az eladott  mennyiségek az utobbi negyedévben stagnáltak, mivel a fogyasztók visszafogták kiadásaikat.

A vállalat folyamatosan lenyűgöző pénzügyi mutatókat produkált, amelyeket robusztus haszonkulcsok és jelentős pénzforgalom jellemez. Továbbá a Coca-Cola megbízható jövedelem befektetésként is megalapozta magát, mivel folyamatosan növelte osztalékfizetését, immár elképesztő 60 egymást követő évben. Nem meglepő, hogy ez az ikonikus részvény már régóta Warren Buffett portfóliójának nagyra becsült értéke.

A 2023-as év azonban korántsem volt kegyes a Coca-Colához. A vállalat teljesítménye tovább romlott, és október 5-én, csütörtökön részvényei újabb 52 hetes mélypontot értek el, miután 4,8%-kal csökkentek.

The Stories Behind the Work: The Coca-Cola Company | Alliance for a  Healthier Generation

Mi történik a Coca-Cola részvényeivel rövidtávon?

A Coca-Cola legutóbbi csütörtöki visszaesése az üdítőital-iparág szélesebb körű eladásának visszaesése miatt történt, Hiszen a kiskereskedelmi forgalom is egy pillanatra visszaeset . A Pepsi, a Monster Beverage és mások hasonló csökkenést tapasztaltak a piacon ezen a héten. De aki okosan gondolkodik az hosszútávra ebben az időben fektet be a Coca-Cola és akár a Pepsi Cola részvényeibe. “Lehetséges, hogy az eladást az az aggodalom váltotta ki, hogy az olyan súlycsökkentő gyógyszerek, mint a Wekovy és az Ozempic arra ösztönzik a vásárlókat, hogy visszafogják élelmiszer-kiadásaikat és kevesebb kalóriát fogyasszanak.”- Ha ez így van akkor bátran ajánlom a NOVO-NORDISK részvényeit is. John Furner, a Walmart vezérigazgatója szerint a gyógyszerek “enyhe visszaesést okoznak a teljes kosárban”.

“Csak kevesebb egység, valamivel kevesebb kalória”.-tette hozzá Furner . De tágabb perspektívából nézve a Coca-Cola 2023-as alulteljesítménye főként a nehéz helyzetben lévő fogyasztási cikkek szektorának köszönhető.

Coke Acquires Costa Coffee For $5B - BevNET.com

Várakozás

A Coca-Cola továbbra is az elemzők egyik legjobb választása az italiparban. A vállalat a vártnál jobb második negyedéves eredményről és eladásokról számolt be, és megemelte az egész évre vonatkozó előrejelzését. Ráadásul a Coca-Cola átlagos eladási árai 10%-kal emelkedtek a második negyedévben, annak ellenére, hogy az amerikai egységnyi mennyiség szerény mértékben csökkent. A Coca-Cola már évek óta az egészségesebb italok felé orientálódik, és olyan lépéseket tesz, mint például a kisebb üdítős dobozok kínálása, ami tompíthatja a súlycsökkentő jelenség okozta csapás egy részét, bármilyen erős is legyen az. Megvásárolta a Costa kávézóláncot is, és ezzel a hagyományos csomagolt italoktól a forró italok felé terjeszkedik.

Coca-Cola Chart

Javaslat hosszútávra, minimum 3-5 év!

Vásároljon legalább 55 db Coca-Cola részvényt 2922, 7 dollárért ( Partner Banknál vásáolható minimáis összeg), azaz 1078476 forintért dolláros számlára. Egy minimális 11.000 dolláros számán ez jó lehetőség egyik befektetésnek, de akár Önnálóan is vásárolható. Ha már 11000 dolárnyi forintot fektetne be egy dolláros számlára, jó vételi lehetőség a Coca-Cola, mellett a NIO, a Mastercard, az Apple és a Walt Disney , Nike vagy az Estee Lauder részvénye és a fix 5%-os doláros kamatot fizető Good Year kötvénye is. A Coca-Cola nem csak átlagon felüli osztalékot fizet, hanem 61 egymást követő évben emelte a kifizetését, ami osztalékkirállyá teszi. Ez valószínűleg nem is fog változni. A vállalat 2022-ben 7,6 milliárd dollárt fizetett ki osztalékként, ami kényelmesen kevesebb, mint a 9,5 milliárd dolláros szabad cash flow-ja. Az idei szabad cash flow az előrejelzések szerint nagyjából ugyanennyi lesz, így a befektetőknek nincs miért aggódniuk ezen a téren.

Shop Coca-Cola Stock Certificates | Buy One Share of Coca-Cola