A kiugrás hete folytatódott, miközben Nelson Mandéla is forog a sírjában.

A múlt hét sem telt el események nélkül, de ez a hét is tart meglepetést? Tudni szeretnéd?

A tegnap délelőttöm  szokásosan mozgalmasan telt. Már reggel szerelőhöz vittem a Mercedes A190 gépkocsimat, mert levegőszűrőt kellett benne cserélni. A szervizben hál istennek igen gyorsan végeztek vele, így tudtam találkozni régi ismerőseimmel,leendő ügyfeleimmel. Akiket tájékoztattam Nelson Rolihlahla Mandela a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnökének az országa gazdasági helyzetéről és a most zajló Lufthansa sztrájkról. Ugyanis ráadásul ma és holnap ismét beszüntetik a munkát a légitársaság pilótái, ezért újabb 1700 járatot kell törölni, és még tovább nőnek a sztrájk költségei is. Ügyfeleimet régóta ismertem így nagyon sokat beszélgettünk a régmúlt időkről illetve a mostani európai illetve magyar gazdasági helyzetről is. Tegnap azaz november 28-a óta ráadásul az MNB kijelentette , hogy  átalakított eszköztár jól vizsgázott, a bankközi kamat csökkenése már 27 milliárd forintot jelentett a lakossági és vállalati hitelfelvevők számára, ezért most nem is szeretnének alapkamatot csökkenteni. 11926214_442454_0a5e059d3213db0a44f9ffb858918f61_wm Jelenleg minden európai ország a december 4-i olaszországi népszavazás kimenetelére vár. Lázár és Márta nagyon kíváncsi volt az amerikai részvényindexre a Dow Jonesra , hiszen részvényekben gondolkoznak. Ma ez az index 19.124 ponton áll. Lázár és Márta tegnap nagyon interaktív volt, érdekelte az osztrák letétkezelő bank illetve ők is meglepődtek az osztrák 0,5 % -os lekötetlen számlalehetőségen is. Lázárral és Mártával sokat beszélgettünk…..

De hogy miről?

Nem árulom el a történet végét,inkább olvasd tovább….

ausztria-zaszlo

Osztrák számla magyaroknak

Szeretnéd tudni hogy, mit beszéltem Gézával?

Illetve ha érdekelnek a hasonló történeteink akkor csak regisztrálj itt.

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei már a mai nap teljes egészében megismerték ezt a történetet. De ha regisztrálok akkor ti is olvashatjátok majd a teljes történet minden részletét

slider_2

 

“Lázárt és Mártát már régóta ismerem. Igaz már nem fiatal házasok, az eltelt 40 év alatt még mindig ugyanúgy szeretik egymást, mint amikor megismerkedtek. Fiatalon napi szinten találkoztunk, hiszen Úriban működtettek egy élelmiszer üzletet. A minap telefonon egyeztettünk egy találkozót. A tárgyalást hétfőre, a Hősök tere közelében található Bagolyvár étterembe beszéltük meg. Mielőtt a kocsiba ültem volna, átolvastam az MTI jelentését, amelyben kiderült, hogy leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta a Fitch Ratings az eddigi stabilról a Dél-Afrikai Köztársaság (még épphogy befektetési mandelaajánlású), “BBB mínusz” szintű hosszú futamú államadós-besorolásának kilátását.

A 103 éves családias hangulatú étteremben került sor a találkozóra, ahol mindhárman egy-egy ír kávét rendeltünk és elmesélték, hogy a „Black Friday akcióban” fedezték fel újra a nevem és a számom, amely most nekik kapóra is jött. Hiszen az összespórolt 4 millió, illetve az ingatlan eladásból származó 11 millió forintjukat szeretnék közép és hosszútávra befektetni. Márta és Lázár nem sokat értettek a tőzsdéhez, de azt hallották, hogy a héten és a múlt héten a fő amerikai részvényindexek nagyot mentek. A házaspár éveken keresztül élelmiszerboltot üzemeltettek, és emellett mindig odafigyeltek a megtakarításra. Most a biztonság és a magasabb hozam reményében kerestek meg, de előtte szóba került az e-heti gazdasági események. A főbb amerikai indexek a hálaadás ünnepe előtt (hiszen pénteken tőzsdei szünet volt Amerikában) történelmi ……….” 

Érdekelnek hasonló történetek?

 

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés