Az egészségügyben hatalmas robbanás várható

A Pfizer mindig gondol a ritka betegségekre

A vállalat nemrégiben kaparintotta meg magának a német Therachon biotechnológiai céget, mely segítségével szert tettek a TA-46 klinikai berendezésre, mellyel egy ritka betegséget, az achondropláziát lehet kezelni. A vállalat 470 millió dollárért vásárolta fel a céget, viszont megéri egy ilyen beruházás a 2019-es első negyedéves 11,6 milliárdos bevétel után. A vállalat részvényei 1,2%-os növekedést mutatnak.

Pfizer

Coloplast még mindig megéri befektetni?

Az intim egészségügyi termékeket gyártó vállalat az éves analízise alapján 5,9%-kal növelte bevételeit, ami az elmúlt 5 év alatti 16%-os növekedéshez képest eléggé alacsony. A Coloplast világszerte több, mint 11.000 alkalmazottat foglalkoztat, beleértve két magyarországi gyárat is, az itt a dolgozóinak létszáma már meghaladja a 2.700 főt. A vállalat jövedelme 4,4 milliárd dán korona, ami a dán piacot nézve az átlaghoz képest nem sokkal magasabb, de részvényei 15,4 dán koronát érnek. A cég újonnan a globális gél piacba látja a jövőt, azon belül a súlyosabb sérülések (bőrfertőzés, égés) kezelésére szánt krémekben.

457482_1

Szilárd lábakon áll az Abbott Laboratiries

Az Abbott Laboratories egy vezető vállalat az egészségügyi eszközök, vizsgáló berendezések és gyógyszerek gyártásában. Jelenleg bevételük 14%-a gyógyszerekből, 37%-a egészségügyi eszközökből, 25%-a diagnózisokból, 15%-a egészséges táplálékok elkészítéséből adódik. A cég globálisan 7,5 milliárd dollár nyereséget termel, részvényeiket alacsony árfolyamon, 68,42 euró lehet megvásárolni. A vállalat az elmúlt 2 év alatt 56%-kal növelte bevételét. A héten az Abbott Laboratories bejelentette, hogy ebben az évben a munkaerő hatékonyságára helyezi a hangsúlyt. A vállalat vezetősége kiemelte, hogy 2019-2024 között fontos szempont lesz a sebészi lézerpiac fejlesztése. Az Abbot Laboratories részvény teljesítménye az eltelt egy év alatt 50,2%-kal emelkedett.

image

 

Megéri befektetni hosszútávra a Gilead Sciences-be

A Gilead Sciences igen jól teljesített az év első negyedében. Három éve ez a legsikeresebb első negyed éve a vállalatnak 5,3 milliárd dolláros jövedelmükkel. 75%-a az eladásoknak az USA-ban, míg 15%-a Európában történik, ezen belül pedig jövedelmük 67%-át teszi ki azon termékek, melyek a HIV gyógyítására/megelőzésére szolgálnak. A betegségre kifejlesztett BIKTARVY gyógyszerük az elmúlt 1 évben 793 millió dolláros bevételt generált.

images

UnitedHealth Group egy Wall Streeti elemző (Richard Greenfield) szerint alulértékelt befektetés

A világ egyik legtöbb emberét foglalkoztató (50 millió fő globálisan) egészségügyi biztosító cég, a UnitedHealth 2019 végére 244 milliárd dolláros jövedelemre számít, amit új vásárlóbarát piaci áraikkal fognak elérni. A hetekben a vállalat több mint 1,5 millió dollár értékben adott el részvényeket, ami jelenleg a legmagasabb az eddigi 5 év teljesítménye alapján. Az elmúlt hónapban az Egyesült Államok legnagyobb egészségbiztosítója, a UnitedHealth Group 7,96%-ot emelkedett.

chart_all_UnitedHealthGroup

Nem teljesít jól az Amgen új gyógyszere

Az Amgen az egyik alappillére a mai biotechnikai cégeknek, mégis folyamatos profitvesztésben részesülnek. Az általuk kifejlesztett új tumor tünetek késleltető szere, az AMG 510-et 9 betegen próbálták. 11%, azaz 9-ből 1 beteg reagált pozitívan a szérumra, míg 6-nál a rák jelei ugyanúgy erősen kimutathatóik voltak, 2 beteg pedig még jelenleg is vizsgálat alatt van. A vállalat részvényei 1%-kal csökkentek a kutatások eredményei miatt. Egy erős egészségügyi vállalatról van szó ennek ellenére a hétvégére 0,31% mínusszal fejezte be a hetet.

20161216gyogyszer-pirula3

Medtronic titán alapú gerinc beültetésé a jövő?

Az olasz Medtronic nemrégiben ruházott be egy meg nem erősített mennyiségű, titán alapú gerinc implantátumokba a Titan-tól. A gerincimplantátumok globális piaca 11 milliárd dollárt ér és a jelek szerint 2018 és 2024 között 8%-os emelkedéssel kell számolni. A Medtronic piacvezető a szívritmus szabályozók területén. A Medtronic részvényei már csak azért is emelkedni fognak egy londoni elemzőház szerint a 2017-2022 közötti időszakban, mert az egészségügyi kiadások a világon 5,4 százalékkal, 724 billió dollárról 10059 billió dollárra emelkedhetnek, amiben a Medtronic szerepe kulcsfontosságú lehet. A Medtronic részvények az elmúlt 12 hónap alatt 3,1 %-kal nőttek.

Továbbá több egészségügyi cég összesen több mint 50 millió dollárt invesztáltak a gerinc implantátumba.

Például:

  • LDR Holding
  • Orthofix (OFIX)
  • Alphatec Spine (ATEC)
  • Globus Medical (GMED)
  • Zimmer Biomet (ZBH)
  • NuVasive (NUVA)
  • Stryker Corporation (SYK)
  • DePuy Synthes

Az egészségügyi részvényekbe fektetni már csak azért is kiváló lehetőség, jelentette ki a héten a J.P. Morgan és a BlackRock, mert szerintük az autópiac mellett a gyógyszergyártás és a vegyipar visszaesése egyszeri volt, egyébként pedig nincs túlértékeltség a nagy pénzügyi piacokon, viszont az egészségügyben hatalmas fejlődés és robbanás várható.

ibm-watson-ehelath_bitport

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!