Arany, mint a válságállóság ékköve

aranyrog-ertek

Az arany ára az elmúlt napokban meredeken emelkedett. A központi bankok korábbi kamatcsökkentésének reménye miatt a kötvényhozamok csökkennek, az arany pedig emelkedik. Ennek oka, hogy a magas inflációs ráták, amelyek ellen magas kamatlábakkal kellett küzdeni, jelenleg élesen csökkennek. Jens Klatt, az XTB elemzője a héten egy elemzésben nyilatkozott erről : Az arany árának erőteljes emelkedése lehetséges az elkövetkező hónapokban. Összehasonlította a kamatcsökkentések történelmi fázisait és azt, hogy akkoriban milyen erősen emelkedett az arany. Ennek eredményeképpen még azt is lehetségesnek tartja, hogy az arany 3-6000 dollárig emelkedik.

Az arany árfolyama ezen a héten elérte a 2070 dollárt unciánként.

Az arany ára emelkedik, míg a kötvényhozamok csökkennek

Minél alacsonyabbak a kamatok és a kötvényhozamok, annál kevésbé vonzóak a kötvények a befektetők számára, és annál vonzóbbá válik ezzel kapcsolatban a kamatmentes arany. Ez az XAUUSD diagram az emelkedő aranyárat (kék) mutatja az 1.938 dollárról az 2.044 dollárra November 13th óta. Ugyanakkor a tízéves amerikai államkötvények (narancssárga) hozama negatív korrelációban 4,62%-ról 4,31% – ra csökken. Október 23-án a hozam még 5,00% volt. Ez egy hatalmas csökkenés rövid idő alatt, ami szép támogatást nyújt az arany és a tőzsdék számára.

Goldpreis-Verlauf in negativer Korrelation zur Rendite für US-Staatanleihen

Bevezetés:

A történelem során az emberek mindig is keresték a módját annak, hogy megőrizzék vagyonukat és megvédjék azt a világ bizonytalanságaitól. Az ősi civilizációktól kezdve a modern társadalmakig egyetlen eszköz állta ki az idők próbáját, mint megbízható értékmegőrző: az arany. Ebben a blogbejegyzésben az arany tartós vonzerejét vizsgáljuk meg, és azt, hogy miért népszerű továbbra is a stabilitást és biztonságot kereső befektetők körében.

aranyérme | hvg.hu

Történelmi jelentőség:

Az arany jelentős szerepet játszott az emberi történelem alakításában. A csereeszközként való használatától kezdve a fáraók sírjainak díszítéséig az arany hatalmas értéket képviselt a kultúrák és civilizációk során. Ritkasága, tartóssága és belső szépsége a gazdagság és a hatalom szimbólumává tette. Az arany történelmi jelentősége az arany értékmegőrző képességébe vetett bizalom és bizalom érzését keltette.

Infláció elleni védelem:

Az egyik fő ok, amiért az aranyat értékőrzőnek tekintik, az a képessége, hogy fedezeti eszközként szolgál az inflációval szemben. Amikor a fiat valuták vásárlóereje az inflációs nyomás miatt erodálódik, az arany hajlamos megtartani az értékét. Ahogy a központi bankok egyre több pénzt nyomtatnak, és a kormányok egyre több adósságot halmoznak fel, úgy nő a kereslet az arany, mint biztonságos menedék befektetés iránt. A befektetők az aranyhoz fordulnak, hogy megvédjék vagyonukat és hosszú távon megőrizzék annak vásárlóerejét.

Kaufkraft von Gold: 1900 bis heute - Statistiken & Historie

Portfóliódiverzifikáció:

Az arany egyedülálló tulajdonságai miatt kiváló diverzifikációs eszköz a befektetési portfóliókban. A hagyományos eszközökkel, például részvényekkel és kötvényekkel ellentétben az arany alacsony korrelációval rendelkezik más pénzügyi piacokkal. Ez azt jelenti, hogy az értéke általában más eszközosztályoktól függetlenül mozog, ami potenciális fedezetet nyújt a piaci volatilitással szemben. Az arany diverzifikált portfólióba történő bevonásával a befektetők csökkenthetik a kockázatot és növelhetik az általános hozamot.

