A MercadoLibre bemutatja hogy, miért is latin-amerikai az e-kereskedelem királya még mindig

Az online kereskedelemmel nagyon sok cég foglalkozik, akár külföldön,  akár belföldön. Ha ránézünk az amerikai technológiai szektort képviselő Nasdaq 100 indexére több ilyen cég neve tűnik fel, aki ez a piacot koronázza meg. Többet magunk is ismerünk. Többek közt ismerjük ezek közül az Amazon-t és az E-buy cégeket . Tudjuk azt, hogy mindkét cég a NASDAQ-on jegyzett, nyílt részvénytársaság. De ismerjük -e például a régebbi és esetleg akár nagyobb cégeket,  hallottunk -e a kelet Európában kevésbé ismert cégről, az Argentinában  bejegyzett Amerikai székhelyű MercadoLibre online és e-kereskedelemmel illetve online akciókkal foglalkozó nagyvállalatról? Tudni kell azt a cégről, hogy latin-Amerikában 2016-ban már 174,2 millió felhasználó használta a kereső oldalukat és rendeltek innen. 2016-ban a cég nyeresége már meghaladta a 844,4 millió dollárt, több mint, 4000 alkalmazottal rendelkezik.  A vállalatot 1999-ben a Stanford Egyetemen akkor tartózkodó  Marcos Galperin alapította. Majd a vállalat támogatást kapott több amerikai nagy bank részéről,  mint például támogatta a  támogatást kapott a JP Morgan,  a Goldmans Sachs. Illetve a GE Capital és a Banco Santander. 2001-re már, az eBay 19,5%-ot vásárolt a vállalatnál. Ugyan 2016-ban ezt az eBay el is adta, de együttműködéséről azóta is tanúsít. 2016-ban a MercadoLibre székhelyét São Paulo-ba, Brazíliába helyezte át.

Az elmúlt három hónapban a MercadoLibre Inc.  viszont igazán lendületes volt . A vállalat második negyedévében mesés eredményeket ért el,  a készlete  10% -kal gyorsabban csökkent a venezuelai pénznem, a bolivár leértékelődése miatt. A valutaváltás miatt a cég 25 millió dolláros nyereséget ért el a MercadoLibre. Ezenkívül az a jó hír, hogy az Amazon.com  arra készül, hogy bővítse Brazíliában működését, így a MercadoLibre valószínűsíthető, hogy sokkal de sokkal jobban

Amikor a latin-amerikai e-kereskedelem vezetője a hónap elején beszámolt pénzügyi eredményéről, a befektetők megerősítést kértek arról, hogy ezek a meglévő  külső erők szorították-e ki a a MercadoLibre-t a régió növekedéséből, és hogy a vállalat még mindig sikereket könyvelhet -e el.  A részvényesek  végül nem csalódtak, és az állomány 13% -kal ugrott  meg az eredményeket látva.

Mercado-libre_NEWSLETTER-710-X-327

A kiskereskedők már kezdenek irigykedni

A MercadoLibre nettó bevétele 370,7 millió dollárra nőtt, ami 61% növekedést jelent   amerikai dollárban (USD), és 79% -kal nőtt helyi pénznemekben. Az  eredmény meghaladta a 348 millió dolláros konszenzus becsléseket. A nettó eredmény  ugyan 36,7 millió dollárra csökkent, ami 30% -kal kevesebb az előző év azonos időszakához képest De a befektetők  így is örülhetnek a  0,63 dolláros részvényenkénti hozamnak , ami még mindig jobb , mint 0,62 dolláros elemzői várakozások. Az eredmények egyre jobban  ragyogtak és tündököltek. A regisztrált felhasználója a cégnek 191 millió főre nőtt, amii 21 %.kal több az előző év azonos időszakához képest. Az eladott tételek 74,2 millióra nőttek, ami 56% -kal magasabb az előző év azonos időszakához képest.

 

olx-mercadolibre-adictamente

 

Tehát kedves olvasó van élet a kötvényen és a banki kamatokon is kívül, csak keresd meg pénzügyi tanácsadót és várj egy jó pár évet türelemmel és nem 0,1-03%-ot fogsz a pénzedért kapni.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!