A JPMorgan közel 30 befektetési banki pozíciót szüntet meg az ázsiai és csendes-óceáni térségben

JP Morgan China

A JP Morgan Chase nemrég bejelentette, hogy mintegy 30 befektetési banki állást szüntet meg Ázsia-Óceániában, a régióban zajló tranzakciós tevékenység folyamatos visszaesése közepette.  Ezt a Bloomberg jelentette be a  beavatott emberekre hivatkozva.

Az érintett bankárok többsége a nagy  China területén tevékenykedik.  A lépés az amerikai bankóriás hongkongi és kínai banki részlegénél az elmúlt évek egyik legnagyobb létszám csökkentése.

Asset servicing technology news | J.P. Morgan China launches new platform

5%

Az elbocsátások azonban a bank teljes befektetési banki létszámának legfeljebb 5%-át teszik ki a régióban. Illetve többségük junior szintű pozíciókba tartozik – mondták a meg nem nevezett személyek.Az elbocsátások, amelyek a regionális és a Kínára összpontosító piacokért felelős bankárokat is érintik, egy olyan időszakban történnek, amikor a befektetési bankok világszerte a költségek minimalizálására törekednek.

A cél az is, hogy csökkentsék az uralkodó geopolitikai feszültség és a kínai szabályozási rendszer hatását.Tették hozzá a JP. Morgan-től. Egy meg nem nevezett szingapúri szóvivő telefonon közölte  egy újságíróval: “Rendszeresen felülvizsgáljuk üzleti igényeinket. Illetve azt, hogy az elbocsátások ázsiai-csendes-óceáni térségben kis számú alkalmazottat érint”. A szóvivő nem volt hajlandó részleteket közölni az elbocsátás mértékéről.

JP Morgan Chase Chart

Engedélyek

A múlt hónapban a JPMorgan megszerezte a hatósági engedélyt arra, hogy Kínában teljes tulajdonú befektetési alapokkal foglalkozó vegyesvállalatot hozzon létre. Az engedély lehetővé teszi a cég számára, hogy a Shanghai International Trust 49%-os részesedésének megszerzésével teljes mértékben a China International Fund Management   tulajdonosa legyen. A JPMorgan 2021 végén engedélyt kapott arra is, hogy közel 389 millió dollárt fektessen be a China Merchant Bank vagyonkezelési üzletágába.

J.P. Morgan Corporate Challenge – Shanghai opens big – Inaugural event in China is 3rd largest first-year Corporate Challenge ever

Vételi lehetőség

A JP Morgan részvényt jelenleg 24 elemző figyeli. Az elemzői konszenzus szerint a minősítés “Vétel”. A magas és az alacsony célár közötti tartomány 137 dollár  és 189 dollár között mozog, az átlagos célár 158,16-on áll A vállalat piaci kapitalizációja 419,576 millió dollár.

Spanyolországi jelenléte például a banknak 1949-re nyúlik vissza, amikor az első hitelt nyújtották az országnak. Madridi központból kínálnak ügyfeleiknek, köztük nagyvállalatoknak, pénzintézeteknek és kormányoknak hozzáférést az adósság- és részvény tőkepiacokhoz, az M&A és a tanácsadáshoz, valamint a privát banki szolgáltatásokhoz.  A J.P. Morgan közel 200 éve működik Európában, és kifinomult helyi piaci jelenléttel rendelkezik egész Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA). A régióban a J.P. Morgan páratlan ügyfélkörrel és a pénzügyi szolgáltatási termékek teljes spektrumában betöltött vezető szereppel rendelkezik. A londoni regionális központot erős regionális jelenlét egészíti ki, valamennyi jelentős pénzügyi központban irodákkal.

Az első és stabilitást adó részvény a JP. Morgan Cash részvénye.

A JP. Morgan Chase az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb bankja. 2,515 trillió amerikai dollár értékű tőke felett rendelkezik. Így egyben a világ második legnagyobb bankja is, képviseletei világszerte több mint 100 országban vannak jelen.

A bank a származékos piac egyik élenjáró szereplője, és egyformán foglalkozik magánszámlákkal, befektetésekkel, értékpapírokkal és vagyonkezeléssel.  Négy fő szegmensbe szerveződik – fogyasztói és közösségi banki, vállalati és befektetési banki, kereskedelmi banki, valamint vagyon- és vagyonkezelés. A JPMorgan Chase hosszú múltra tekint vissza az egyesülések és kivásárlások terén, de kezdetei egészen 1871-ig nyúlnak vissza, amikor John Pierpont Morgan a saját neve alatt bankot alapított.

The History of JPMorgan Chase

forrás:Bussinesinsider.com

A cég több mint 1200 elődintézmény alapjára épül, amelyek az évek során összefogtak a mai társaság megalakításával. Gyökereinket 1799-ig követjük New Yorkban, és számos ismert örökségi cégünk közé tartozik a JP Morgan & Co., a The Chase Manhattan Bank, a Bank One, a Manufacturers Hanover Trust Co., a Chemical Bank, a Chicago első nemzeti bankja.

Four Indicted in Massive JP Morgan Chase Hack | WIRED

Bővebben:

E cégek mindegyike a maga idejében szorosan kapcsolódott a pénzügyi innovációkhoz. Valamint az Egyesült Államok és a globális gazdaság növekedéséhez.

  • 2007-ben a J.P Morgan szeretett volna zöldé válni így a JP. Morgan Chase megnyitja első környezetbarát fióktelepét Denverben.
  • 2013-ban a  JP. Morgan Chase ötéves, 250 millió dolláros kezdeményezést indított, hogy segítse az embereket a megtakarítási tervük fejlesztésében, a megváltozott munkavégzési  alkalmazkodásban és a változó munkalehetőségekben, emiatt kedvező hiteleket biztosított.
  • Eredeti befektetésére építve a cég 2018-ban új ötéves, 350 millió dolláros kötelezettségvállalással bővítette a programot.
  • 2014-ben a JPMorgan Chase & Co. öt év alatt 100 millió dollárt támogatást ígért és adott arra, hogy  felgyorsíta és megerősítse Detroit gazdaságának átalakítására irányuló leginnovatívabb erőfeszítéseket.
  • A JP Morgan Chase & Co. jelenleg 3,05 milliárd  darab részvényt bocsájtott a piacra.
  • A JP Morgan Chase & Co., többszáz privátbankárral és jeleneg 25 elemzővel foglalkozik.
  • Az elemzői konszenzus szerint a vállalat  a „vásárlási” minősítéssel rendekezik. A magas célár és az alacsony célár közötti tartomány 172 és 95 között van, az átlagos célár kiszámításakor 147,08 dollárt veszünk középárfolyamnak.
  • JP. Morgan Chase-nek a koronavírus megjelenés ellenére kiváló éve volt 2020-ban. Míg Amerikában a gazdaság lassan haladt, a Bank több, mint 29 milliárd dollár nyereséget termelt. A JP. Morgan Cash milliárdokat különített el a lehetséges hitelveszteségek fedezésére a tavalyi év második felében.

 

Elegant Logo Design Inspiration: JPMorgan Chase & Co. | DesignRush

Javaslat!

Közép és hosszútávra vásároljon JP.Morgan részvényt. Egy darab részvény árfolyama jelenleg 137,94 dollár vagy euróba számolva 129,62 euró. Minimum 20 db JP.Morgan Chase részvényt tud a Bankunkon keresztül megvásárolni, ha Ön is szeretne tulajdonos, részvényes lenni ebben a bankban. Ezért ehhez 2600 euró vagy 1.040.000 forint szükséges. Elmondható az is, hogy a  JP.Morgan Chase a gazdasági bizonytalanság közepette erős működési alapokat mutatott.A menedzsment felkészült egy esetleges recesszióra, elegendő tőkével rendelkezik a CECL-tartalék növeléséhez. A Bank befektetés szempontjából jó beszálló, mert átlag alatti értékeléssel  rendelkezik. Ezenkívül jól fedezett osztalékkal a JP.Morgan Chase potenciálisan erős hosszú távú hozamot biztosíthat a befektetőknek.

 

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!