Globális bizonytalanság:

Mit okoz a pénzügyi bizonytalanság a szervezetekben? - FlexiBill.hu

Geopolitikai feszültségek, gazdasági válságok vagy globális bizonytalanság idején az arany biztonságos menedékként ragyog. A gazdasági instabilitás vagy a piaci visszaesés időszakaiban gyakran keresik. Az arany megbízható értékőrzőként való megítélése abból ered, hogy képes megtartani a vásárlóerejét, még akkor is, amikor más eszközök meginganak. Általános elfogadottsága és likviditása az aranyat a stabilitást és biztonságot kereső befektetők számára a legmegfelelőbb eszközzé teszi.

Technológiai kereslet:

Befektetési vonzereje mellett az arany iránt is erős ipari és technológiai kereslet mutatkozik. Számos iparágban, többek között az elektronikában, a repülőgépiparban és az ékszeriparban kulcsfontosságú összetevő. Az arany növekvő használata a csúcstechnológiákban biztosítja a nemesfém iránti állandó keresletet, ami tovább erősíti az értéktároló státuszát.

Gold-Barren und Münzen

Következtetés:

Az arany mint megbízható értéktároló kiállta az idők próbáját történelmi jelentőségének, infláció elleni védekező tulajdonságainak, diverzifikációs előnyeinek, globális vonzerejének és technológiai keresletének köszönhetően. Bár a világ változhat, az arany vonzereje állandó marad. Miközben a befektetők a bonyolult és folyamatosan változó pénzügyi környezetben navigálnak, az arany továbbra is biztonságot és stabilitást nyújt. Akár fizikai eszközként, akár aranyfedezetű befektetési eszközökön keresztül, az arany mint értéktároló időtlen vonzereje változatlanul erős.

Goldpreis - Gold Chart

Indítson el Ön is már most aranymegtakarítást!

Partner Banknál a legmagasabb minőségű 999,9 finomságú 24 karátos aranyhoz lehet hozzájutni “Good Delivery” garanciával. Mivel az arany értéke időről időre változhat, ezért a Partner Bank lehetővé teszi az arany letét hosszútávú felépítését, alacsony összegű rendszeres arany vásárlással. Ezzel az arany megtakarítási tervvel könnyen és kényelmesen juthat a befektető fizikai aranyhoz és profitálhat a költségátlagolási hatás esetleges pozitív eredményeiből, vagyis amikor az árak esnek több aranyat lehet venni, amikor emelkednek akkor kevesebbet.

A fizikai aranyat ausztriai széfekben őrzik. A befektetők 50 grammos kiszerelésekben, vagy annak többszöröseiben juthatnak hozzá az aranyhoz, valamint szintén fennáll a biztosított kiszállítás lehetősége. A Partner Bank letét  meghatározó tényezője az áttekinthetőség. A letét tulajdonosa naponta megnézheti saját aranyának aktuális értékét az Online Ügyfélszolgálat felületén. A befektető bármikor eladhatja aranyát részben, vagy akár teljes mértékben, majd pedig az értékesítés eredménye kiutalásra kerülhet.

gold1360062185Előnyök

A fizikai arany, mint tulajdon értéket jelent bizonytalan gazdasági helyzetekben

Védelem az inflációval szemben.

A legjobb minőségű: 999,9 finomságú, 24 karátos aranyhoz lehet így hozzájutni.

Az arany 100%ig fizikai formában rendelkezésre áll egy

ausztriai széfben

Egyösszegű befektetés lehetséges 2.500 EURO-tól. Míg havonta akár 50 euró azaz 20.000 forintnak megfelelő összeggel is nyithat arany megtakarítási számlát.

Gyorsan lehet róla rendelkezni, vagy szállíttatni (50 gramm vagy annak többszörösét)

Fizikai Arany – az előgondoskodás egyik eszköze

Wie weit steigt der Goldpreis noch?

A Partner Bank által kínált ARANY LETÉT
Vagyonkezelés, közösen Önnel!
Aranyban történő rendszeres megtakarítás lehetséges

Áfa mentes Értékemelkedés 1 éves megtartási idő meghaladtával magánvagyon esetén adómentes

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!