Az arany ára 10 év alatt-vajon mi várható eggyes elemzők szerint

Arany

Az arany ára tovább eshet a várható kamatemelés és az amerikai fizetésképtelenség előrelátható megoldása miatt, ami kockázatossá teszi a vásárlást, míg más elemzők hosszabb távon emelkedést várnak

Megbízható védelem bizonytalan gazdasági időkben.

Infláció elleni védelem és értékmegőrzés: Az arany mint eszközosztály jelentősége
Hogyan alakulhat az arany ára a következő 10 évben?

Az arany ára csökkent, mivel az amerikai kongresszusban várhatóan kétpárti megállapodással oldják meg a fizetésképtelenséget. Emellett a június 14-i FED  kamatemelés valószínűsége is  egyre jobban növekszik, ami további nyomást gyakorolhat az aranypiacokra. A piaci szereplők most az amerikai munkaerőpiacra vonatkozó adatokra várnak. Ez kockázatosabbá teheti az arany vásárlását. De hol lehet az arany ára 10 év múlva?

Goldpreis aktuell in Euro – Goldkurs

Hol lehet az arany ára 10 év múlva?

Erre a kérdésre önmagában nagyon nehéz válaszolni. Ugyanis a tőzsdei árak értékelése és előrejelzése ilyen hosszú időhorizonton rendkívül összetett. Aligha tudja bárki is biztosan megmondani, hogy hol lesz az arany ára 10 év múlva. Ahhoz, hogy egyáltalán megválaszolhassuk a kérdést, egy egyszerűsítést fogunk alkalmazni: 10 év múlva magasabb vagy alacsonyabb lesz az arany ára, mint ma?

Arany – évezredek óta biztonságos befektetési forma

Ezzel a kérdéssel egyszerűbb dolgozni. Mint minden befektetési forma, az arany is ki van téve bizonyos áringadozásnak. Ez az ingadozás számos tényezőtől függ. Globális válságok idején például az arany (és bizonyos mértékig más nemesfémek) árának emelkedését látjuk. Ennek oka, hogy az emberek többé-kevésbé az arany felfedezése óta bíznak az arany mint befektetés tartósságában. Már a középkorban is nagyon keresett volt a nemesfém. A császárok és királyok nem véletlenül halmoztak fel egész kincstárakat tele aranypénzekkel.

Az arany értékállóságát is stabilnak tartják. Sokkal stabilabb, mint a papírpénz. Az a feltételezés ugyanis, hogy a papírpénznek állandó, állandó értéke van, nem más, mint illúzió. Nézzük csak meg egyes valuták értékének alakulását (pl. a török líra vagy a venezuelai bolivar). De még a devizakereskedelem legnépszerűbb devizapárja, az EUR/USD is hatalmas értékingadozásoknak van kitéve. Az arany viszont történelmileg állandó – bár kúszó – értéknövekedésnek van kitéve.

Stuttgart Goldpreis - Rheinische Scheidestätte GmbH

Azonnal el kellene adniuk a befektetőknek? Vagy mégis érdemes beszállni az aranyba?

Az arany értékállóbb, mint a papírpénz?

Az “arany kontra papírpénz” másik példáját a 2008-as pénzügyi válságban találhatjuk. Az aranyat nagyon gyorsan – és ismét – biztonságos befektetésnek tekintették. Ez természetesen a tőzsdén az árfolyam emelkedését okozta. Az arany ára végül 2011-ben érte el az unciánkénti 1890 dollár körüli csúcsot. Az arany ára 2015 végére 1045 dollár körüli értékre esett vissza. A jelenlegi napokban az arany ára unciánként 1 961 dolláron áll. Azt látjuk tehát, hogy a nemesfém ismét folyamatosan erősödött. Egyébként meg kell említeni, hogy 2001-ben az arany ára még 276 USA dollár körül volt.

Különösen gazdasági válság idején az emberek aranykészleteket halmoznak fel. Egész egyszerűen az infláció és a pénz értékvesztése elleni védelemként. A 2008-as pénzügyi válságot követő áresés logikusan magyarázható: a gazdasági helyzet enyhülésével a megtakarításokat felszámolták. Ezen túlmenően az is lehet, hogy sok befektető úgy vélte, hogy az arany árfolyamának csúcsát már elérték, és nyereséget vettek fel. Az arany tartóssága, stabil értéke és jó kereskedhetősége azonban enyhítette az áresést, és az ár a szokásos módon ismét felfelé kúszik.

Goldpreis Österreich | Goldkurs | Goldpreis aktuell | Gold Preisvergleich | GoldPreis.at

Tehát a népszerű nemesfém egyfajta “válságvaluta”?

