Amikor egy hosszútávú kosár a megoldás avagy a minőségi részvényekkel történő vagyonkezelési megtakarítási formák módja…..

Túl vagyunk a héten az Amerikai választáson is. Nem esett össze a tőzsde mint ahogy sok “szakértő ” megjósolta. Az amerikai elnökválasztás váratlan eredménye is kiderült. Donalt Trump lesz az Amerikai Egyesült Államok új elnöke. Ha csak a közvélemény kutatási eredményekre, a média jelentésekre, vagy a fogadóirodák statisztikai adataira hagyatkoztunk volna, akkor most nagyot csalódtunk volna. Minden felület teljesen más kimenetelt sugallt a választások végeredményére. De hogyan tévedhettek ennyire az elemzők, az újságírók és a matematikusok? A válasz viszonylag egyszerű: „A jövő nem jósolható meg előre“. A piac először durván reagált a hírre, majd viszont erősödés jött létre .

Republican presidential nominee Donald Trump speaks at a campaign rally in Scranton, Pennsylvania, U.S., July 27, 2016.  REUTERS/Carlo Allegri
Republican presidential nominee Donald Trump speaks at a campaign rally in Scranton, Pennsylvania, U.S., July 27, 2016. REUTERS/Carlo Allegri

A Dow Jones és a DAX is nagyon magas hozamokat produkált. A DAX 10694 ponton, míg a Dow Jones 18848 ponton zárt péntekre. Négy hete nem így volt, akkor találkoztam másodjára Kovács úrral és Terezával. Az akkor 18240 pontos amerikai index a Dow Jones magasnak számított, az is volt, hiszen pár hét múlva  a választások miatt már 17800 pont alá is leesett az árfolyam. Kovács úrral és Terezával négy hete jókat beszélgettünk. Azóta többen megkerestek olyan pénzügyi konstrukcióval telefonon amely veszélyes és MNB engedély nélkül végzik. Természetesen mindet elutasítottam, ezek az úgynevezett kriptonvalutákra épülő MLM hálózatok. Ezeknek kedves olvasó kérlek titeket nézzetek utána ,hogy egyáltalán az MNB közvetítői rendszerben (piaci szereplők keresése) szerepelnek-e az ügynökei ,mielőtt befektetést ajánlanak neked és azt te elfogadod.. a De visszatérve Kovács úrra és Terezára átbeszéltük, hogy hova és milyen megoldásokba fektessék a céges pénzüket. Mivel csak döntés előkészítésben tudtam segíteni, az ügyfelek több Amerikai és Magyar elemzőház segítségével és kockázattűrő képességük  megítélése után döntöttek. Szeretnétek tudni,hogy hogyan. Akkor olvass tovább. Ismerd meg Kovács úr és Tereza történetét.

bisnode_aa_suriel

AA (dupla A) tanúsítványra a magyarországi vállalatok 1,75 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon alacsony.

De miről is beszélgettünk akkor hétfőn Kovács úrral?

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei ismerik ezt a történetet már, és szeretném ha ti is olvasnátok a teljes történet minden részletét . Ezért megosztom veletek ezt az október második heti  történetet.

20160907_073530

“Kovács úrral a Ferihegyi reptérhez közeli Coffeeshop Company egyik kávézójában volt a találkozó megbeszélve. Mielőtt a kocsiba ültem, természetesen átolvastam a napi sajtót, hogy a friss hírekkel is tisztában legyek. Már péntek óta tudtam, hogy Angliában gond volt a fizetőeszközzel, ugyanis péntek hajnalban töretlenül esett, s végül összeomlott az angol font árfolyama. 1987 óta nem volt példa arra, hogy a dollárral szemben 6 százalékot essen az árfolyama.

Kovács úr és Tereza egy fehér Moccacinot, Kovács úr egy Barista special-t kért, én pedig egy Chai Latte kávét (gyömbér, fahéj és kardaména fűszerkeverékből áll) fogyasztottam. Kovács úr a tárgyalás folyamán szerette volna megtudni, hogy milyen pénzügyi eszközökbe fektesse be hosszú távon a tőkéjét. Kovács úr a likvid pénzeit, úgynevezett konto számlára, vagyis „lekötetlen” folyószámlán kívánja elhelyezni a banknál. A számla jellemzője a rendkívüli 0,5%-os betéti kamat, a teljes költségmentesség és a gyors hozzáférhetőség. Vállalkozóknak jó tartalék képzés.02mp_barista_g0630e_672165e

A beszélgetés elején kíváncsiak voltak a jelenlegi gazdasági helyzetre Amerikában. Tájékoztattam őket, hogy Amerikában vegyesen zárta a hetet a piac. A Dow Jones indexe a hétfői nyitáshoz képest valamelyest javult, 18240 ponton zárt. De azért az ingadozás és oldalazás látszik még a piacon. Pénteken a Goldman Sachs indexe zárt kimagaslóan, +1,60% nyereséggel, 169,83 ponttal. A Dow Jones mellett a Nasdaq is negatív tartományban zárt, míg az S&P le tudta dolgozni a nap eleji mínuszokat. Amerikában a héten kiderült, hogy a foglalkoztatottak száma 156 ezerrel nőtt a magánszektorban az augusztusi 167 ezer után. A munkanélküliségi ráta pedig idén április óta a legmagasabbra, 5 százalékra emelkedett, meghaladva a 4,9 százalékos elemzői várakozást. A Tesla Motors a héten 3,6%, majd 2,18%-ot zuhant a kereskedésben, miután a Goldman Sachs leminősítette a társaságot. Így az árfolyama épphogy meghaladja részvényenként a 196 dollárt. Verizon, 1 milliárd dollárral akar kevesebbet fizetni érte. A héten többoldalú tárgyalás sorozat folytatódott az Instagram eladásáról, de végül is sem a Walt Disney, sem a Google nem tett rá vételi ajánlatot. A MetLife Biztosító elkezdte az egyik üzletágát leválasztani. Így kiválik a cégből az egyik része és Brighthouse Financial cégnéven működik tovább.

Kovács úrnak elég is volt az amerikai gazdasági információ, pedig még történtek események a héten, akár a Twitter, akár a Walmart házatáján. Csak az utóbbi cég egyik napról a másikra 3%-ot esett.walmart-620x412

Európában a héten a Brexit körül forgott minden, ugyanis a héten a font sorra döntötte a mélypontokat.A DAX péntekre elérte a 10500 pontos lélekhatárt. A Raiffeisen Bank bejelentette, hogy eladásra szánja a lengyel leányvállalatát, és ennek a kizárólagos értékesítésének lehetséges nyertese az Alior lehet. Két ajánlattevő van erre a kelet-európai részre, az Entity Alior és PKO Bank. Az osztrák tűzálló gyártó (RHI AG)megállapodott a Magnesita-val, (irányító részvényesei), hogy összeolvadnak. A cég neve RHI Magnesita lesz. Az RHI cég 2015.évi bevétele meghaladja a 1753 millió eurót.

Joseph Stiglitz Nobel díjas közgazdász szerint nagy a valószínűsége, hogy az euró zóna szétesik. A héten a magyar feldolgozóipari beszerzési menedzserindex (bmi) értéke 51,7 pontról 57 pontra ugrott. Ami kiugróan magas, a magyar valuta péntekre 304,67 Ft-ra erősödött az euróval szemben. A héten kiderült, hogy a Sberbank kilenc hónap alatt, több mint 2,5–szeresre növelte profitját. Magyarországon a CIG Pannónia igazgatósága úgy döntött, megvásárolja az MKB Általános és Életbiztosítási Zrt-t.aaeaaqaaaaaaaagwaaaajgnlotkzndywlthjzdatnge0my1hodrjltdly2q0owu4mte3za

Indiában meglepetésszerűen kamatot vágtak, ugyanis 25 pontos alapkamat vágás történt. Péntekre az angol font hatására a Nikkei 0,2%-ot, a Hang Seng 0,6%-ot csökkent. A Samsung cég szeptemberben záródott gyorsjelentése alapján 5,5%-kal több eredményt értek el, így a cég eredménye 7800 milliárd wonra növekedett (korai valuta), így felülmúlta a 7580 milliárd wonos piaci várakozásokat. A múlt hét szerdai algériai találkozón megállapodtak az OPEC tagországai abban, hogy napi 750 ezer hordóval, 32,5 millió hordóra csökkentik az olajkitermelésüket.

Kovács úrék az 50 millió forintot igen magas kockázatú ázsiai, indiai és amerikai alapokba, illetve vállalati kötvényekbe kívánják helyezni. A Bank Fókuszkönyvéből válogatva megbízást adtak a Bank felé a BlackRock–Asian Tiger Bond kötvényalapjának és az Espa Stock Asia Infrastructure részvényalapjának, illetve megbízást adtak a Kindred Healthcare vállalati kötvény vételére. A tőke másik részéből Dividenden Aristokrat ETF-et vásároltak és Kopernikusz vagyonkezelt részvénykosárba fektettek be. A magánvagyonból a jelenleg alacsony árfolyamon álló Deutsche Bank részvényeket vásároltak 27. 000 euró értékben. Kovács úr elégedetten dőlt hátra és folytatni kívánta útját a vidéki birtokára.”

focusbook_hu

Érdekelnek hasonló történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés