Egy kirándulás alkalmával elengedhetetlen a napi frissítő: a kávé. Lehet, hogy egészségtelen, de mégis a sétálás és a kirándulás legnagyobb és legfontosabb kelléke a számomra is. Ihatjuk műanyag vagy papírpohárból, de megadhatjuk ennek a módját. Az összes kellék a szabad rendelkezésünkre áll már az emberiség számára. Útközben, úton séta közben, megállhatunk egy kocsmában , egy helyi büfében, de akár egy tóparti camping éttermében is.
Milyen jó is az amikor ebben a napsütötte forró melegben, akár egy jegeskávé, akár egy gőzölgő Latte kávét kortyolgatunk vagy akár egy “gyors”eszpresszó folyik le a torkunkon. Egy adag eszpresszó kávé nagyjából 100 mg koffeint tartalmaz. Sok tévhit van a kávézással kapcsolatban . Én mégis szeretem. Legyen az egy kotyogós,vagy akár az irodámban lévő finom eszpresszó vagy cappucino, vagy ugyancsak az irodai Nescaffe kapszulás kávé. E-nélkül én már használhatatlan vagyok.Ezért most megosztanék veletek egy új receptet amit nemrég kaptam egy tóparti kávézáskor.
Diós kávé
hozzávalók / 2 adag
- 2 dl hideg feketekávé
- 3 dkg dió
- 1 db banán
- 1 kk cukrozatlan kakaópor
- 0.5 tk kakaóvaj (elhagyható)
- 0.5 kk fahéj
- 1 teáskanál cukor (vagy más édesítőszer)
- 3 dl víz
-
elkészítés
- A hozzávalókat turmixgépbe helyezzük.
- Magas fokozaton jól össze dolgozzuk.
Érdekelnek téged hasonló rövid történetek?
Nincs más dolgod,mint itt regisztrálj