A nagy alapkezelő mit gondol? Van-e kiút ma,hosszútávon ?

 Mit gondolnak ma a vagyonkezelők erről a gazdasági helyzetről?

Te kedves olvasó,vajon tudod -e ,hogy a befektetések értéke mehet fel és le? A gazdaság változik? Minden alapkezelő más stratégiában gondolkodik?

A Templeton vagyonkezelő egy nagy internetes portálnak ma ezt le is nyilatkozta. Michael Hasenstab, a Franklin Templeton kötvénypiacokért felelős alelnöke,szerint a megváltozott piacok most teljesen új irányt mutatnak. A feldolgozóipar és a az ipar összeomlott,de ezt egyensúlyozni lehet. Az is igaz,hogy 8-10 % éves növekedés Kínánál már nem valószínű.

Azt nyilatkozta a kötvényguru,hogy az év elején a piac még 100 bázispont körüli kamatemelést várt a Fedtől 2016-ra, azóta viszont visszafogottabbak lettek ezek a várakozások. Ez okozta a dollár gyengélkedését, illetve az euró és a japán jen szárnyalását az utóbbi hónapokban.


Az a “Nagy Összeomlás”-amelyet Ron  McKenzie jósol sehol sincs. Templeton jelenleg Latin-Amerikában és Távol Keleten lát jó célpontokat. A miértjére könnyebb a választ megtalálni,ugyanis Indonéziában, a korábbi időszakokkal ellentétben erős politikai vezetés van, a gazdaság növekszik, a fizetési mérleg pedig egyensúlyban van. Joko Widodo államfő egy stabilabb államot akar megteremteni.

Érdekelne sokkal több gazdasági hír?

 

 

Konzultációra való jelentkezés