Még min gondolkozol? Részvénypiac dömping, avagy a harmadik negyedéves jelentések és Amerikai részvényindex ma 19000 felett.

Négy hete hétfőn újra Zsófiával és Zoltánnal ültem le, ezúttal a budai VakVarjúban. Akkor még az olasz bankokon aggódtunk, ma a Johnson & Johnson a téma. Hiszen a Johnson & Johnson egy 17 milliárd dolláros felvásárlási ajánlattal környékezte meg a svájci Acteliont, Európa legnagyobb biotechnológiai cégét. Ami azért is érdekes hír, mert a cég részvényei már így is 114,13 dolláron állnak. A Johnson & Johnson 1989 szeptember vége óta van a tőzsdén. A 27 dolláros részvénnyel induló cég meg négyszerezte az árfolyamát az évek alatt és egy stabil Amerikai vállalattá nőtte ki magát.

Johnson & Johnson baby oil is arranged on the shelf for an illustration at Skenderian Apothecary in Cambridge, Massachusetts on Tuesday, Jan. 23, 2007. Johnson & Johnson, the world's biggest health-care products company, said profit rose 3.5 percent, led by sales of the Risperdal schizophrenia drug. The shares fell as revenue overall missed analyst expectations. Photographer: JB Reed/Bloomberg News.

A cég döntően gyógyszerek és egészségügyi termékek előállításával foglalkozik. Vezérigazgatója 2012-óta Alex Gorsky szintén sikeresé tette a vállalatot. Négy hete még a  Dow Jones 18146 ponton zárt. mára több, mint 1000 ponttal többet ér vagyis 19152 ponton áll. Zsófia és Zoltánt másfél hónapja ismerem , de nagyon sokat beszéltünk már azóta személyesen és telefonon is. Sőt legutóbb egy közös pókerpartin vettünk részt Szlovákiában egy kaszinóban. A héten a Verizon menetelt a legnagyobbat, mára újra átlépte a részvényenkénti 50,6 dollárt. A  megvásárolt részvényekben és a vállalati kötvényekben bizton állíthatja Zsófia és Zoltán , hogy nem csalódott, mert Ausztriában Linzben a letétkezelést profi szakemberek végzik. De akarod ismerni Zoltán és Zsófia történetét ? Csak olvasd tovább.

bisnode_aa_suriel

AA (dupla A) tanúsítványra a magyarországi vállalatok 1,75 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon alacsony.

De miről is beszélgettünk azon az  októberi hétfőn Zsófiával és Zoltánnal?

20160907_073530

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei ismerik ezt a történetet már, és szeretném ha ti is olvasnátok a teljes történet minden részletét . Ezért megosztom veletek ezt az október 24.-ai történetet.

“Zsófiával és Zoltánnal a találkozóra a budai VakVarjú étteremben került sor hétfőn. Az asztalnál helyet foglalva nekik egy-egy Wiener Melanget és magamnak egy VakVarjú kávét rendeltem. A találkozó elején egyeztettük, hogy az ifjú házaspár a megörökölt és összespórolt 3 millió forintot szeretné elhelyezni dolláralapú befektetésbe. Zoltán kérésére először csak beszélgettünk, majd elmeséltem, hogy olvastam egy külföldi újságban, hogy a kanadai Bombardier Inc. repülőgép- és vasúti járműgyártó cég szigorításba kezdett. Így a februárban már bejelentett 7 ezer mellett további 7500 dolgozójának az elküldését jelentette be. A cég ezzel a lépéssel évi 300 millió dollárt takarít meg, és így várhatóan 2020-ra ismét nyereségessé válik. Amerikai elemzők így azt vélik, hogy a névérték alatt most érdemes (6%-os éves kamatozással) a 2022-ben lejáró vállalati kötvénybe befektetni. Zoltánnak és Zsófiának, akik 5-7 évig nem nyúlnának a pénzhez, a biztonság mellett a rugalmasság és a pontos információ is fontos számukra. Ezért az e-heti gazdasági események felöl és a tőzsdéről érdeklődnek.Képtalálat a következőre: „bombardier”

Európában hétfőn az olasz Banco Popolare és Banca Pop di Milano bejelentette az összeolvadást. Az így újonnan létrejött Bank mérleg főösszege 171 milliárd euró. A héten két országot is minősítettek a hitelminősítők. Pénteken Olaszországot a Fitch aBBB” osztályzati sávban hagyta, de negatívra nyilvánította a minősítését. Illetve Franciaországnak a S&P nemzetközi hitelminősítő a hosszú futamidejű szuverén adósság “AA” besorolásának kilátását negatívról stabilra módosította. A kilátás felülvizsgálata elsősorban az adórendszer és a munkapiaci szabályozás fokozatos reformját tükrözi, és azt a stabilizáló hatást, amelyet e reformok várhatóan a foglalkoztatásra, a gazdasági növekedésre, a versenyképességre és a közfinanszírozási rendszerre gyakorolnak – áll a Standard&Poor’s péntek esti londoni elemzésében.

Pénteken nagy változás érkezett az európai piacon. Rég nem látott magas ponton, vagyis 10723 ponton zárt a német részvényindex, a DAX 30 vezető részvénye. Péntekre az Euro Stoxx50 3078 ponton zárt. A legnagyobb menetelést Európában a SAP és az Infenion érte el, az előbbi +2,51%-ot, az utóbbi +1,62%-ot ért el.

A hét utolsó napján volt az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése. Az EKB ezen az ülésén nem változtatott a monetáris kondíciókon és szóba sem került az eszközvásárlási program kivezetésének ütemezése – amit Mario Draghi is elismert.0905_mario_draghi_630x420

A Volkswagen csoport bejelentette, hogy a prémiummárkája 25 ezer darab Audi Q7-es visszahívására készül az Egyedült Államokban.

Zoltán kérésére tájékoztattam őket, hogy Amerikában vegyesen zárt a piac. A Microsoft és az American Expressznél is csúcsok dőltek meg. Míg az előbbi cég, a Microsoft most adta ki a 3. negyedévi jelentését és az növekedésről és magas profitról árulkodott. Tehette ezt az új felhőtípusú Cloud rendszere miatt is. Így a számítástechnikai óriáscégnek 5%-kal nőtt a bevétele. Addig az American Express 10,4%-os emelkedést produkált csütörtökön a vártnál kedvezőbb eredmény megjelenésekor. A héten számolt be a Morgan Stanley, Amerika hatodik legnagyobb bankja éves összevetésben 61,7 százalékkal, 1,52 milliárd dollárra ugrott a tavalyi harmadik negyedévi 939 millió dollárról. Az eBay a héten a harmadik negyedéves adatai miatt esett, hiszen rossz és vegyes adatok mutatkoztak. Zsófiát meglepte a hír, hiszen eddig sokat vásárolt ennek a cégnek az internetes felületén. A Reynolds American rossz teljesítménye, gyengébb eredménye magával rántotta a teljes dohányipart. Péntekre az amerikai részvényindex, a Dow Jones 18146 ponton zárt. A hét nyertese emellett a McDonalds és a Walt Disney is. Amiket az osztrák, linzi központú Bank elemzői is ajánlanak vételre Fókuszkönyvükben előszeretettel. A leggyengébben szerepelt az IBM (-1,22 %) és a Verizon (-1,27%). A héten újra nyertes szektor az energetika is. Hiszen az olaj a héten folytatta emelkedését. A WTI hordónkénti ára már meghaladja az 50,74 dollárt. Meglepőek ezek az adatok, hiszen az EIA felmérésében 5,24 millió hordóval csökkentek a készletek, holott 2,7 millió hordós növekedést vártak.beef-burgers-menu-800x415

Vegyesen zárt Ázsia is, a japán index emelkedett a héten. A Nikkei225 péntekre 17252 ponton, míg a Hang Seng 23443 ponton zárt. Végül is az elemzők és az amerikai dollár erősödése (a forint gyengülése) miatt, az ügyfeleim a Bank Fókuszkönyvében keresgélve amerikai vállalati kötvények vásárlása mellett döntöttek.Megvásárlásra került a Bombardier kötvény és a Vale S. A. Overseas nyersanyag és bányászati kötvény, amely ráadásul most 99,65% névértéken hozzáférhető. A megbízást követően mindannyian egy levendulás limonádéval zártuk a beszélgetést.”

Érdekelnek hasonló történetek?

focusbook_hu

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

 Konzultációra való jelentkezés