Aranyár: Ezek a bankok új arany előrejelzései

bankok új arany előrejelzései

Az arany árának emelkedésével számos nagybank, köztük a Bank of America, a Goldman Sachs és a UBS is megemelte az aranyra vonatkozó előrejelzését. Olvassa el az okokat!

Edelmetall-Prognose 2023: Euro-Goldpreis steuert auf Rekordhoch zu

Az arany ára emelkedik

A hétvégére piaczáráskor az arany árát az azonnali piacon unciánként 2 0005 amerikai dolláron jegyezték. Ez 1823,8 eurónak felelt meg. Az árak tehát ezen a héten ismét emelkedtek, miután az USA-ban az inflációs mutatók a vártnál alacsonyabbnak bizonyultak. Ezúttal az amerikai termelői árak estek picit vissza.

Gold, Goldpreis, Goldbarren, Banken, Prognosen (Bild: Goldreporter @midjourney)

Az inflációs dinamika csökkenéséhez kapcsolódnak a következő hónapokban várható kisebb kamatlépésekkel kapcsolatos várakozások. Ez a kilátás pedig gyengíti az amerikai dollárt, miközben az arany árfolyamának kedvez.

Közben több nagybank is frissítette aranyprognózisát.

Bank of America

A Bank of America nemrég közzétett jelentésében jónak tartja az aranyár kilátásait. Az infláció hosszabb ideig magas szinten marad, és a gazdasági aggodalmak is fennállnak. Technikai szempontból a történelmi csúcsra (2.078 USD) való emelkedés kétéves rallyt jelezhet, amelynek során az árak meghaladhatják a 2.500 USD-t. Egyelőre azonban fenntartjuk a 2.100 dollárnál lévő felfelé irányuló célt. Másrészt az emelkedő tendencia továbbra is fennmarad, amíg az 1.938 dolláros szint tartható.

Az arany - Arany és ezüst

Erste Group

Az osztrák Erste Group ezzel szemben az aranyár és a reálkamatláb közötti összefüggésre összpontosít. És meglehetősen óvatosak az aranyra vonatkozó előrejelzésükben. “A reálhozamok 2023 második negyedévében is negatívak maradnak. Ez az arany árának emelkedése mellett szól”. De: “Az első negyedévi nagyon erős emelkedés után a második negyedévben az arany ára valószínűleg csak mérsékelten fog emelkedni. Arra számítunk, hogy a második negyedévben az ár 2.080 dollár körüli szintre emelkedik”.

Amit az aranyról tudni érdemes - Németh Karikagyűrű

UBS

Eközben a svájci UBS különösen az amerikai dollárt tartja szem előtt, amikor aranyár-előrejelzéséről van szó. “Az arany akkor szokott emelkedni, amikor az amerikai dollár gyengül, és a dollár lefelé irányuló kockázatai megnövekedtek azzal, hogy a Federal Reserve kamatcsökkentést áraz a pénzpiacon.” Rövid távon volatilitásra számítanak, és arra számítanak, hogy “a nemesfém az év végére elérheti a 2100 dollárt, 2024 márciusára pedig a 2200 dollárt”.

Goldpreis - Gold Chart

Goldman Sachs

Eközben az amerikai Goldman Sachs már három héttel ezelőtt – még a közelmúltbeli amerikai bankcsődök hatására – megemelte aranyár-előrejelzését. Az aranyat a legjobb fedezeti eszköznek tartják a pénzpiaci kockázatokkal szemben. A 12 hónapos célt 1.950 dollárról 2.050 dollárra emelték.

“Úgy véljük, hogy a piacot nemcsak az ETF-beáramlás fogja támogatni, amint a Fed alapkamatok elérik a csúcsot, hanem a keletről érkező erősebb vagyonhatás is, mivel az amerikai dollár az év végéig leértékelődik a hozamkompresszió miatt, és a feltörekvő piaci GDP erőteljesen növekszik Kína újranyitásának hatására” – olvasható a Bank elemzésében.

Gazdaság: Arany: tömböt vagy érmét vegyünk? | hvg.hu

Mi lehet a  következő lépés? Vajon 2023 jó év lesz az arany számára?

  • Pozitív teljesítmény az év eleje óta (+ +3,31 %! 2023 januárjában).
  • Stabil (átlagos) árszint 1700 euró/uncia felett, de nem várható tartósan magas árszint.
  • Újabb történelmi csúcs az euróövezetben és az amerikai dollárövezetben lehetséges.
  • Az arany értéke továbbra is volatilis marad, a tendencia felfelé mutat
  • Legfontosabb befolyásoló tényezők: Infláció, recesszió, irányadó kamatláb
  • Az újabb erős aranyévre utaló jelek mindenképpen megvannak, a 2022-es válságtémák – mindenekelőtt az infláció – 2023-ban is foglalkoztatni fognak minket.
  • Ugyanakkor nehéz pontos aranyár-előrejelzést adni 2023-ra, mivel túl sok tényező (infláció, recesszió, irányadó kamatláb) befolyásolja végső soron az érték alakulását.
  • A központi bankok aranyvásárlásai támogatják az arany árát

    Javaslat!

    Havi megtakarítás 50 eurótól a Partner Banknál!

    Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

    Értékőrző trezorok - Értékőrző kincstár

    • Fizikai arany: vagyontárgy a bizonytalan időkre
    • Az aranyat 100%-ban fizikai állapotában Ausztriában őrizzük trezorban
    • Legkiválóbb minőségű arany: 24 karátos, 999,9-es finomságú színarany
    • Rövid idő alatt rendelkezésre áll értékesítéssel vagy kiszolgáltatással
    • Lehetséges a rendszeres aranyvásárlás

    Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

    Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

    Fókuszkönyv - Portfolife

    Jogi nyilatkozat:

    Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

    Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

     Telefonon:0670-605-1490

    • skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

    emailben:koncz.peter@portfolife.hu

    • másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

    Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

    Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

    Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

    Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!