A Toys “R” Us játékforgalmazó cég csődvédelmet kért Amerikában

Toys”R”Us   játékforgalmazó cég benyújtotta ezen a hét hétfőn vagyis szeptember 18-án  Amerikában 11.-es  csődvédelemmel kapcsolatos kérelmét. A kiskereskedőt a KKR, a Bain és a Vornado 2005- ben vásárolta meg 6,6 milliárd dollárért. A csődeljárás elősegíti a Wayne New Jersey-i székhelyű játékboltot abban hogy felszabadítsa a Kohlberg Kravis Roberts , a Bain Capital Partners és az ingatlanbefektetési cég a Vornado Realty Trust 6,6 milliárd dolláros akvizícióját . Ezeknek  kiskereskedőnek a Toys”R “Us miatt 4,9 milliárd dollár adósságuk keletkezett, a cégnek 400 millió dolláros kamatfizetése 2018-ra esik, másik része a kamatfizetésnek pedig 1,7 milliárd dollár  amely csak 2019-ben esedékes.

toys-r-us-store-joys-of-toys-600-78362

  • “A mai nap egy új korszak hajnalát jelzi a Toys”R”Us-nél, ahol arra számítunk, hogy a visszatartott pénzügyi akciókat és költségeket tartósan és hatékonyan kezeljük” – mondta Dave Brandon, a vállalat elnöke és vezérigazgatója. a bejelentést követően.

    “Biztosak vagyunk abban, hogy ezek a megfelelő lépések  elegendőek annak biztosítására, hogy az ikonikus Játékok Toys”R”Us és a Babies” R “Us márkák sok generáción  tovább éljenek” – tette hozzá.

ct-toys-r-us-santa-retail-notebook-1122-biz-20161123

  •  

    A játékkereskedő cég körülbelül 5 milliárd dollár adósságot halmozott fel évek alatt és több mint 1600 üzletet lesz kénytelen bezárni világszerte, ha a csődvédelem nem sikerülne. Jelenleg a kölcsönöket 2018-ig kénytelenek voltak meghosszabbítani. A  kanadai leányvállalatának párhuzamos eljárások során lehetőséget kívánnak nyújtani a további eladásokhoz. A cég kijelentette, hogy a szokásos módon továbbra is működni fog a világszerte ismert mintegy 1.600 üzlete a Toys”R”Us és Babies “R ” Us üzletük . A vállalat Egyesült Államokon és Kanadán kívüli tevékenysége nem része a csődvédelmi eljárásoknak, hangoztatta ezt többször  a Toys”R”Us képviselője.

    A kiskereskedő elmondta azt, hogy már többször kapott kötelezettségvállalást egyes hitelezőktől, köztük a  JPMorgan Banktól. A bank  több mint 3 milliárd dollárt finanszírozott eddig   az adós cégnek.

  • A cég 2005-ben 6,6 milliárd dollárért három kockázatitőke-befektetőhöz került tőkeáttételes felvásárlás (leveraged buyout) során, amelynek lényege, hogy vállalatot annak érdekében adósítják el, hogy megtörténhessen a kivásárlás. A csődvédelem előtt az áruházláncnak sikerült 3 milliárd dollárt összeszednie egy Jp Morgan vezette szindikátustól, a csődvédelem során pedig további kétmilliárd dollárnyi hitel futamidejének átstrukturálására van lehetőségük 2020-ig.

    A Toys R Us 2013 óta folyamatosan veszteségesen működött, főként az online boltok térnyerése miatt, az áruházlánc két fő értékesítési területén, a bébitermékek és a játékok piacán haraptak bele fájón a cégbe.

    Viszont maga a csődvédelem pont a játékáruházak számára legfontosabb időszakban történt, hiszen példáuil maga a Toys R Us tavaly bevételének 40 százalékát az utolsó negyedévben, karácsony előtt köünyvelhette el. A beszállítók a lépés folytán egyre bizonytalanabbak abban, hogy a vállalat fizetni tud nekik, emiatt szigorúbb fizetési feltételeket is szabtak, ami akár készlethiányhoz is vezethet az áruházakban.

    Toys-R-Us-Trolls-Hug-Time-Poppy

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!