A Henkel vállalat részvényeit megvennéd-e fillérekért, ha pénzt keresel belőle?

Henkel

A birodalom

A németországi Düsseldorfban székhellyel rendelkező Henkel és leányvállalatai világszerte ragasztási technológiákkal, szépségápolással, valamint mosodai és otthoni ápolással foglalkoznak.

Idén július 31-én a Henkel bejelentette, hogy bővíti kínálatát az egészségügyi alkalmazások területén az orvosi viselhető eszközökkel kapcsolatban. Ez a bővítés azt tükrözi, hogy a vállalat ügyesen használja ki megkülönböztető képességeit. Iletve a nagy teljesítményű anyagok széles választékát, amelyeket a viselhető alkalmazások különféle kategóriáinak kiszolgálására szabtak a teljes értékláncban. Június 8-án a Henkel jelezte, hogy megkezdődött egy újszerű gyártóüzem építése az Adhesive Technologies üzletágán belül. Amely a kínai Shandong tartományban, a Yantai Vegyipari Parkban található. A mintegy 120 millió eurós (130,42 millió dollár) beruházással büszkélkedő, kínaiul “Kunpeng” névre keresztelt üzem várhatóan növelni fogja a Henkel nagy hatású ragasztóanyagokat kínáló termelési kapacitását Kínában. A létesítmény létrehozásának célja továbbá, hogy kielégítse a hazai és a globális piacok növekvő keresletét, és a hatékonyság növelése érdekében optimalizálja a Henkel ellátási hálózatát. A vállalat nagyobb hangsúlyt fektet olyan sikeres márkákra, mint a Persil mosószer, a Schwarzkopf hajápolási termékek és a Loctite pillanatragasztók.

Top Brands

A Henkel kiegyensúlyozott és diverzifikált portfólióval működik világszerte. A vállalat három üzletágával mind az ipari, mind a fogyasztói üzletágakban vezető pozíciókat foglal el az erős márkáknak, innovációknak és technológiáknak köszönhetően.

Árbevétel

A 2023. június 30-án zárult hat hónapos időszakban a Henkel árbevétele az előző évhez képest kis mértékben, 10,93 milliárd euróra (11,88 milliárd dollár) nőtt. A korrigált üzemi eredménye az egy évvel korábbi értékhez képest 7,6%-kal 1,25 milliárd euróra (1,39 milliárd dollár) nőtt. Ezen túlmenően, a vállalat hozzárendelhető korrigált nettó nyeresége 6,5%-kal 894 millió euróra (971,63 millió dollár) javult az előző évhez képest. Az egy részvényre jutó korrigált eredmény 2,13 euró volt, ami 9,2%-kal magasabb az előző évinél.

Az elemzők a Henkel harmadik negyedévre (2023. szeptember végéig) 5,87 milliárd dollár bevételt várnak, míg a 2023-as pénzügyi évre (2023. december végéig) 24,45 milliárd dollár bevételt prognosztizálnak. Ezen túlmenően bevételei az elmúlt három, illetve öt évben 4,7%-os, illetve 2,5%-os CAGR-rel nőttek. A részvény 7,8%-kal emelkedett az elmúlt évben és 7%-kal az elmúlt kilenc hónapban, és a legutóbbi kereskedést 17,39 dolláron zárta.

Inside Henkel's plastics packaging strategy - edie

Minősítés

A Henkel Power minősítései tükrözik ezt az ígéretes kilátást. Az általános besorolása A, ami saját minősítési rendszerünkben erős vételnek felel meg. A Power  Ratings 118 különböző tényező alapján értékeli a részvényeket, amelyek mindegyike saját súlyozással rendelkezik. A stabilitás A, a minőség pedig B osztályzatot kapott. A fogyasztási cikkek iparág 56 részvénye között a 2. helyen áll.

Márkatörténet: Henkel - Márkatörténet - marketinginfo - marketing  tudásportál

Adományok

A november 8-i Nemzeti STEM Nap alkalmából a Henkel elindította a Henkel Researchers’ World programjának kiterjesztését a Henkel egyes észak-amerikai telephelyein. A vállalat két Henkel Researchers’ World rendezvényt szervezett New Jersey és Kalifornia államban olyan általános iskolás gyermekek számára, akik a Henkel alkalmazottainak családtagjai. Valamint 10 000 dollárt adományozott a helyi állami iskolákban folyó STEM (természettudományos, technológiai, mérnöki és matematikai) oktatás támogatására. A Henkel Researchers’ World 12 évvel ezelőtt indult útjára világszerte, hogy az általános iskolás gyerekeket gyakorlatias interaktív kísérleteken keresztül bevezesse a tudomány világába. Illetve  egy valódi kutató szerepébe helyezze őket. Azért hogy felkeltse a kíváncsiságot a tudományok iránt, és eddig több mint 90 000 gyermeket ért el. A Henkel 2021-ben nyitotta meg Észak-Amerika első Henkel Researchers’ World tantermét Stamfordban, CT-ben, így a programmal eddig közel 3000 amerikai gyermek ismerkedett meg.

Henkel Vz Chart

Miért is a Henkel?

Mert két üzletágában is javult a volumene, de a fogyasztói márkák üzletágban még jelentősebben. Itt a harmadik negyedévben 5,7%-kal csökkent a volumen, szemben a második negyedévi 10,9%-os csökkenéssel. A harmadik negyedévi csökkenés nagy része még mindig a kereskedelmi tárgyalásoknak és a portfólióintézkedéseknek tulajdonítható, a tiszta volumencsökkenés körülbelül 1,7%-os negatív értéket mutat. Ez jelentős javulást jelent, figyelembe véve az elmúlt két évben végrehajtott jelentős árképzést. A menedzsment arra számít, hogy a portfólióintézkedések nélkül a negyedik negyedévben a volumen növekedése körülbelül stagnálni fog. Ezért különböző intézkedéseket vezettek be. A Wall-Street valós értékbecslése változatlanul 82 euró/részvény marad. A részvények ebben a heti kereskedésben mintegy 4,06%-kal emelkedtek, de továbbra is alulértékeltek. Jelenleg egy Henkel részvény 70,7 euró.

Hibajavító roller HENKEL Pritt Micro rolly 5mmx6m

Javaslat!

Egy jó befektetési portfolióhoz minimum 4 millió forint szükséges. 4 milió forint az közel 10590 euró. A 10590 eurós portfolióba  mindenképp érdemes legalább 2500 euróért tartani Henkel európai részvényeket. Egy Henkel részvény ára 70,7 euró. Így 2500 euróért 35 darab Henkel részvényt tudna megvásárolni. A Henkel részvényenként 1,85 eurót fizet negyedévente osztalékként. erőteljes,4,1 százalékos értékesítési növekedést ért el az idei év első kilenc hónapjában az árak kétszámjegyű növekedése következtében. A januártól szeptemberig tartó időszakban a Henkel termékeinek ára 10,8 százalékkal emelkedett. A  Henkel melett jó vétel még egy 10.590 eurós portfolióba a Munich. Re , a Nestle, az SAP, és a Reckitt Benckisher részvénye és az 5%-os kamatot fizető Eurós Magyar Államkötvény is.

National STEM Day: Henkel donates $10K to assist STEM teachers in  Bridgewater area | ROI-NJ

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!