Az arany továbbra is kemelkedő lehetőség hosszútávra

goldperis 2024

Az arany mint befektetés jövőjét számos tényező befolyásolja.

Mi is az amelyet a befektetők gyakran figyelembe vesznek, amikor az arany mint befektetés lehetőségeit értékelik:

Gazdasági feltételek: Az aranyat gyakran biztonságos eszköznek tekintik, és kereslete gazdasági bizonytalanság vagy piaci volatilitás idején megnőhet. Az olyan gazdasági tényezők, mint az inflációs ráták, a kamatlábak és az általános piaci feltételek hatással lehetnek az arany árára.

Geopolitikai események: A politikai instabilitás, a konfliktusok és a geopolitikai feszültségek a befektetőket a biztonságos menedékként szolgáló eszközök, például az arany felé terelhetik. A pénzügyi piacokon bizonytalanságot okozó események növelhetik az arany iránti keresletet.

Gold flirts with record highs after topping $2,000 an ounce | Reuters

Dollárerősség: Az amerikai dollár értéke fordított kapcsolatban állhat az arany árával. Ha a dollár gyengül, az arany ára emelkedhet, és fordítva.

Központi banki politikák: A központi bankok kamatlábakra és monetáris politikára vonatkozó döntései befolyásolhatják az arany árát. Az alacsonyabb kamatlábakat eredményező politikák vonzóbbá tehetik az olyan nem kamatozó eszközöket, mint az arany.

Inflációs fedezet: Az aranyat gyakran tekintik az infláció elleni fedezetnek. Ha a befektetők aggódnak a növekvő infláció miatt, portfóliójuk egy részét aranyba fektethetik a vásárlóerő megőrzése érdekében.

Több elemző 2024-ben és 2025-ben rekordárakat lát

Goldpreis: Analyst sieht Rekordpreise in 2024 und 2025

Egy aktuális előrejelzés szerint az arany ára a következő két évben emelkedni fog. Ennek oka a magas befektetési kereslet a bizonytalan politikai és gazdasági környezetben, amely a bányák lapos kínálatával találkozik.

Jeffrey M. Christian aranyelemző a nyersanyagbefektetésekre szakosodott CPM Group ügyvezető partnere. December végén a “The Northern Miner” című angol nyelvű szaklap számára előrejelzést írt az arany árának jövőbeli alakulásáról. Következtetése dióhéjban: A “politikai, gazdasági, pénzügyi és társadalmi problémák sokasága” miatt az arany iránti kereslet az elkövetkező években tovább fog nőni. A központi bankok kereslete is növekedni fog. Az arany ára ezért a következő két évben “rekordokat fog dönteni”.

Az arany 2.100 dollár fölé emelkedik:

Az arany ára az elmúlt években jelentősen emelkedett. Az arany ára 2020-ban rekordszintű, átlagosan 1.775,58 USD-re emelkedett, ami 37,2%-os növekedésnek felelt meg az előző évi éves átlagárhoz képest. Ezt további emelkedés követte a következő három évben. Az arany átlagára 2021-ben 1.799,32 dollár volt, majd tavaly 1.804,36 dollár átlagárra emelkedett. Idén októberig átlagosan 1 940 dollár volt az ár, ami 7,4 %-os emelkedésnek felel meg.A CPM Group 2023 egészére vonatkozóan 1 950 USD vagy annál magasabb átlagárat vár. Ezt követően pedig az árak további emelkedését: Christian és kollégái arra számítanak, hogy az arany ára 2024-ben átlagosan jóval meghaladja a 2 000 USD-t unciánként, 2025-ben pedig valószínűleg 2 100 USD fölött lesz. Ha az előrejelzés helytálló, akkor az arany ára az éves átlaggal mérve hat egymást követő évben emelkedhet.

Gold - Physical, Mechanical, Thermal, and Electrical Properties

Arany befektetés és vásárlás központi bankok részéről

A nagy befektetői kereslet mellett a központi bankok folyamatos aranyvásárlásai is az arany árának további – bár hosszú távú – emelkedése mellett szólnak. “Körülbelül 2009 óta a központi bankok évente átlagosan mintegy 10 millió unciát vásároltak. A 2022-es évben mintegy 10,2 millió unciát vásároltak, idén pedig várhatóan mintegy 13 millió unciát vesznek” – olvasható a közleményben. Ez a tendencia a következő tíz évben is folytatódni fog.

A következő két évben azonban a központi bankok “némileg visszafoghatják magukat”. Az ok: a magas árak. A központi bankok “értékbefektetők, akik inkább a magánbefektetők alacsonyabb keresletének idején vásárolnak”. A központi bankok 2020-ban kevesebb mint feleannyi aranyat vásároltak, mint 2018-ban és 2019-ben.

Vegyen Ön is aranyat rendszeres megtakarítással hosszútávra és így elkerülheti a nagyobb visszaeséséket.

A Partner Banknál kiváló minőségű, 24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudak vásárolhatók „Good Delivery“ minőségi garanciával. Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt. Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Is Gold a Good Investment In 2023?

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!