Miközben villogtál, a Geely megvásárolta a Rosy Future-t !

A kínai gépjárműgyártó, a Geely csendes és kifinomult stratégiai vásárlóversenyben van, a média felügyelete alatt. Úgy tűnik, hogy a vállalat a nemzetközi akvizíciókkal megtanulta a leckék sikertelenségét.

Geely_GE_concept_car_-_Auto_Shanghai_2011

Geely csendesen vásárol

A Tesla minden bizonnyal szexi, és az új autók a jövőbeli végső, potenciális, lehetséges legkedveltebb elektromos autói Németországból jönnek 5- 10-20 éven belül … talán. Közben a Geely csendben tervezi a jövőt, stratégiai módon megvásárolja a vészhelyzetben lévő autógyártókat. De pontosan mit csinál egy külföldi autógyártó, hogy megvásárolja a repülő autó céget, Terrafugia-t, Volvo-t, Lotus-t, Lynk & Co-t, malajziai autógyártó Proton-t, a londoni EV Taxi Company-t és a Yuang Chen Auto-t?

14893311_920396d0ddcedf0f2b0ee738ff532ff3_x

 

Az 1986-os kezdete óta a Geely, a hivatalosan Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd. néven ismert. A kínai multinacionális autógyár, amelynek székhelye Hangzhouban található, csendesen megvásárolja az autógyártókat, diszkréten építve a jövőt. A jövő biztatónak tűnik. A Geely sem egyedüli. Kínában még van néhány olyan cég, amelyre érdemes erőteljesen figyelni, például a BYD, a BAIC Motor, a SAIC és a NextEV.

Giant Geely a jövő?

Ma Geely több, mint egy bizonytalan külföldi autógyártó. A Volvo a csapatban van, jól működik, és néhány éven belül lökést ad egy 100%-os, felvillanyozó ajánlattal. Amint korábban megjegyeztük, vannak más kiemelkedő szereplők is a listán.

Geely is jól alkalmazta a Tata  Motors által kiválóan alkalmazottakat – meghagyta az eredeti céget és kultúráját.

Megtartotta a mérnököket és vérfrissítés mellett hozott újakat is, de egyedüliként meghagyta a kultúrát.tatamotors2-kjZD--621x414@LiveMint

Ma lementem az utcára és fogadtam több emberrel is . Meglepődtek az utcai fogadásom miatt, de fogalmuk sem volt arról, hogy a Volvo  kínai. Amikor az emberek megkérdezik, hogy az amerikaiak és az európaiak vásárolnak – e autókat kínai vállalatoktól? Nos, biztosan megvásárolnák a Volvót.

A Terrafugia repülőgép-társaság megvásárlása óriási előrelépés volt, amely szintén jó ötletet ad arra vonatkozóan, hogy merre tart a Geely. Figyelembe véve a Teslát, Geely megfelelően jelen van a jövő autóiparában és a mobilitáson belül.

Terrafugia-TF-X

 

 

 

 

 

 

Mi a következő Geely számára?

A Volvo Cars, a Lynk & Co és a Geely új közös technológiai vállalatot hozott létre a Geely saját jövőbeli technológiáinak a továbbfejlesztésére, az ipari összhang elmélyítése és a méret gazdaságosság megteremtése érdekében, amely lehetővé teszi a márka számára, hogy gyorsabban fejlődjön a villamosított járműtechnológia következő generációja . Ennek érdekében a vállalat aláírta az egyetértési nyilatkozatot, amely belül megosztja architektúráját és technológiáit. Ez racionalizálja a K + F szektort, hatékonyabbá teszi a folyamatot, és hamarabb jövedelmezik. Időközben a Volvo már megosztja Compact Modular Architecture (CMA) modellt, amely hamarosan hozzájárul 40 új Lynk & Co sorozatú autóhoz.

Volvo Electrifying All Models By 2019

Minimális a vita a vállalatok között. Ez a megosztás talán még barátságos házon belüli Geely versenyt is eredményezhet. Eddig a Geely bölcsen hagyta az eredeti cég számára a szellemi tulajdonhoz fűződő jogot, amelyet a Geely többi részével oszt meg. Végül is a technológia elérhető a Volvo, a Geely Auto és a Lynk & Co. számára, licencszerződéseken keresztül.

 

A Volvo jelentős kisebbségi részesedést szerzett a Lynk & Co.-ben.

Végül Li Shufu, a Geely Holding elnöke arról nyilatkozott: “A portfóliónk jelentős előnyökkel jár majd a technológia és a következő generációs gépjármű-architektúrák megosztásával. Biztos vagyok benne, hogy az együttműködés elérhető, miközben megőrizzük a különböző autógyártóink különálló identitásait és stratégiai autonómiáját. “

A vállalat 20 év alatt (igen, csak 20 éves) nagyon jól teljesített, és továbbra meg akarja szerezni stratégiai szempontból azon vállalatokat, amelyek megfelelnek a nagyobb mobilitási tervnek. A belső kultúra meghagyásával lehetővé teszi a vállalat számára, hogy megőrizze bizonyos kulcselemeit, de új pénzügyi hátteret biztosít.

forrás: http://www.geelyholding.com/volvo-car-corporation/

13931988_ed03ae465af902139d677fdfd756c08f_wm

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

 Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

 

Jelentkezz most regisztrációra!