Arany árfolyama- Ezért nő most a visszaesés kockázata!

Kína arany

Az arany árfolyama visszatért, mivel az alapkamat emelkedett és legutobbi FED döntésen tartották. Az alapkamatok növelik a Comex aranyfogadásait, de új short eladók érkeznek a fedélzetre.

Arany árfolyama

Az arany ára a 2000 dolláros árfolyamért küzd. A FED a múlt héten második alkalommal változatlanul hagyta az amerikai irányadó kamatlábakat. Így a szövetségi alap kamatok aránya egyelőre 5, 25-5, 50 százalék marad. A legutóbbi ülés eredményével pedig a decemberi ülésen sem várható kamatmódosítás.

Gold, Goldpreis, Spekulanten (Bild: Goldreporter)

Mi történt az arannyal az amerikai határidős piacon a múlt héten?

A Wall Street-en egyre erősödnek a találgatások, hogy a kínai kormány tömegesen miért adja el amerikai államkötvényeket? Valószinűleg,hogy ezzel is támogassa a gyengélkedő jüant.

– A jüan erősödése elkezdödött az amerikai államkötvények eladásával
– A geopolitikai feszültségek miatt különböző befektetők által végrehajtott aranyvásárlások, miatt várható az arany stagnálása,emelkedése?
– A magas kötvényhozamok katalizátorként hatnak az arany árfolyamára ez visont emelkedést jelenthet.

Számos szakértő jelenleg az aranyvásárlás ellen tanácsol. (Viszont ha folyamatosan 1-2 grammot 10 grammot vesz akkor nincs rossz vétel ) Rámutatnak, hogy magas kamatlábak idején az arany birtoklása az alternatív költségek miatt nem vonzó, mivel az aranytulajdonlás a pénzforgalom rovására megy. Ráadásul az uralkodó vélemény szerint az arany árának emelkedése nem lesz tartós, mivel a további, tartósan magas szintekhez jelentősen alacsonyabb kamatlábakra van szükség.
Az amerikai pénzügyminisztérium adatai szerint azonban a kínai kormány jelenleg amerikai államkötvényeket ad el, hogy – feltételezhetően – aranyat vásároljon.

Contrarian Thoughts on the Petro-Yuan and Gold-Backed Currencies – Ahead of the Herd

Kína aranykeresése: az okok

A Kitco News jelentése szerint Vladimir Zernov, az FX Empire elemzője két lehetséges okot azonosított a lépés mögött: Először is, ez Kína kísérletének tekinthető, hogy támogassa a valutáját, a jüant. “Az ország valutája többéves mélypontok közelében stabilizálódott az amerikai dollárral szemben, mivel a befektetők a kínai gazdaság problémáira összpontosítottak” – írta Zernov. “A dollárban denominált eszközök eladásának a jüan támogatása érdekében tökéletes értelme van” – folytatta a szakértő. Ezt támasztja alá az a feltételezés is, hogy Kína a felszabaduló pénzeszközökkel növeli aranytartalékait, és a jövőben is nagymértékben fog befektetni a nemesfémbe.Másrészt a geopolitikai feszültségek is felelősek lehetnek a kínai készpénztartalékok átcsoportosításáért. Az USA és Kína közötti feszültségek jelentősen fokozódtak az elmúlt hónapokban. Ezért joggal feltételezhető, hogy Kína megpróbálja kivonni pénzét az USA által ellenőrzött pénzügyi rendszerből. Mint a Bloomberg az amerikai pénzügyminisztérium adataira hivatkozik, a kínai befektetők 2023 augusztusában 21,2 milliárd dollár értékben adtak el amerikai részvényeket és kötvényeket.
“Bár a Fed politikájára vonatkozó kilátások voltak a legnagyobb hajtóereje a kincstárjegyek eladásának, úgy tűnik, hogy Kína tevékenysége is hozzájárult  ahozz , hogy  a 30 éves kincstárjegyek hozamát 5,00 százalék felé tolta” – jegyezte meg Zernov.

 

China's gold stockpiling is dollar warning sign - Asia Times

 Magas kötvényhozamok kontra Arany

Az uralkodó szakértői véleménnyel ellentétben Zernov úgy látja, hogy a magas kötvényhozamok további katalizátorként hatnak az arany árfolyamára. Hiszen a geopolitikai szempontból bizonytalan időkben a befektetők mindig a biztonságos befektetéseket keresik.

 

A kínai nemzeti bank aranyat vásárol

A legfrissebb adatok szerint a Kínai Népbank augusztusban 29 tonna aranyat vásárolt. Emellett a kínai befektetők – főként a jómódú középosztály – növekvő kínai aranykereslete a nemzetközi azonnali árak fölé hajtotta az árakat, hogy fedezzék vagyonukat. Ez még ahhoz is vezetett, hogy a kínai központi bank megtiltotta a bankoknak az arany importját, ami szeptember közepén rekordmagasságba emelte a sanghaji és a londoni aranyárkülönbséget. A kínai kormány évek óta növeli aranytartalékait, de más országok, például Oroszország és az úgynevezett feltörekvő piacok is megsokszorozták aranytartalékaikat. Zernov piaci szakértő szerint ez belátható időn belül nem fog változni.

USA 23/33 Chart

Indítson el Ön is már most aranymegtakarítást!

Partner Banknál a legmagasabb minőségű 999,9 finomságú 24 karátos aranyhoz lehet hozzájutni “Good Delivery” garanciával. Mivel az arany értéke időről időre változhat, ezért a Partner Bank lehetővé teszi az arany letét hosszútávú felépítését, alacsony összegű rendszeres arany vásárlással. Ezzel az arany megtakarítási tervvel könnyen és kényelmesen juthat a befektető fizikai aranyhoz és profitálhat a költségátlagolási hatás esetleges pozitív eredményeiből, vagyis amikor az árak esnek több aranyat lehet venni, amikor emelkednek akkor kevesebbet.

A fizikai aranyat ausztriai széfekben őrzik. A befektetők 50 grammos kiszerelésekben, vagy annak többszöröseiben juthatnak hozzá az aranyhoz, valamint szintén fennáll a biztosított kiszállítás lehetősége. A Partner Bank letét  meghatározó tényezője az áttekinthetőség. A letét tulajdonosa naponta megnézheti saját aranyának aktuális értékét az Online Ügyfélszolgálat felületén. A befektető bármikor eladhatja aranyát részben, vagy akár teljes mértékben, majd pedig az értékesítés eredménye kiutalásra kerülhet.

gold1360062185Előnyök

A fizikai arany, mint tulajdon értéket jelent bizonytalan gazdasági helyzetekben

Védelem az inflációval szemben.

A legjobb minőségű: 999,9 finomságú, 24 karátos aranyhoz lehet így hozzájutni.

Az arany 100%ig fizikai formában rendelkezésre áll egy

ausztriai széfben

Egyösszegű befektetés lehetséges 2.500 EURO-tól. Míg havonta akár 50 euró azaz 20.000 forintnak megfelelő összeggel is nyithat arany megtakarítási számlát.

Gyorsan lehet róla rendelkezni, vagy szállíttatni (50 gramm vagy annak többszörösét)

Fizikai Arany – az előgondoskodás egyik eszköze

Wie weit steigt der Goldpreis noch?

A Partner Bank által kínált ARANY LETÉT
Vagyonkezelés, közösen Önnel!
Aranyban történő rendszeres megtakarítás lehetséges

Áfa mentes Értékemelkedés 1 éves megtartási idő meghaladtával magánvagyon esetén adómentes

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!