Az Indianai American Water felvásárolja a Claypool vízrendszerét

American Water Works

Az Indiana American Water, az American Water leányvállalata ezen a héten megvásárolta az észak-indianai Claypool vízrendszerét. A rendszer megvásárlásával cirka 150 vízfogyasztóval bővül a vállalat ügyfélköre, amely több mint 400 lakost jelent. A lépés segít a jövőben a Claypool ügyfelei számára a vízdíjakat alacsonyan tartani, ami a vállalat nagy ügyfélkörének az egész államban előnyös lesz. A Claypool vízrendszer 700 ezer dollárért történő hozzáadását az Indiana Utility Regulatory Commission 2023. február 22-én hagyta jóvá és az Indiana American Water és Claypool városa 2023. március 28-án zárta le.

American Water Works: Quality Company, Expensive Stock - TipRanks.com

Vállalatirányítás

Ahhoz, hogy megértsük, ki irányítja valójában az American Water Works Company Inc.  vállalatot, fontos megérteni a vállalat tulajdonosi szerkezetét. A 87%-os részesedéssel az intézmények birtokolják a legtöbb részvényt a vállalatban. Másképpen fogalmazva, a csoportnak van a legnagyobb felfelé ívelő potenciál (vagy lefelé mutató kockázat).

A fedezeti alapoknak nincs sok részvényük az American Water Works Company-ban. Különböző adatokat  áttekintve azt látjuk, hogy a legnagyobb részvényes a The Vanguard Group Inc. a forgalomban lévő részvények 12%-ával. Összehasonlításképpen, a második legnagyobb részvényes a forgalomban lévő részvények 9,1%-át birtokolja, majd a harmadik legnagyobb részvényes 5,9%-os tulajdonrésszel rendelkezik.

American Water Works Company, Inc. (NYSE:AWK) is largely controlled by institutional shareholders who own 87% of the company - Simply Wall St News

A részvényesi nyilvántartást áttekintve láthatjuk, hogy a részvények 50%-át a 17 legnagyobb részvényes ellenőrzi, ami azt jelenti, hogy egyetlen részvényes sem rendelkezik többségi részesedéssel.

American Water Works Chart

Miért is érdekes cég az American Water Works?

Az American Water Works talán az egyik legjobb példa arra, hogy az unalmas részvények hogyan tudják csendben szétzúzni a piacot. Az 1886-ban alapított vízszolgáltató 2008-ban 21,50 dolláros részvényenkénti árfolyamon ment tőzsdére, és 2022 márciusában 160 dollár körül mozgott részvényenként.

Az American Water Works az ország legnagyobb vízmű részvénye. Más közmű szolgáltatókhoz hasonlóan élvezheti a szabályozott monopólium előnyeit, ami azt jelenti, hogy a vállalatnak nincs versenye azokban a régiókban, ahol működik. Cserébe árait az állami és helyi önkormányzatok szabályozzák.

Az évek során az American Water Works úgy növekedett, hogy felvásárlások révén saját infrastruktúrájába fektetett be és megragadta a piaci alapú üzletekben rejlő lehetőségeket, mint például a katonai szolgáltatási csoportja.

American Water - New Headquarters LEED Fundamental and Enhanced Commissioning (Camden, NJ) | AKF

A vállalat további beruházásokat tervez az üzletágba, és ebben az évtizedben 22-25 milliárd dolláros tőkekiadásokat prognosztizál a további növekedés érdekében. Emellett 2021-ben 23 felvásárlást hajtott végre.

Az American Water Works nyereségtöbbszöröse jelentősen bővült, mivel a vállalat profitált az alacsonyabb kamatlábakból. Ez arra késztette a befektetőket, hogy a kötvényekből az osztalékrészvényekbe forgolódjanak, és általánosságban emelte a részvénypiaci szorzókat, bár ez a kamatlábak emelkedésével megfordulhat.

Miközben érdemes szemmel tartani a kamatlábakat, a vállalat mérete előnyt jelent a skálázhatóság és a felvásárlások terén. Negyedévente 2,41 dolláros osztalékot fizet, ami 2022 márciusától 1,5%-os hozamot jelent.

Javaslat!

Vásároljon egyedi értékpapírszámlára American Water Works részvényt. Már egymillió forintért (kb 2850 dollárért) meg tudja vásárolni nálunk pár db (kb 19 darab) American Water Works  részvényt a Partner Bankon keresztül. Egy részvény ára 350,5 dollár ahhoz hogy ön 25 db részvényt vásároljon 3675 dollár azaz 1288100 forint szükséges hozzá.  Az  American Water Works az utóbbi időben erősödött, és a Wall Street elemzői 4,3%-5,2%-os emelkedési potenciált látnak a részvényben. Az American Water Works-t értékelő 20 Wall Street-i elemző közül azonban  tizenegy elemző vételre, míg 9 tartásra értékelte a részvényt.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!