Aranyár: vegyes eredmények az első félév után

Arany ami kincs

2023 első hat hónapja rendkívül változatos volt az arany ára tekintetében. Május elejéig meredeken emelkedett a krízisvédelem – majd hét százalékos technikai korrekció következett a csúcson.

Az arany esetében a védelmi szempont különösen meggyőző

Az első három hónapban a bankválság miatt hatalmas vételi hangulat uralkodott az aranypiacokon. Három amerikai bank (Silicon Valley Bank, Signature Bank és First Republic) nem fedezett kellőképpen a kamatlábkockázatokat, ami a kamatlábak meredek emelkedésével “kitörte a nyakukat”.

Még a hagyományos Credit Suisse-t is a UBS-nek kellett megmentenie a Svájci Nemzeti Bank (SNB) felszólítására. Bár a még mindig parázsló bankválság még nem ért véget. Nem hasonlítható össze a 2008-tól 2011-ig tartó bankok összeomlásával.

Goldpreis bei 4.000 US-Dollar in 2023?

Emlékeztetőül: az statista.de szerint több mint 400 amerikai bank ment csődbe ekkor.

A vidám májusban viszont a jól bevált válságvalutában romlott a hangulat. A kevésbé korlátozó monetáris politikával kapcsolatos remények szertefoszlottak. Miután az amerikai jegybank és az EKB is egyenesen „erős úgynevezett sólyom” hangokat kapott.

A kamatszünet, majd a kamatfordulat helyett most további kamatemeléseket tartanak valószínűnek a pénzügyi piacokon. Például a határidős tőzsdei szolgáltató CME Group FedWatch eszköze jelenleg 87 százalékos esélyt mutat arra, hogy július 26-án 25 bázispontos kamatemelést fogunk látni.  Teljesítményét tekintve a sárga nemesfém , a részvényekhez vagy a kriptovalutákhoz (lásd a táblázatot) képest kieshetett. De az alább felsorolt ​​két szempont miatt sok befektető számára továbbra is ez kell, hogy legyen az első, amikor eszköz-, válság- ill. marad az inflációs védelem választása.

Rohstoffexperten: Wie sich der Goldpreis 2023 entwickeln könnte | 14.01.23  | finanzen.at

ARANY stabilitás

  • Először is, mivel az arany rúd vagy érme formájában való birtoklása nem jár partnerkockázattal, a teljes veszteség kizárható.
  • Másodszor: A diverzifikáció hiánya ellenére az arany volatilitási indexe alacsonyabb értéket mutat, mint a DAX és az S&P 500 társai.
  • A viszonylag nagy volatilitás elvileg ennek megfelelően vonzó hozamlehetőséget nyit meg, másrészt ebben az összefüggésben is érvényesül a következő szabály: minél nagyobb a volatilitás, annál nagyobb a veszteség kockázata.

Aki aranyat vásárol, általában nem a lehető legrövidebb időn belüli magas hozamra törekszik. Hanem a sárga nemesfémet mindenekelőtt generációkon átívelő értéktárként értékeli. Emiatt az aranybefektetéseket különösen gyakran olyan befektetők hajtják végre, akik stabilizáló vagy nyugtató hatású portfóliókomponenst keresnek.

 

Jelenleg kevés arra utal, hogy ez a nézet hosszú távon változni fog.
Teljesítmény 2023 első hat hónapjában

Stand 30.06.2023 Performance 2023
Goldpreis (USD) 1.919,54 5,25 %
Goldpreis (EUR) 1.759,35 3,19 %
CBOE-Goldvolatilitätsindex (GVZ) 12,00 -26,2 %
Dollarindex (Punkte) 102,92 -0,6 %
Rendite 10-jähriger US-Bonds 3,844 -0,9 %
S&P-500 (Punkte) 4.450,38 15,9 %
CBOE Volatilitätsindex (S&P-500) 13,60 -37,2 %
DAX (Punkte) 16.147,90 16,0 %
VDAX-NEW 13,50 -34,4 %
Bitcoin (USD) 30.383,00 83,6

Indítson el Ön is már most aranymegtakarítást!

Partner Banknál a legmagasabb minőségű 999,9 finomságú 24 karátos aranyhoz lehet hozzájutni “Good Delivery” garanciával. Mivel az arany értéke időről időre változhat, ezért a Partner Bank lehetővé teszi az arany letét hosszútávú felépítését, alacsony összegű rendszeres arany vásárlással. Ezzel az arany megtakarítási tervvel könnyen és kényelmesen juthat a befektető fizikai aranyhoz és profitálhat a költségátlagolási hatás esetleges pozitív eredményeiből, vagyis amikor az árak esnek több aranyat lehet venni, amikor emelkednek akkor kevesebbet.

A fizikai aranyat ausztriai széfekben őrzik. A befektetők 50 grammos kiszerelésekben, vagy annak többszöröseiben juthatnak hozzá az aranyhoz, valamint szintén fennáll a biztosított kiszállítás lehetősége. A Partner Bank letét  meghatározó tényezője az áttekinthetőség. A letét tulajdonosa naponta megnézheti saját aranyának aktuális értékét az Online Ügyfélszolgálat felületén. A befektető bármikor eladhatja aranyát részben, vagy akár teljes mértékben, majd pedig az értékesítés eredménye kiutalásra kerülhet.

gold1360062185Előnyök

A fizikai arany, mint tulajdon értéket jelent bizonytalan gazdasági helyzetekben

Védelem az inflációval szemben.

A legjobb minőségű: 999,9 finomságú, 24 karátos aranyhoz lehet így hozzájutni.

Az arany 100%ig fizikai formában rendelkezésre áll egy

ausztriai széfben

Egyösszegű befektetés lehetséges 2.500 EURO-tól. Míg havonta akár 50 euró azaz 20.000 forintnak megfelelő összeggel is nyithat arany megtakarítási számlát.

Gyorsan lehet róla rendelkezni, vagy szállíttatni (50 gramm vagy annak többszörösét)

Fizikai Arany – az előgondoskodás egyik eszköze

Wie weit steigt der Goldpreis noch?

A Partner Bank által kínált ARANY LETÉT
Vagyonkezelés, közösen Önnel!
Aranyban történő rendszeres megtakarítás lehetséges

Áfa mentes Értékemelkedés 1 éves megtartási idő meghaladtával magánvagyon esetén adómentes

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!