Megvenné-e az Adobe-ot a kiváló teljesítménye miatt?

kiváló teljesítmény

Az Adobe System-ről elsőre egy pfd készítő, adatfeldolgozás, jut eszünkbe.

 

Pedig egy rendkivül jó vételi lehetőség azoknak is akik most kezdenek tőzsdézni és azoknak is akik haadók a tőzsdei vásárások során. Nem is gondolnánk, hogy az Adobe Inc. egy amerikai kiváló teljesítményű  szoftverfejlesztő cég. Székhelye a kaliforniai San Joséban található és 1982-ben alakult, de már 1989-ben tőzsdére került. A cég digitális nyomdai előkészítő szoftvereivel Photoshop, Illustrator, InDesign lett ismert, majd web-tartalom előállító alkalmazásaival Dreamweaver és Flash vált iparági meghatározó tényezővé. A vállalat digitális média és marketing kampányok létrehozására használt szoftvereket értékesít. Felhő dokumentumtárolási megoldásokat is kínál. Az Adobe leginkább kreatív szoftvercsomagjáról ismert, amely a Photoshop fotószerkesztő szoftver szabványát tartalmazza, de az Adobe sokkal többet kínál, mint a képszerkesztő szoftver, hiszen kiváló teljesítmény van mögötte.

Using Aurora HDR 2018 with Adobe Photoshop / Adobe Photoshop Elements

 Az Adobe-ot már az alapítása évében meg akarta vásárolni az Apple, ám az ötmilliós vételi ajánlatát visszautasította a két alapító. Az Apple így csak az Adobe 19 százalékát és öt évre a PostScipt licenc használati jogát szerezte meg a becsült piaci ár ötszörösén. Ezért lett az Adobe a Szilícium-völgy első olyan cége, amely már az első évében nyereséges volt.

A társaság három szegmensben számolt be legutóbb a bevételeiről. A kreatív szakemberek továbbra is feliratkoztak az Adobe Creative Suite-re, mert még mindig szükségük volt egy olyan szoftverre, amit csak az Adobe tudott biztosítani, így könnyedén végezték otthon munkájukat.

Néhány további felhasználási eset szintén növelte az előfizetők számát.

 Az Adobe Inc. 30 millió hallgatónak biztosított otthoni újítást és felhőszolgáltatást a Creative Cloud szolgáltatássával, és a tanároknak távoktatási támogatást nyújtott a karantén időszakában. Az Experience Cloud szegmens digitális marketing szoftvereket értékesít marketingkampányok hangszerelésére és a hirdetések elérhetőségének nyomon követésére. Az Experience Cloud nettó 5% -os bevétel-növekedést mutatott fel az utolsó negyedévben.

Végül, a Document Cloud egy újabb ígéretes növekedési terület a vállalat számára. Valószínűleg a legtöbbet profitálta a világjárványból. A Document Cloud PDF szoftvereket, valamint dokumentum digitalizálási és tárolási megoldásokat értékesít. A második negyedévben rekord bevétel származott a cég Document Cloud-jából, amely az Adobe Cloudhoz hasonlóan segíti a távmunkát. Összességében az Adobe a nehéz gazdasági helyzet ellenére is erős negyedévet tudhat magának. Az Adobe sikerének kulcstényezője az volt, hogy a vállalat termékportfóliójában átállt egy előfizetői szoftvermodellre. A szoftver előfizetésként történő értékesítése során a felhasználók többsége folyamatosan fizetett a termékekért. Ezzel növelve ezzel a társaság bevételeinek futási arányát, az évesített visszatérő bevétel (ARR) alapján mérve.

A photographic tour of Adobe's renovated HQ in San Jose - Silicon Valley Business Journal

Az Adobe Inc. részvénye ezen a héten 8,02%-ot emelkedett, míg az elmúlt 1 év alatt 77,87%-ot menetelt felfelé. Az Adobe Inc. részvénye egy jó lehetőség, hiszen a cég folyamatosan jelen van az életünkben a pdf használatával és a photoshop folyamatos fejlesztése és használata miatt. Az Adobe a szoftveripar több különböző részén van még jelen például a médiaszerkesztéstől a digitális reklámozásig. Ez bizonyos diverzifikációt biztosít arra az esetre, ha az egyik piaci szegmens gyengülne.

Tudta-e, hogy  akár egyösszegben 2500 euróval, vagy minimum 1 millió forinttal ha rendelkezik vásárolhat Adobe részvényeket. Az Adobe részvények ára november 4-én 493, 6 dollár/ db. A hosszabb távú trend még mindig emelkedő, valamint az elemzőházak is optimisták maradtak az Adobe részvényére. Az Adobe kiváló teljesítménye még mindig vásárlásra serkent.

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

• Telefonon:06706051490
• skypon:koncz.peter.ivp@gmail.com
• emailben:koncz.peter@portfolife.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.