Aki megérdemelte a hírnevet, a L’oreal egyik kiemelkedő alakja mára fényben tündököl. A divatcikkek királynője, a ruházati márkák legnagyobb cégének a tulajdonosa eltávozott közülünk.

Liliane Bettencourt közel 40 milliárd dollárra becsült vagyonával a Forbes idei összesítésében a világ leggazdagabb asszonyaként és a 14. legvagyonosabb embereként szerepelt.  De sajnos tegnap éjjel eltávozott közülünk, 94 éves korában meghalt. Egy igen interaktív dollármilliárdos, a L’oreal vállalat örököse Francoise Bettencourt-Meyers Alzheimer-kórban szenvedő nőt otthonában érte a halál.

images (4)

A L’Oréal a világon egyedülálló, a kozmetika minden ágát átölelő nemzetközi márkaportfólióval rendelkezik, amely szerte a világon válaszol a fogyasztók változatos igényeire. A L’oreal céget 1 909. július 30. alapították.

 A francia üzletasszonynak és gyermekeinek 33 százalékos tulajdonrésze volt a francia kozmetikai vállalatban, Liliane Bettencourt vagyonát 39,5 milliárd dollárra becsülték, a Forbes listáján a világ leggazdagabb nője volt, és a 20 leggazdagabb ember egyike.

pg-30-bettencourt-2-getty

 Zongorista anyját ötéves korában elvesztette, és 10 évvel később már az apja, Eugene Schueller által alapított L’Oréalnál volt gyakorlaton, akitől halála után megörökölte a kozmetikai vállalkozást. 1950-ben hozzáment a francia politikushoz André Bettencourthoz és  tartózkodási helyének Franciaországot,  Neuilly-sur-Seine jelölte meg. 1957-ben örökölte meg apjától Liliane Bettencourt a L’Oréal-t. Így ő lehetett a társaság fő részvényese a haláláig .

images

Már 5-6 százalékos pluszban is állt a L’Oréal árfolyama, miután pletykák kaptak szárnyra a vállalat jövőjét illetően Liliane Bettencourt halála után.

Arról már régóta hallani lehet, hogy Liliane halála felkavarhatja az állóvizet a L’oréal körül, és a Nestlé rámozdulhat a kozmetikai vállalatra. Az elemzők többnyire szkeptikusak a témában, szerintük a L’Oréal nem felel meg a Nestlé szigorú felvásárlási kritériumainak.

Forrás:wikipédia

Portfolio.hu

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!