Amikor kiderül, hogy még sincs uborkaszezon és a nyári szünet is tart meglepetéseket.

Ma reggel Dóri hívására ébredtem. Hiszen Dóri beszélt az unokaöccsével, miszerint Boldizsár is Ausztriába vinné a pénzét. Dóri érdeklődve hallgatta, hogy ma reggel az Unicredit megszabadulhat a nem teljesítő hiteleitől. Egy 17,7 milliárd eurós nem-teljesítő hitelportfólió felét értékesítheti az UniCredit a Pimco és a Fortress Investment Group számára a következő hetekben, amit a későbbiekben a portfólió fennmaradó része is követhet.

Tájékoztattam arról is, hogy terjeszkedne az olasz ételeket kínáló Vapiano étteremlánc és tőzsdére is menne. Dórának elmeséltem azt is, hogy a  Raiffeisen Bank a múlt hét végén lefújta lengyel leánybankjának tőzsdei bevezetését a gyenge kereslet miatt.

csm_Vapiano-Disney-HD-43_f73e9ef942

A lengyel felügyelet azonban továbbra is ragaszkodik az akcióhoz.

Dóra és András elmesélte, hogy most boldogabbak, mivel úgy látják, hogy jó helyen helyezték el a pénzüket.

ausztria-zaszlo

Osztrák számla magyaroknak

Szeretnéd tudni hogy, mit beszéltem a Andrással és Dórival ?

Illetve ha érdekelnek a hasonló történeteink akkor csak regisztrálj itt.

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei már kedden olvasták és teljes egészében megismerhették ezt a történetet. De ha regisztráltok, akkor ti is olvashatjátok majd a teljes történet minden részletét

“Egy régi ügyfelemmel, Lászlóval a héten többször beszéltem telefonon. Szombaton is épp akkor telefonált, amikor egy cikket olvastam a Yahoo üzleti oldalán, ahol a Fifth Third Bank elnöke, Kala Gibson arról nyilatkozott, hogy milyen változtatásokat vezet be az amerikai bank a hitelezés miatt. Arról is tájékoztatott a cikk, hogy milyen könnyítési lehetőség van a banknál hitelkártya igénybevételekor. A cikkből kiderült, hogy a Fifth Third Bank a többi bankhoz hasonlóan jó számokat publikált a negyedéves számaival és a héten a S&P 500 vezető indexe részvényei közül most az élen végzet 5,71%-os emelkedésével. Lászlót a héten zajló ázsiai és főleg a japán események érdekelték, mivel anno az Allianz Japán Equity növelt kockázatú befektetési részvényalapjába fektetett be. Tájékoztattam, hogy a héten a Bank Of Japán (a Japán Jegybank) bejelentette, hogy korlátlan mennyiségben fogad el 5-10 év közötti lejárattal rendelkező államkötvényeket, hogy véget vessen az 5-10 éves japán államkötvények lassú, de folyamatos hozamemelkedéseinek.24109214

 Lászlóval történő beszélgetést követően szombat délután a kocsiba ültem és elindultam Veszprémbe, Dórihoz és Andráshoz a megbeszélt találkozóra. A találkozó helyszíne a Kádárta Vendéglő volt. Helyet foglalva a teraszon, egy-egy Melanget és jéghideg ananászlevet rendeltünk, majd átbeszélésre került a befektetési politikájuk. Tájékoztattam őket arról, hogy mindketten közepes kockázattűrő képességgel rendelkeznek és 20% árfolyamesésnél már rosszul reagálnák le befektetésüket (lehet, hogy nehezen dolgoznák fel ezt a hírt). Elmondtam nekik, hogy a portfoliójukban kis összegű kötvényt és mérsékeltebb kamatozású befektetési alapokat is tartsanak a nemzetközi részvények mellett. Mint ismeretes Dóri és András 3 és fél millió forintnyi összeget szeretnének elhelyezni 5-7 évre. Tájékoztattam őket, hogy az értékpapírszámlájuk mellé már lehetőség van Ausztriában, szintén a Partner Banknál is Tartós Befektetési Számlát kötni három devizában (forint, euró dollár), így a profitjukat öt év múlva akár kamatadó mentesen élvezhetik. András a vásárlási döntés előtt tájékoztatót kért a heti gazdasági eseményekről……..”

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Nem-csak-a-husz-eveseke-a-vilag-1

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Jelentkezz most regisztrációra!