A PayPal részvények most vételi lehetőségek?

Paypal
  • A PayPal részvényei minden idők legolcsóbb értékelésének közelében kereskednek.
  • A vállalat bevételei minden idők legmagasabb szintjén vannak, és a menedzsment a cash flow nagy részét a részvényesek jutalmazására fordítja.
  • A vállalatnak új vezérigazgatóra van szüksége, aki képes a PayPal-t a jövőbe vinni, ami nagy feladat és bizonytalan kimenetelű.

PayPal Credit | eBay.com

Vállalati jövő

Nem a múltról van szó, hanem arról, ami előttünk áll, mármint a PayPal befektetésekkel rendelkezők elött.
A fintech úttörő PayPal Holdings  részvényei 75%-kal vannak lejjebb az eddigi csúcsukról, de ha ezt megnézzük közelebbről akkor ez másról árulkodik. Amióta az eBay 2015-ben leválasztotta a PayPal-t, az utóbbi részvényeinek értéke több mint kétszeresére nőtt. Összehasonlításképpen, az S&P 500 indexe ez idő alatt csak körülbelül 90%-kal emelkedett.

Ebben a cikkben elmagyarázom, hogy miért lehet 2023 a megfelelő időpont ennek a piacverő részvénynek a megvásárlására. Ennek ellenére a PayPal mai megvásárlásával kapcsolatban vannak aggályok.

Különvált az eBay és a PayPal - Jog & gazdaság - PC Fórum

Miért érdemes PayPal-részvényt vásárolni?

A PayPal 2022-ben rekordösszegű, 27,5 milliárd dolláros éves bevételt ért el, amelyből a negyedik negyedévben 7,4 milliárd dolláros rekordbevétel volt. Ezek a számok 8%-kal, illetve 7%-kal nőttek az előző év hasonló időszakaihoz képest.

De a részvények összeomlottak, mert a jövedelmezőség nagyot esett vissza. Az egy részvényre jutó eredmény (EPS) például 2022-ben 41%-kal, 2,09 dollárra csökkent az előző évhez képest.

A pandémiától hajtott növekedés arra ösztönözte a menedzsmentet, hogy optimistán hajszolja a sok lehetőséget, ami végül ártott az eredménynek. De most nagyon úgy néz ki, hogy megfordulhat a széljárás.

A vezetőség korábban megtalálta a módját annak, hogy 2023-ig 1,3 milliárd dollárt takarítson meg, és azóta további 600 millió dolláros megtakarítást talált. Ez azt jelenti, hogy a nyereségesség várhatóan javulni fog a következő évben, ami jót tesz a részvényeknek. Ez azt jelenti, hogy bár a jövedelmezősége visszalépett, a PayPal még mindig elég nyereséges, 2022-ben 5,1 milliárd dolláros szabad cash flow-val  rendelkezett. Szintén a befektetők javára szól, hogy a PayPal-részvények minden idők legolcsóbb árfolyamának közelében kereskednek. Az ár/értékesítési arány (P/S) körülbelül harmadával a történelmi átlag alatt. Az árfolyam-FCF arány pedig 17 körül van, ami meglehetősen ésszerű.

PYPL Price to Free Cash Flow Chart

Igaz, időbe telhet, amíg a szabad cash flow visszatér a történelmi szintre. A PayPal FCF-aránya folyamatosan 20% felett volt, mielőtt 2022-ben 19% alá esett. A menedzsment 2023-ban csak 5 milliárd dolláros szabad pénzforgalmat irányoz elő, ami valószínűleg még lejjebb fogja csökkenteni az árrést.

PayPal and eBay Drift Apart - CCS Insight

Stabilitás

Ez azonban még mindig sok FCF a PayPal számára, ami az üzletág stabilitására utal. Ráadásul a menedzsment ennek nagy részét részvény-visszavásárlások formájában adja vissza a részvényeseknek. 2022-ben az FCF 82%-át részvényvisszavásárlásra fordította. A 2023-as évben pedig a vezetőség 75%-ot tervez felhasználni.

A stabil bevétel, a stabil FCF és a jelentős részvény-visszavásárlások együttesen növelhetik a részvényesi értéket. És mivel olcsó értékeléssel kereskednek, a PayPal-részvények jó teljesítményt nyújtanak.

Why Pinterest Deal Would Reverse PayPal's Split From eBay 6 Years Ago

Miért nem jó  a PayPal rövidtávon ?

Dan Schulman vezérigazgató 2014 óta vezeti a PayPal-t. De még az év vége előtt nyugdíjba akar vonulni, és már folyik az utód keresése.

A PayPal hatalmas globális vállalat, amely 2022-ben közel 1,4 billió dollár bruttó fizetési forgalmat bonyolít le. Nem kis feladat olyasvalakit találni, aki képes a vállalat élére ugrani. Ráadásul a vállalatot fenntartható növekedésbe vezetni sem lesz könnyű feladat. Gondoljunk csak arra, hogy 2023 első negyedévére a vezetőség mindössze 7,5%-os éves szintű bevételnövekedést vár. Ami az egyik leglassabb növekedési ütem.

Konferencia

A Morgan Stanley Technology, Media, and Telecom konferenciáján e hónap elején egy elemző kérdésére válaszolva, hogy mi a legnehezebb feladata a PayPal következő vezérigazgatójának, Schulman azt mondta: “A következő dolog, amin igazán el kell gondolkodni, hogy hogyan néz ki az ökoszisztéma a jövőben?”.

A továbbiakban a vállalat erősségeit említette, amelyek közül sokat ebben a cikkben is megemlített. De ismét hangsúlyozta, hogy mennyire fontos, hogy a következő vezérigazgatónak olyan jövőképe legyen, amely a PayPal-t előre viszi.

A kriptók újítják meg a pénzügyi világot a PayPal vezérigazgatója szerint

Kihívás

Hogy Schulman gondolatait összekapcsoljam a saját gondolataimmal, a PayPal nagyszerű üzlet volt, és a részvények olcsók. De ahhoz, hogy innen kezdve nagyszerű befektetés legyen, a vállalatnak növekednie kell.Növelnie kell a jelentőségét, és erősítenie kell a versenyelőnyeit. Az új vezérigazgatónak ezért pontos jövőképpel kell rendelkeznie.

Ahogy korábban említettük, sok mindenre érdemes odafigyelni egy PayPal-befektetésnél. A részvényeit ma szemlélő befektetők számára azonban a lassuló növekedés és a vezetőváltások jogos kérdőjeleket vetnek fel az üzletággal kapcsolatban. Személy szerint úgy vélem, hogy ez egy olyan részvény, amelyet érdemes megvenni, és amelyet továbbra is tartok a saját portfóliómban.

Paypal Chart

Javaslat

Ha Ön keresi a kuriózumukat, egyedi értékpapírokat és diverzifikál,  akkor egy millió forintot érdemes ezen részvénybe is befektetni. Hosszútávon biztos, hogy ez is egy jó lehetőség lesz. Jelenleg a PayPal  cég részvényei 74,97 dollárba kerülnek, de Wall Street-i elemzők 85 eurós árcélt várnak 2023 év végére. Ez 13,37%-os emelkedést jelentene.

Ha rendelkezik Ön egymillió forinttal minimum, akkor ez a részvény is közép illetve hosszútávon egy nagyon jó megoldás lehet Önnek. Mindezt eurós vagy dolláros számlán Ön megvásárolhatja a Partner Bankon keresztül.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!