Keress 3 évig 4%-ot euróban fixen a Bayer kötvénnyel

Bayer kötvénye

A Bayer AG.-t  mi gyógyszergyárként ismerjük. Olyan terméékei vannak, mint a Rennie, a Claritin, Aspirin, Elevit, Bepanthen, Canesten stb. De a Bayer növényvédelemmel is foglalkozik nem csak gyógyszergyárral, hanem gyomirtokkal is.

De a Bayer nekünk akár megoldás is lehet, ha fix kamatra vágyunk és nem merünk részvényt, részvényalapot vásárolni. Egyszerű megoldás másodlagos piacon keresztül vásárolunk a Bayer kötvényből, vagyis kölcsön adunk a Bayer Ag-nek.

Bond investors fail to blink as megadeals fan leverage

Bayer AG gyógyszergyár -Konszern

A Bayer egy német multinacionális gyógyszeripari és biotechnológiai vállalat, a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari vállalata. A Bayer Leverkusenben székhellyel rendelkező vállalat tevékenységi területei közé tartoznak a gyógyszerek, a fogyasztói egészségügyi termékek, a mezőgazdasági vegyi anyagok, a vetőmagok és a biotechnológiai termékek. A vállalat az EURO STOXX 50 tőzsdeindex tagja. A Bayert 1863-ban alapították Barmenben Friedrich Bayer (1825-1880) festékkereskedő és Friedrich Weskott (1821-1876) festőművész társulásaként. A korszakban szokásos módon a vállalatot színezékgyártóként alapították. Az anilin-kémia sokoldalúsága arra késztette a Bayert, hogy üzletét más területekre is kiterjessze, és 1899-ben Bayer az acetilszalicilsav nevű vegyületet az Aspirin védjegynév alatt dobta piacra. 1904-ben a Bayer védjegyet kapott a “Bayer-kereszt” logóra, amelyet később minden egyes aszpirin tablettára rányomtak, és ezzel egy ikonikus terméket hoztak létre, amelyet a Bayer a mai napig árul.

Szétválás

Hónapok óta keringenek pletykák a Bayer növénytudományi részlegének lehetséges kiválásáról. Bill Anderson vezérigazgató a múlt héten egy eredménybeszámoló során megerősítette, hogy a Bayer AG fontolgatja egy ilyen szétválasztást.

“A három divízió fenntartásán túl a fő lehetőségek a fogyasztói egészségügy vagy a növénytudományok szétválasztása lenne. Ezek továbbra is értékelés alatt állnak” – mondta Anderson. A telefonbeszélgetésen kizárta a vállalat három üzletágra való felosztását. Anderson csalódottságának adott hangot az év egészének teljesítménye miatt. “Közel 50 milliárd euró (53,5 milliárd dollár) bevétel, de nulla cash flow egyszerűen elfogadhatatlan. Ahogyan a részvényárfolyamunk pályája sem”.

Bayer Monsanto deal requires jumbo financing

A jövőre nézve Anderson azt tervezi, hogy a Bayer működését a vállalat küldetéséhez igazítja: “Egészséget mindenkinek, éhezést senkinek”. Ezt egy radikális átalakítással fogja elérni, amely a belső folyamatokról a vásárlói igényekre összpontosít.

“Ez nem fillérek lefaragása: ez a működés teljesen új módja, a statikus parancsnokságtól és irányítástól egy olyan rendszerig, ahol minden a vásárló igényeit állítja a középpontba. A Bayer 2024 végére a menedzsment és a koordináció több rétegét fogja megszüntetni” – bővítette Anderson. Ez magában foglalja a munkaerő “jelentős csökkentését” – mondta. Anderson a jelentést azzal zárta, hogy a teljesítmény megerősítésére összpontosít, és arra törekszik, hogy a jövőben fenntartható értéket teremtsen az érdekeltek számára. “Arról van szó, hogy a vállalat legjobb verzióját hozzuk létre a lehető leggyorsabban, a legkisebb kockázattal és a legjobb megtérüléssel. Erre összpontosítunk az elkövetkező hetekben és hónapokban”.”

A Bayer AG és a Bayer CropScience Ltd. részvényei a lehetséges szétválás hírére azonnal csökkentek, de a következő napokban kissé fellendültek. A Bayer AG három divízió, a Bayer Pharmaceuticals, a Bayer Consumer Health és a Bayer CropScience  fölötti ernyőszervezet. A Bayer CropScience a vállalat vetőmagokkal és mezőgazdasági vegyi anyagokkal foglalkozó részét foglalja magában. A Bayer nem kívánt további kommentárokat fűzni az eredményjelentéshez és a Crop Science divízió esetleges kiválásához.

