Piramis játék vagy megoldás? Magas hozamok reményében új veszély fenyeget.

Felkészültél a 200 vagy 400 % hozamra, akkor vigyázz mert 100% veszteség lehet!

Egyre többen mennek bele a piramisjátékba! A “szinte”semmire se használható virtuális eszközök népszerűségének növekedését, a hagyományos befektetési konstrukciók alacsony hozamát és a fogyasztók informálatlanságát kihasználva ismét megjelentek a piacon a piramisjátékokra emlékeztető mechanizmusokkal működő termékek.

Mivel  volt lehetőségem részt venni ilyen előadáson (a videó akkora csúsztatásokkal volt tele) amire azért mentem el, mert ügyfelemnek akinek értékpapírban van nagyobb összege és ide is befektetett valami (elnézést az obszcén kijelentésem miatt) nagy hülye által , hogy tájékoztassam hogy semmi de tényleg semmi se garantálja a visszafizetést. Ezen az előadáson engem “majdnem megvertek”, amikor a videó után elmondtam,  a 2008-as gazdasági válsággal kapcsolatban  annyit, hogy az első nagy világgazdasági válság-ellentétben a videóban közölttel-  a videóban 2008 -ban volt -és ezt mondják közli az ügyfeleknek, de ez nem igaz, mivel egyébként már 1929-1933 -ig volt, a dédapáink már is túléltek ilyet. Több levelet is kaptam azóta , hogy miért is érdemes ide fektetni, ráadásul benne volt a levélben az összes ügyfelük, leendő ügyfelük e-mail címe.  Azért se etikus ez , hiszen ha  nem titkos másolatban és nem egyenként küldik el a piramis játékos levelet, adatvédelmi törvényt sértenek.  Azt írták nekem a levélben, hogy Bill Gates is csatlakozott! Gondolom ott voltak akkor? Honnan veszik, hogy Bill Gates is csatlakozott? Állítólag  egy videóból tudják, ahol valaki látta azt az embert aki hallotta hogy Bill Gates is aláírta. Fantasztikus , hogy több biztosítós kolléga pénzügyi végzettsége ellenére is bedőlsz egy olyannak, ahol egy cég amely sem tőzsdén sem OTC-n nincs és  1,5 éve van a piacon és Ruzsa Ignatova-nak bejött ez a befektetés  elhiszi a képtelen dolgot és elhiszi, hogy neki is bejön. De figyelmeztetnék mindenkit, hogy  a Fortess ügyben is ez volt és közel  9 milliárd forintnyi  sikkasztás, megtévesztés  lett a vége pár száz ügynök lett a gyanúsított a piramis játékában. (http://www.portfolio.hu/befektetes/fortress-ugy_vadat_emeltek_a_ketezer_embert_megkarosito_csalo_ellen.233603.html ). kockc3a1zat

Ezért  írom ezt a pár sort az Önök  és mindenki részére , hogy lássák mibe is fognak bele. Mivel privát bankárként dolgozok és az előadáson kihangsúlyozott “kicsi kockázatban nem hiszek” és tudom, hogy ha 90 %-os os tőkémhez a One Coine nál nem férek rögtön hozzá és ha nincs mögötte sem bank sem biztosító és készpénzt is átvesznek az veszélyes.  A OneCoin alapító tulajdonosa Dr Ruja Ignatova, és társai Sebastian Greenwood és Nigel Allan (ex elnök) több nemzetközi „átverés” résztvevőiként vannak megemlítve a Cointelegraph oldalain. Ezek a bizonyos urak és hölgyek minden engedély nélkül vesznek át pénzt és minden engedély nélkül adnak tanácsot és valljuk be őszintén ehhez kellene valami szakmai végzettség nemcsak 8 általános.

 

Veszély= Kockázat= Hozam vagy veszteség?

A OneCoinnal, az állítólagos új generációs kriptovaluta, amely több pénzügyi szakember szerint is valójában egy hatalmas nemzetközi piramisjáték álcája lehet. A modell a rengeteg gyanús jel, hatósági jelzés illetve intézkedés ellenére egyelőre működik. Magyarországon is aktívan értékesítik. A különböző “oktatócsomagokat” megvásárlókat hatalmas hozammal és azonnal elkölthető OneCoinok ígéretével szervezik be a rendszerbe.

Magyarországon szinte már hagyománya van a piramisjátékoknak, az utóbbi évben a vízcsapból is Marcsika, a Fortress folyt. Cselekvőképességünk birtokában elhitetik velünk, hogy nincs kockázat, havi 5-10-20 százalékos hozamot érhetünk el. A magas hozamhoz, magas kockázat járul

.QFVktkqTURBXy81ZDI2ODA3OTQwZjg5YzBlMzllZTk2ZTllYzZkYmU1NC5qcGVnkpUDAA3NAVDMvZMFzQMUzQG8

 

A OneCoinért jelenleg semmiféle valós áru vagy szolgáltatás nem vásárolható, az állítólagos virtuális fizetőeszköz értéke, árfolyama objektíven megállapíthatatlan.

A jegybank egyébként az elmúlt három és fél évben 9 alkalommal tett közzé írásos figyelmeztetéseket az egyes fizetésre használható – állítólagos vagy valós – virtuális eszközök és rendszerek (így a OneCoin és a BitCoin) rendkívüli fogyasztói kockázatairól, illetve publikálta az Európai Bankhatóság (EBA) ugyanilyen témájú figyelmeztetését is.

 

Az MNB már kiadta a figyelmeztetést, hogy Magyarországon is terjednek piramisjátékokhoz hasonló, a Bitcoin hírnevére építő konstrukciók. Ilyen konstrukció „a OneCoin is, amely látszólag kriptovalutába történő befektetést tesz lehetővé, valójában azonban kereskedni kizárólag a kibocsátó (egyben a tevékenységet szervező) által üzemeltetett zárt “tőzsdén” lehet. A rendszerbe magas hozamokat ígérve szerveznek az interneten keresztül új belépőket oly módon, hogy utóbbiak befizetéseiből a korábban csatlakozóknak jutalékot fizetnek”. Magyarul ez a piramisjáték.image

 

A OneCoin nem befektetést ad el, hanem oktatócsomagot. Innentől kezdve ez már nem befektetési szolgáltatás, de az értékesítésnél mindvégig hozamról és profitról beszélnek. Elhitetik, hogy minél nagyobb, az az “minél drágább csomagot vesz valaki, annál nagyobbat nyerhet” majd a tutinak mondott befektetésen. Mint fogalmaztak, a rendszerbe magas hozamokat ígérve szerveznek az interneten keresztül új belépőket oly módon, hogy utóbbiak befizetéseiből a korábban csatlakozottaknak – akiknek így erőteljes anyagi érdeke a marketing és a toborzás – jutalékot fizetnek.

 

A OneCoin egyik korábbi, állítólagos dubaji vezetője részletes és hosszú bejegyzésben tálal ki volt cégéről, ő azt állítja, ez lehet a világ valaha volt legnagyobb piramisjátéka.

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

 Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Jelentkezz most regisztrációra!