Trump után szabadon… Rallyzik a dollár !

Donald Trump győzelmére rövid ideig tartó pánikkal reagáltak  az amerikai piacok és az európaiak is. Aznap délelőtt majd estére is nagyot fordult a hangulat. Vajon mi fog történni a következő hetekben,  hisz az új elnök
beiktatásáig, vagyis január 20 -ig a magas volatilitás és a bizonytalanság is bennünk maradhat. A választás előtt nem lett teljesen világos  Trump gazdaságpolitikája. Hiszen Trump hadat üzent a multi cégeknek és a külföldi befektetőknek is,  és külpolitikai elképzeléseire a piac vegyesen reagált. Többen november 08-án a Tőzsde összeomlását vélték elképzelni Donald Trump  kampánya és az elektori választása miatt.

chart_week_dowjonesindustrialaverage
Donald Trump a  kampánya során sokszor egészen ijesztő ötletekkel jött  elő. Az első sokkot követően a piac realizálta, hogy a kampányígéretek és a tényleges program jelentősen eltérhet egymástól,  egyáltalán nem biztos, hogy a „katasztrófa forgatókönyv” érvényesül. Venezuela indexe a választást követő első nap például  13,24%-ot ugrott . Jelenleg az amerikai valuta az USD  mára már elérte a 285,58 forintot. Csak az utolsó nap a héten  vagyis pénteken 2,91 %-ot emelkedett.  A DAX is ehhez folyamatosan korrigálja az indexét, hiszen 10694 ponton áll. Egy jó üzenet már most látszódik a befektetőknél,  a Fed gyorsabban lesz kénytelen kamatot emelni, mint eddig várni lehetett. Tegnap a  forint is emiatt szenvedett , illetve a  dolláralapú hozamok, kötvények kamatai is jókora emelkedést mutattak a tegnapi nap is szintén. Jelenleg a Dow Jones 18848 ponton áll, hol van már a 17700 -as múlt heti pont?

Érdekelnek a gazdasági folyamatok akkor csak regisztrálj itt.

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok, banki terméketek ?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés