Amikor már mindenki világvégét jósol a pénzügyekben, akkor a dollár erősödik. Mi meg újra befektetésre vagyunk ajánlatosak.

Több elemzést olvastam a héten és a múlt héten. Ebben a szakértők pl:a Goldman Sachs és a Morgan Stanley elemzői világválságot jósoltak. Pedig nem történt meg. Nem is fog .  A banki környezet mind Európában és mind Amerikában sokkal stabilabb, mint 2008-ban  . Én azt a helyzetet ami ebben az évben kialakult, teljesen szükséges  bekövetkező „korrekciónak“ látom. A héten a Dow Jones és a német  Dax index is emelkedett. Amíg  Dax  9.894,10 euróra emelkedett,   addig pedig a Dow Jones 17500,94 dollárra. A héten kismértékben ugyan de emelkedett az Intel, Walt Disney és a J.P Morgan részvényindexe,de még a Visa is 1 % -ot tudott növekedni.

Viszont Magyarországon Pénteken fontos döntést hozott a Fitch Ratings.  Ez a nemzetközi hitelminősítő  késő este meghozta számunkra 4 év után az új lehetőséget,  Londonban bejelentette a tőzsde zárások után, hogy a devizában kibocsátott hosszú lejáratú szuverén magyar adósságállomány osztályzatát az eddigi “BB plusz”-ról egy fokozattal “BBB mínusz”-ra javította. Ez az osztályzat a befektetésre ajánlott kategória alapszintje.Ez Magyarországnak a besorolása miatt stabil besorolást jelent.

Tehát keresse meg gyógyszerészét és pénzügyi, tőkepiaci szaktanácsadóját most! Akár itt!

chart_year_DuPontEIDeNemours

 

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés