A piacnak megvan az,hogy a PepsiCo részvények iránt nagy kereslet várható

PepsiCo

A PepsiCo részvénye január 9. óta a legmagasabb szintet érte el.

Nézzük a grafikonokat, ahogy a részvények megpróbálnak tovább emelkedni.

Van valami vonzerő a magas minőségű vállalkozások és ezen részvények megvásárlásában ebben a  kemény piacon, és a PepsiCo  részvénye illik ebbe a portfólióba bele. A részvény az utóbbi időben sokkal jobban emelkedik és most kezdünk látni  további emelkedést a PepsiCo és társai vállalatnál.

Pepsi unveils new logo after 14 years | News 4 Buffalo

Stabil cég és emelkedő árfolyamok

A befektetők sajnálhatják ha nem kaphatták meg mert nem vettek ilyen részvényt a PepsiCo osztalékát, amely 2,56%-os hozamot fizet. A következetességére azonban nehéz panaszkodni. A múlt hónapban a cég 10%-kal növelte negyedéves kifizetéseit, ami az 51. egymást követő év, amikor osztalékot emelt. Az elemzők 2023-ban és 2024-ben évi 4-5%-os árbevétel-növekedést várnak, valamint ezekben az években 7%-9%-os eredménynövekedést. Egy olyan időszakban, amikor a volatilitás magas és a gazdasággal kapcsolatos aggodalmak továbbra is fennállnak, egy olyan megbízható üzletág, mint a PepsiCo, egyértelműen keresett.

Weekly chart of PepsiCo stock.

Amint a fenti heti grafikonon látható, a PepsiCo részvények jó munkát végeztek a magasabb mélypontok sorozatában. Ez egy emelkedő megfigyelés, amely lehetővé teszi egy felfelé irányuló támaszszint kialakulását, ami meg is történt – amint azt a fenti kék vonal is bizonyítja.

Figyeljük meg azt is, hogy a PepsiCo az összes heti mozgóátlaga felett van. Bár nem látható, de az összes napi mozgóátlaga felett is van, ami erős bika piaci momentumot jelez a legutóbbi kereskedésben.

PepsiCo To Invest Over $400 Million in Black Community

Technikailag is emelkedhet a részvény

Innen nézve azt látni, hogy valószúleg  a PepsiCo részvények a 177-179 dolláros terület felett maradnának. Ez a részvényt a februári csúcs és egy kulcsfontosságú kitörési szint, valamint a 2023-as mélypont és a 2022-es csúcs közötti 61,8%-os retracement felett tartja.

Ha ez így van, akkor nyitva marad az ajtó a 182,50 dolláros terület fölé, amely a 78,6%-os retracementet jelöli. E fölött már a 186 és 187 dollár közötti terület is szóba jöhet. Itt található a korábbi csúcs, 186,84 dollárnál.

A vállalat is osztalékkirályok közé tartozhat

Befektetés osztalékrészvényekbe | XTB

A PepsiCo vállalat elmondható, hogy egy újonnan kinevezett osztalékkirály lett, mivel 50 egymást követő évben növekvő osztalékot fizetett. A vállalat vezető szerepet tölt be az ital- és snackiparban. A PepsiCo-t sokan recesszióálló részvénynek tartják. A Pepsi 2023-ra ugyan lassabb növekedést prognosztizál.  Viszont a  haszonkulcsoknak emelkedniük kell és az osztalék is bővülhet. Jelenleg a PepsiCo. vállalat piaci kapitalizációs tőkéje 228,3 milliárd euró. A PepsiCo. vállalat a Nasdaq 100 index tagja.

A részvényeseinek van mit ünnepelniük 2023 elején. Az ital- és snack-élelmiszer óriás nemrégiben egy fantasztikus pénzügyi évet zárt, amelyet az eladások ugrásszerű növekedése és a nyereség két számjegyű növekedése emelt ki. A Pepsi emellett 51. egymást követő évben emelte osztalékát. A vállalat még mindig lát lehetőséget arra, hogy szilárd értékesítési növekedést érjen el, miközben a nyereségességet is növeli.

Legújabb trendek és osztaléknövelés

Dividend Policy in Public and Private Companies By Les Nemethy and Sergey  Glekov - Europhoenix

A Pepsi 2022-es éve hihetetlenül jó volt a növekedés szempontjából. Az organikus forgalomnövekedés a negyedik negyedévben 15%-os volt, az egész évben pedig 14,4%-os. Ez a kiugrás a vállalat 2021-ben elért 10%-os nyereségén felül jött, és több mint kétszerese a vállalat pandémiát megelőző növekedési ütemének. A Pepsi haszonkulcsa 2022-ben is kissé zsugorodott, az alapjövedelem 10%-kal nőtt a szerves bevétel 14%-os növekedésével szemben . A PepsiCo vezetői 7,7 milliárd dollárt terveznek osztalékra és részvény-visszavásárlásra költeni ebben a pénzügyi évben, vagyis nagyjából ugyanannyit, mint 2022-ben.

Pozitívum, hogy a vállalat a tavalyi csökkenés után ismét emelkedő haszonkulcsokat vetít előre. A Pepsi bejelentette továbbá, hogy 10%-kal növeli osztalékát, ami az előző évi 7%-os növekedéshez képest komoly gyorsulást jelent. A vállalat az elmúlt 51 egymást követő évben fizetett és emelt osztalékot.

Javaslat

A stabilitás miatt mindenképp a portfólió bővítést javaslom. Vásároljon PepsiCo részvényt, hogy biztosítsa saját jövőjét és előbb tartson, mint némely gazdasági szereplő. Egy darab PepsiCo részvény vásárlása cikk írásakor 182,3 dollár azaz 351 forint/dolláros árfolyamon számolva 63987, 3 forint. A Partner Bankon keresztül minimum 20 db vásárlás szükséges vagyis kb 1300.000 forint ahhoz, hogy egy jó portfólió része legyen a Pepsi Co. vállalat.

Vegyen több részvényt vagy fektessen be a Best of Dividends vagyonkezelt kosárba ahol 16 db vállalatot, magas osztalékot kap. Keressen minket, ne legyen a pénze ellensége. Ugyanis bankbetétben elinflálódhat a pénze értéke.

 

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretne befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!