Amerikai részvények: Legyen most valami Amerika?

Amerikai részvények: Legyen valami Amerika?

Amikor egy-egy működő portfóliót szeretnénk összeállítani, akkor ennek elengedhetetlen részét képezik a részvények. Viszont olyan sok van belőle, honnan lehet tudni, hogy melyiket érdemes venni? A döntés valóban nehéz, viszont a statisztikák azt mutatják, hogy az amerikai részvények azok, amelyek kellően nagyok, és rejlik bennük potenciál. Pláne most, hogy nyakunkon az amerikai elnökválasztás.

Az amerikai elnökválasztás

Anerikai részvények, vajon Trump nyer?
Anerikai részvények, vajon Trump nyer?

Vajon Trump tényleg nyer, ahogy a magyarok gondolják? A közvélemény-kutatások szerint nem, náluk Biden a befutó.

Érdekes mindenesetre, hogy mi magyarok Trump-ot érezzük nyertesnek, hiszen a legutolsó közvélemény-kutatás szerint a még kérdéses 11 államból 9-ben  Biden vezet. Eszerint Donald Trump akkor győzhet, ha Texastól egészen Pennsylvaniáig az összes államot behúzza.

Trump programjának legfontosabb pontja:

  • A folytatott “America First” jövőkép egyenértékű az Egyesült Államok gazdasági érdekeinek előtérbe helyezésével a világügyben betöltött vezető szereppel szemben. Így valószínűleg továbbra is a vámokat használják a feldolgozóipar újraindításának és a kereskedelmi hiány csökkentésének fő eszközeként.

Biden programjának legfontosabb pontja:

  • 2035-re négy év alatt 2 bmilliárd dollárt tervez befektetni a tiszta energiába, 100% -ban tiszta villamosenergia-normákkal. Ez nagyszerű lehetőség lenne az európai zöldenergia-vállalatok számára.

Érdekes, hogy egy-egy részvény szempontjából sem teljesen mindegy, hogy éppen ki lesz a befutó. Egy viszont biztos: Bárki is nyer a Wall Street-en jelentős volatilitást fog okozni, vagyis nem csak az amerikai indexek, de az amerikai részvények is intenzívebben fognak mozogni. Ezt pedig lehetőséget ad arra, hogy profitot szerezzünk. Íme, 3 olyan részvény, amely érdekes lehet az Ön számára:

Amerikai részvények: Nvidia

Az egyik legnépszerűbb részvény mostanában az Nvidia. Az Nvidia Corporation egy grafikus chipeket gyártó és forgalmazó nagyvállalat. Ahogy az itt látható grafikonon is látható rejlik benne potenciál:

Amerikai részványek: Nvidia
Amerikai részványek: Nvidia

forrás: ariva.hu

Ennek a technológiai cégnek a részvénye azért lehet érdekes az Ön portfólióját tekintve, mert nemsokára új chipekkel jönnek ki a piacra, amely után általában emelkedni szokott a részvény árfolyam. Hosszabb távra nézve pedig a fejlődő technika, azon belül is a VR technológia nagy jövő előtt áll, ezért mindenképpen érdemes megfontolni az Nvidia részvényt, mint befektetést.

Egy másik jó amerikai részvény: Apple

Talán nincs is olyan ember, aki ne hallott volna az Apple-ről. A FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google) fantázianévvel ellátott egyik eleme. Ide a szektorukat dominánsan uraló vállalatok kerülhettek csak be. AZ Apple grafikonja talán meg is mutatja, hogy miért:

Amerikai részvények: Apple
Amerikai részvények: Apple

forrás: ariva.hu

Az Apple Inc. (korábban Apple Computer, Inc.) főként hardvergyártással foglalkozó cég, ami saját szoftver platformot épít macOS operációs rendszerére alapozva. Olyan óriásvállalatról beszélünk, akkor bevétellel és infrastruktúrával rendelkezik, amelyet talán még felfogni is nehéz.

A Berkshire Hathaway amerikai részvények közül?

Ki ne ismerné a híres Warren Buffett-et? Tudta, hogy Warren Buffet 1962-ben vett először Berkshire részvényt? Ezután pedig a vállalat elnök vezérigazgatója lett. Ahogy mondani szokták a többi azóta már történelem. Viszont ami a jelent illeti, íme, a cég teljesítménye:

Amerikai részvények: Berkshire Hathaway
Amerikai részvények: Berkshire Hathaway

forrás: ariva.hu

Döbbenetes milyen pályáz futott be a vállalat a befektetési zseni vezetése alatt. A vállalat számos szerkotrban megtalálható, mint például:

  • biztosítás,
  • technológia,
  • közművek,
  • energiatermelés és más további ágazatok.

Az ilyen stabil, tőkeerős és sikeres vállalat részvénye mindig egy jó opció lehet számunkra, ha bővíteni, vagy diverzifikálni szeretnénk a befektetéseinket.

Most, hogy mutattunk 3 kimondottan érdekes amerikai részvényt, már csak egyetlen dolog maradt hátra:

Amerikai részvények: Ne kockáztasson, segít a szakember!

Ahogy kicsit korábban feljebb is írtuk, bár ezek az amerikai részvények jó lehetőséget rejtenek magukban, de mivel magas a lehetséges profit, ezért a kockázat is. Befektetni pedig nem szerencse alapon kell, hanem stratégia szerint. Éppen ezért javasoljuk, hogy kérje ki szakértőnk véleményét:

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

 

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.