Walmart vagy Amazon-a nagy verseny lehet a Walmartnak kedvez

Walmart vs Amazon

Több wall -streeti elemző egyetért abban, hogy a Walmart visszavág az Amazonnak és okos versenylépéseket tesz.
A medvepiaci elemzők viszont azt állítják, hogy az egész iparágra kiterjedő készlet többletek visszaeséseket generálhatnak a Walmart haszonkulcsára.

How Walmart convinced critics it can sell more stuff and save the world |  Financial Times

Nehéz időkben a befektetők hajlamosak a Walmart  vállalatot választani.

A méretgazdaságosságáról és mindennapos alacsony árairól ismert kiskereskedő régóta recesszióálló üzletnek számít. Végül is a vállalat bevételének több mint fele az élelmiszerekből származik, amelyeket a fogyasztóknak jó és rossz időkben is meg kell vásárolni.

Valószínűleg emiatt a Walmart az elmúlt hónapokban felülmúlta a piacot. De vajon tartós lesz ez a lendület? A kérdés megválaszolásához megkértünk egy bikapiaci elemzőt és egy medvepiaci szakértőt, hogy mérlegeljék a részvényeket.

Először is, a bikapiaci szakértő megjegyzése és elmondása:

A Walmart sign lit up at night.

Harc az Amazon ellen

Jeremy Bowman: A Walmart az elmúlt években számos fejlesztést hajtott végre, többek között élelmiszerfelvételi, átvételi raktárakat és pultokat helyezett el több ezer üzletben. Bevezette a Walmart+ tagsági előfizetést. Kiépítette piacterét és hirdetési üzletágát, eladta a gyengén teljesítő nemzetközi üzleteit és javította a Sam’s Club működését.

Ezek az erőfeszítések meghozták gyümölcsüket, mivel a vállalat folyamatosan növelte összehasonlítható eladásait, miközben piaci részesedést szerzett és modern, minden csatornán működő kiskereskedővé alakult át.

Arra is van bizonyíték, hogy a Walmart olyan nyomást gyakorol az Amazonra, mint még soha. Az e-kereskedelmi óriás nemrégiben bejelentette, hogy 35 dollárról 150 dollárra emeli a rendelési minimumot az élelmiszerszállításban. Lényegében átengedve ezt a hatalmas piacot a Walmartnak, miután évekig próbálkozott az élelmiszerszállításban. Emellett az Amazon elkezdte felszámítani egyes vásárlóknak a UPS áruházakban leadott rendelések visszaküldését.

Selling on Walmart Marketplace: How Does it Compare to Amazon? | Anvil Media

Mindkét lépés azt mutatja, hogy az Amazon eltávolodik a hagyományos stratégiájától, amely a veszteségek támogatására irányul a piaci részesedés megszerzése érdekében, ami megnyitja az utat a Walmart előtt, hogy nagyobb piaci részesedést szerezzen. Illetve a Walmart potenciálisan növelje az árrést, különösen, ha olyan területekre lép, amelyeket az Amazon hagyományosan ural, mint például a harmadik fél e-kereskedelmi piactere.

Igaz, hogy a Walmartnak más kiskereskedőkhöz hasonló kihívásokkal kell szembenéznie, beleértve a megemelkedett készleteket és a diszkrecionális cikkek, például az elektronikai cikkek gyenge eladásait. Bár ez és a tágabb gazdasági környezet hatással lehet a vállalat idei teljesítményére. A Walmart régóta nem volt ilyen erős versenyhelyzetben.

Walmart Chart

Nézzük a másodikat: Lehet, hogy nem ez a legjobb idő a Walmart részvények vásárlására

Parkev Tatevosian: A Walmartra vonatkozó medvepiaci hatások  középpontjában a világjárvány-korszak működési környezetéből való alkalmazkodás áll. A vállalat a járvány kitörésének korai szakaszában virágzott, mivel alapvető kiskereskedőnek számított. Míg sok más vállalkozás kénytelen volt átmenetileg bezárni kapuit. Ahogy azonban a gazdasági újranyitás lendületet vesz, a fogyasztók alig várják, hogy időt tölthessenek távol az otthonuktól.

Ez a gyorsan változó fogyasztói magatartás váratlanul érte a Walmartot. Január 31-én a Walmartnak 56,6 milliárd dolláros készletei voltak. Ez lényegesen magasabb, mint amennyit a vállalat szeretne. A helyzetet tovább rontja, hogy a Walmart versenytársainak is túl sok készlete van.

Ahhoz, hogy a készleteket a kívánatos szintre csökkentsék, az iparági szereplőknek árengedményeket és akciókat kell kínálniuk, ami csökkentheti a haszonkulcsokat. A Walmart üzemi haszonkulcsa 3,4%-ra csökkent a legutóbbi negyedévben. Ez az előző év azonos negyedévében mért 3,9%-ról csökkent. És nincs bizonyosság arról, hogy mekkora további árengedményekre lesz szükség.

UPDATE: Man accused of smashing Escanaba Walmart property with hammer  arraigned

Konklúzió és javaslat

Végül, a Walmart részvényeit 35-ös ár/nyereség arányon adják el, ami nagyjából az elmúlt néhány év átlagos árfolyamának felel meg. Tekintettel a fogyasztói magatartás változásából és az egész iparágra kiterjedő készletfelhalmozódásból eredő megnövekedett kockázatokra én folyamatosan 2500-2500 euróval vásárolnék azaz 2750 dollárért vásárolnék és ajánlom Önnek is kedves olvasó Walmart és Amazon részvényt egyaránt, majd 800 dolláronként havonta növelném azt. A Morgan Stanley-től Simeon Gutman nagyjából hasonló véleményt fogalmazott meg, miközben megismételte a Walmart részvényeire vonatkozó túlsúlyos (értsd: vételi) ajánlását és 160 dolláros részvényenkénti célárát. Gutman szerint a vállalat jónak tűnik, mint defenzív részvény. Gutman a maga részéről arra számít, hogy a Walmart “[átdolgozza] algoritmusát”, és idén 4%-os forgalomnövekedést vár 2022-hez képest, amihez a kamat- és adófizetés előtti eredmény 5-7%-os növekedése társul, valamint az egy részvényre jutó eredmény (EPS) magas egyszámjegyű növekedése.

Cost of living: Walmart issues profit warning as price rises hit - BBC News

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden  út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!