A Citigroup a piacot is felülmúlta – Lehet, hogy jön a nagy kiugrás? A Wall Streeti elemzők már nem csak a sötétséget látják

 

Kiváló lett a  Citigroup harmadik negyedéves gyorsjelentése: Éves árbevétel növekedése meghaladja a több, mint 3%-ot emelkedett a tavalyi évhez képest.
104768335-4ED2-SB-101217-CitiBeats.600x400
 A Citigroup csütörtökön a vártnál jobb negyedéves eredményt ért el, mivel globális fogyasztói üzletága további bevételnövekedést mutatott. A Bank-óriás eredményei jól  viszonyultak a Wall Street becsléseihez: Az elemzői várakozásokat meghaladta a teljesítmény ugyanis az EPS 1,32 dollár helyett 1,42, a bevétel pedig 17,16 milliárd dollár helyett 17,90 milliárd dollár lett. A bevételek a tavalyi évhez képest 2%-kal lettek jobbak, míg az egy részvényre jutó eredmény csaknem 15%-kal haladja meg az egy évvel korábbit.A  Citigroup Inc. (Citi) 1988. március 8-a óta bejegyzett pénzügyi szolgáltatói holdingtársaság.  A Citygrop idei kereskedelmi bevétele meghaladta a 2.877 milliárd dollárt. A tervezet csak 2,84 milliárd dollár volt. 
chart_year_Citigroup

A Citigroup magán bankja új luxemburgi befektetési bank központot állít fel, amely lehetővé teszi számára, hogy az uniós ügyfelek számláit kezelje egy kemény Brexiti reagálás piaci reakció esetén. Így ezzel különböző új  tarifákat vagy kereskedelmi akadályokat is ki tud kerülni.
Ugyancsak jó számokról számolt be egy másik bank, a J.P.Morgan.
A JP Morgan részvényei jelenleg 81,59 eurónál tartanak, egy év alatt 31,94%-ot nőtt a részvények hozama.
A JP Morgan bank teljes bevétele 2,7%-kal nőtt év/év alapon 25,23 milliárd dollárra, kisebb mértékben felülmúlva az elemzői várakozásokat. Az egy részvényre jutó tisztított EPS 1,76 dollár lett a várt 1,65 dollárral szemben. A vártnál jobb eredmény főként a nettó kamatbevétel éves 10%-os növekedésének volt köszönhető, ami így 12,8 milliárd dollárt tett ki. A jelentésre 1%-os emelkedést mutat az árfolyam piacnyitás után.
A várt 1,67 dolláros érték helyett 1,76 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el 2017 harmadik negyedévében a JP Morgan, a bevételük pedig 25,23 milliárd dollár lett, amely összhangban van az elemzői várakozásokkal. A nyitás előtti kereskedésben 0,9%-ot esett a bank részvényeinek árfolyama.
chart_all_JPMorganChase

A JP Morgan kötvénykereskedési üzletágának bevétele 27%-ot esett, amit a pénzintézet az alacsony volatilitással és a szűkebb spreadekkel indokolt. A részvény kereskedési üzletág sem muzsikált túl jól: 4%-kal csökkent a bevételük, elsősorban a származtatott ügyletekkel kapcsolatos alacsony érdeklődés miatt.

Összességében a JP Morgan kereskedési bevétele 16%-ot csökkent a harmadik negyedévben, ami némileg viszont jobb, mint amire Jamie Dimon, a pénzintézet vezérigazgatója figyelmeztetett még szeptember közepén.

Forrás:portfolio.hu

www.cnbc.comSzeretnéd ismerni bővebben? Szeretnél a pénzügyeidre rálátást? A befektetési alapokról még ugyanitt bővebben olvashatsz.

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

kronóbiológia-elemzés

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!