4% hozam euróban adómentesen a Schaefflertől és a Volkswagentől neked

Fix kamat euróban

Több befektető keresi az adómentességet, illetve a biztonságot és a magasabb hozamot, kamatot egyaránt. A Tartós Befektetési Számla lényege az, hogy a 223-as év a gyűjtőév. Ilyenkor ha megnyitunk egy értékpapírszámát december 31-ig utalhatunk rá bármekkora összeget. Majd az értékpapírszámla nyitásakor az első befizetett összegről az igazolást leadjuk a NAV-nak, hogy nyitottunk Ausztriában forint, euró vagy dolláros értékpapírszámát. Ha az első 3 évben ezt nem szüntetjük meg a gyűjtőév után akkor a nyereségünk után 15% heyett csak 10% nyereség adót kell befizetni. Viszont ha ezt teljesen végigvisszük akkor öt évig adómentesen tarthatjuk a pénzünket. És nincs 15% személyi jövedelem adó.  De milyen lehetőségek is vannak nekünk ha forint helyett euróban gondolgozunk fix kamatokat adó kötvényekre.

 

Tartós befektetési számla 2023 | Bank360

Rövid és Középtávra

Euróban ezeket a kötvényeket ajánlom:

  • 2025.01.20-án lejárő 5,25%-ot kamatot fizető Lengyel Államkötvény , ami 3,61%-os hozamot ad évente
  • 2025.04.06-án lejáró Volkswagen kötvénye amely 3% kamatot fizetne de mivel 100% árfolyam alatt van 4,055 %-os hozamot ad
  • 2026.04.28-án lejáró eurós Magyar Államkötvény amely 4,66%-os hozamot adévente
  • 2027. november 30-án lejáró Continental kötvénye amely 3,625% kamatot fizetne de mivel 100% árfolyam alatt van 4,17%-os hozamot ad
  • 2027. 03.26-án lejáró Schaeffler kötvénye amely 2,875% kamat mellett 4,385%-os eurós hozamot ad.
  • 2028.01.12-én lejáró E.ON kötvénye, ami 3,5% kamatot ad évente, de jelenleg 3,75%-os hozamot fizet.

Bond Market Basics | Britannica Money

De mik is a kötvények

A kötvények, azaz a hitelviszonyt megtestesítő, kamatozó értékpapírok, olyan kamatozó értékpapírok, melyek vállalatok és országok közép- és hosszú távú finanszírozását szolgálják. A kötvény visszafizetési kötelezettséget és meghatározott mértékű kamatfizetést testesít meg. Ez utóbbi tulajdonképpen a tőke átengedéséért járó „használati” díj. A kamatláb nagysága elsősorban a kötvény kibocsátójának hitelképességétől függ. Míg részvényvásárlás során a befektető egy vállalat (rész)tulajdonosává, kötvényvásárlás esetén annak hitelezőjévé válik. A hitelektől eltérően, a kötvények alapvetően nyilvánosan hozzáférhetőek, ezáltal bárki számára lehetővé téve azt, hogy a kötvény kibocsátójának a futamidő idejére tőkét engedjen át.

Kötvények fajtái

A kötvények legismertebb fajtái belső struktúrájuk alapján pl. az átváltoztatható kötvények (convertible bonds), vagy, hibridkötvények. Az átváltoztatható kötvény alapvetően egy olyan kamatozó értékpapír, amely tulajdonosának azt a lehetőséget biztosítja, hogy egy adott átváltási időszakban előre meghatározott cserearányok mellett a kötvényt a kibocsátó társaság részvényére válthassa át. Egy hibridkötvény egy a sajáttőkéhez hasonló, hátrasorolt vállalati kötvény, mely vagy nagyon hosszú futamidővel bír, vagy akár lejárata sincs. A kibocsátónak rendszerint lehetősége van arra, hogy egy előzetesen rögzített határidőben a kötvényeket visszavásárolja. Ezen túlmenően elképzelhető lehet, hogy meghatározott feltételek bekövetkezte mellett felhagynak a megállapított kamatfizetéssel, vagy elhalasztják azt. A hagyományos vállalati kötvényekkel szemben ezek a kötvények bizonyos kamatfelárral rendelkeznek, ami a befektetőt kompenzálja a magasabb kockázat felvállalásáért. Ez a magasabb kockázat egészen a tőke teljes elvesztését is jelentheti – pl. a kibocsátó fizetésképtelensége esetén. Kötvénykiválasztás esetén a főbb mérlegadatok kerülnek figyelembevételre, azaz a hármas aranyszabály: a likviditás, árbevétel, és nyereségnövekedés. Ezenkívül vizsgálandó még a saját tőkéhez viszonyított kamatráfordítás, valamint a kamat és nyereségadó levonása előtti üzemi eredmény (EBIT) is.

Austria sells another 'century bond' as borrowing costs fall

Volkswagen kötvény 2025-s lejárattal.

2020-ban a Volkswagen 5 évre bocsátott ki kötvényt. 700 millió euró értékben bocsátott ki 2020.04.01-ével vállalati  kötvényt. A kötvények másodlagos piacon jelenleg is kaphatóak 1000 eurós cimletekben és éves 3%-os kamatot fizetnek. Ezenkivül az is elmondható, hogy 2025 április 06-án jár le a kötvény. Árfolyama most 98,6%, ami azt jelenti, hogy így elérheti a nyereségünk, a hozamunk az éves 4%-ot is bruttóban. A Volkswagen kötvény specialistája egyébként az ODDO BHF Corporates & Markets AG. Viszont a Partner Bankon keresztül bármikor Ön is megveti minimum 3000 euróért vagy 1134000 forintért.

1942 Volkswagen KDF Beetle Press photo - Germany Third Rei ...

A Schaeffler kötvénye minimum 4000 euróért

A Schaeffler vállalatnak 2019-ben szüksége lett tőkére és pénzre, így 650 millió euróértékben bocsátott ki kötvényt. A kötvény 1000 eurós értékben kapható. Lejárat 2027 március 26. Kamatfizetés éves szinten 2,875% euróban. Jelenleg az árfolyama a vállalati kötvénynek 95,56% , így a kötvény hozama több, mint 4,38 % évesszinten van most. A kötvénynél visszahívási lehetőség fennáll. Schaeffler Technologies AG & Co. KG, más néven Schaeffler-csoport , németországi gördülőelemes csapágyak gyártója autóipari, repülőgépipari és ipari felhasználásra.

Schaeffler Automotive Aftermarket | Vehicle Service Pros

Javaslat

Vásároljon euró kötvényekből. Kiváló vásárlásnak tűnik a NIKE , a Microsoft, a Berkshire Hathaway, a Novo-Nordisk részvénye és a saját  Magyar Államkötvénye mellé a Schaeffler 2,825%-os 4 éves kamatfizetésű kötvénye 4,38%-os hozamot biztosító kötvénye is és a Volkswagen 3%-os kamatot adó kötvénye . Illetve ha minimum 5-10 millió forinttal rendelkezik és bízik az euróban és nem szeretné forintban tartani a pénzét javaslom vegyen fix kamatozású eurós államkötvényeket és vállalati kötvényeket.

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is vagy a Schaeffler Group 2,825%-os euró kötvénye és a Volkswagen 3%-os kamata, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

A szuperkötvénynél is több pénzt lehetett keresni ezekkel - Napi.hu

Szeretnél egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnéd átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!