Igen, az aranyat válságvalutának tekintik. Úgymond a befektetők biztos menedéke, amikor más területeket értékvesztés fenyeget. Christoph Weigl gazdaságtörténész és vezetési tanácsadó például így vélekedik erről: “Az arany mindig is vészhelyzeti valuta volt. Eddig soha nem vesztette el teljesen az értékét”. Az arany belső értéke itt kulcsszerepet játszik. Hiszen az arany ritka, és a nemesfém bányászata rengeteg emberi és gépi munkával jár.

A befektetők számára az is érdekes lehet, hogy az arany mint befektetési forma nagyon könnyen érthető. A származtatott ügyletekkel vagy például a certifikátokkal ellentétben az arany árfolyamát könnyebb követni. Sőt, még csak nem is szükséges az arany tőzsdei árfolyamába fektetni. Alapvetően elég, ha a nemesfémet uncia formájában a széfben vagy a bankban tartjuk, és csak időről időre követjük az arany árfolyamát.

Gold vs. Inflation: Wie stark ist Gold wirklich? - YouTube

Mindennek vannak előnyei és hátrányai

Természetesen az aranynak minden előnye mellett hátrányai is vannak. A részvényekkel ellentétben például az arannyal csak az arany árának emelkedésével lehet nyereséget elérni. Nincs osztalék és nincs kamatjövedelem. Nyereséget tehát csak olcsó vásárlással és drága eladással lehet elérni. Ha tehát gyors pénzt keres egy befektetésen keresztül, akkor lehet, hogy rosszul jár az arannyal. Bár azt is el kell mondani, hogy különösen a tőzsdén néha nagy ingadozások figyelhetők meg az arany árában (akár napközben is).

Die Goldreserven der Bundesrepublik Deutschland – Forbes Advisor Deutschland

Az arany mindig is az értékállóság megtestesítője volt

“Az Egyiptomból való kivonulás után Mózes felment a hegyre az Úr elé, ahol megkapta a parancsolatokat a kőtáblákba vésve. Az Úr elmondta neki, hogyan készítse el a Szövetség ládáját. “Parancsold meg Izrael fiainak, hogy gyűjtsenek adományokat. Mindenkitől fogadjátok el, aki önként adja. Ilyen dolgokat fogadhattok el: aranyat, ezüstöt, rezet, kék és vörös bíbort, karmazsint, lenvásznat…” Amíg Mózes a hegyen volt, a nép megunta a várakozást, összegyűlt Áron körül és követelőzött, készítsen nekik istent. Áron így válaszolt: “Szedjétek le az aranyfüggőket feleségeitek, fiaitok és leányaitok füléről és hozzátok ide.” Áron ebből az aranyból olvasztott aranyborjút, amelynek oltárt építettek és áldozatot mutattak be. “1911-1_nagy

Partner Banknál a legmagasabb minőségű 999,9 finomságú 24 karátos aranyhoz lehet hozzájutni “Good Delivery” garanciával. Mivel az arany értéke időről időre változhat, ezért a Partner Bank lehetővé teszi az arany letét hosszútávú felépítését, alacsony összegű rendszeres arany vásárlással. Ezzel az arany megtakarítási tervvel könnyen és kényelmesen juthat a befektető fizikai aranyhoz és profitálhat a költségátlagolási hatás esetleges pozitív eredményeiből, vagyis amikor az árak esnek több aranyat lehet venni, amikor emelkednek akkor kevesebbet.

A fizikai aranyat ausztriai széfekben őrzik. A befektetők 50 grammos kiszerelésekben, vagy annak többszöröseiben juthatnak hozzá az aranyhoz, valamint szintén fennáll a biztosított kiszállítás lehetősége. A Partner Bank letét  meghatározó tényezője az áttekinthetőség. A letét tulajdonosa naponta megnézheti saját aranyának aktuális értékét az Online Ügyfélszolgálat felületén. A befektető bármikor eladhatja aranyát részben, vagy akár teljes mértékben, majd pedig az értékesítés eredménye kiutalásra kerülhet.

gold1360062185

Előnyök

A fizikai arany, mint tulajdon értéket jelent bizonytalan gazasági helyzetekben

Védelem az inflációval szemben.

A legjobb minőségű: 999,9 finomságú, 24 karátos aranyhoz lehet így hozzájutni.

Az arany 100%ig fizikai formában rendelkezésre áll egy  ausztriai széfben

Egyösszegű befektetés lehetséges 2.500 EURO-tól

Gyorsan lehet róla rendelkezni, vagy szállíttatni (50 gramm vagy annak többszörösét)

Fizikai Arany – az előgondoskodás egyik eszköze

A Partner Bank által kínált ARANY LETÉT
Vagyonkezelés, közösen Önnel!
Aranyban történő rendszeres megtakarítás lehetséges

Áfa mentes Értékemelkedés 1 éves megtartási idő meghaladtával magánvagyon esetén adómentes

Szeretnél a témáról többet?

Szeretnél értékállóságot!?

Biztonságba helyeznéd a pénzed? Vagy megtakarítanál? Akkor csak kattints ide !

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!