Bayer, Corteva, Syngenta alacsonyabb eladásokról számolt be a harmadik negyedévben

Imperialist food chains: The need to resist agrochemical TNCs – Pesticide  Action Network Asia Pacific

A Bayer, a Corteva és a Syngenta – három nagy vetőmag- és növényvédelmi szereplő – mindannyian alacsonyabb összértékesítésről számoltak be a harmadik negyedévre vonatkozóan, a vetőmagok esetében magasabb, a növényvédelemben viszont veszteséges volt az értékesítés.

A Bayer AG 2023. harmadik negyedévi teljesítménye

“A harmadik negyedév növénytudományi eladásai a vártnál kissé jobban alakultak, az eladások 1%-kal nőttek” – mondta Rodrigo Santas, a Bayer növénytudományi üzletágának elnöke. “Ez az alaptevékenységünk (kukorica, szója és gombaölő szerek) 9%-os értékesítési növekedésének, valamint a glifozát alapú termékek 23%-os csökkenésének nettó hatása volt.”

A glifozát-alapú gyomirtó szerek visszaesését az árcsökkenésnek, az inflációnak és a magasabb költségű készleteknek tulajdonították, amelyek az eredményt terhelték.

A Bayer AG. bejelentette, hogy a 2023-as pénzügyi év harmadik harmadában az árbevétele 8%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, és 10,3 milliárd eurón landolt. A beszámoló negyedévében a nettó veszteség 4,6 milliárd eurót tett ki, ami meredeken zuhant a 2022-es év azonos időszakában elért 546 millió eurós nettó nyereségről. Az egy részvényre jutó veszteség 4,66 euró volt, ami elmaradt az egy évvel korábbi, ugyanebben az időszakban regisztrált 0,56 eurós részvényenkénti eredménytől. A 2023-as pénzügyi év első kilenc hónapjában az árbevétel 35,8 milliárd eurót tett ki, ami éves szinten 7,5%-os csökkenést jelent.

Bayer reports sales of €10.3 billion in Q3

Bayer kötvénye:

A Bayer AG. idén 2023-ban finanszírozásra kibocsátott 3 évre kötvényeket, amelyeket 3 évre bocsátották ki. 2026.08.26-án fog lejárni a Bayer kötvénye, amely 4%-ot fizet éves szinten. A kötvényből 750 milió euró értékben bocsátottak ki. Minimális váráslás 3000 euró a Banknál, hiszen egy darab kötvény 1000 eurós cimletekben vásárolható meg, de a Partner Banknál még mindig érvényesül az, hogy ha egy jó diverzifikált portfoliója legyen az ügyfélnek akkor eszközönként minimum 2500 euró kell egy darab kötvénybe, vagy részvénybe vagy befektetési aapba elhelyezni. Egy Bayer AG kötvénynek árfolyama 100,7 %. Így évesített nettó reálhozama 3,76% lehet.

Names, Facts, Figures about Bayer | Bayer Global

Gondoljunk bele

Ha most 380 forintos árfolyamon helyezzük el kötvénybe (egy hitelt megtestesítő értékpapírba a pénzt) és a forintunk újra ietve tovább romik, akár 400 vagy 410 forintra egy év alatt akkor milyen nyereségünk lehet 5 év alatt, ha plusz rá egy stabil hozamot is kapunk.  Miért tartsuk a pénzünk nagy részét forintba, ha annak értéke rohamosan csökken illetve van arra mód, hogy ezt egy satbilabb devizába tartsuk és kapjunk rá fix kamatot?

Bayer Malawi launches crop protection K-Obiol product - Malawi Voice

Javaslat

Fektessen be az E.ON kötvényébe még ma! 3000 euró ebbe a befektetésbe, egy minimum 10000 eurós befektetésnél már megéri. Hiszen diverzifikálhat európai, ázsiai, ausztráiai és akár amerikai papírokkal együtt. A Bayer AG kötvénye az E.ON kötvénye  mellett egy jó befektetés lehet egy 5% fix eurós magyar Álamkötvény, egy Adidas vagy egy NestléSAP illetve egy Novo-Nordisk részvénye is . A kötvényekben egy olyan befektetési részt tartson inkább, melyre a kötvény lejáratakor lehet, hogy szüksége lesz. Míg a részvényben olyan pénzt, amivel kapcsolatosan nincs ilyen elvárása, hiszen hosszabb távon nélkülözheti annak tőke és hozamértékét.

Businesses - UK - Bayer plc

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!