Az év meglepetése a Netflix

                                                      Egy részvényt szeretnék bemutatni Önöknek érdekességképen

                                                                                                  A Netflixet

Képtalálat a következőre: „netflix alapítók”

A Netflix amerikai cég, ami filmek és sorozatok streamelését kínálja interneten keresztül. A céget 1997. augusztus 29-én alapította Marc Randolph és Reed Hastings. Kezdetben a cég DVD lemezeket kínált kikölcsönzésre postán keresztül. 2007-ben elindította streaming szolgáltatását az Egyesült Államokban, mára világszerte elérhető. 2013 óta már saját sorozatok és filmek gyártásával is foglalkoznak, az első ilyen vállalkozásuk a “House of Cards” című sorozat volt. 2016-ra az ilyen típusú tartalom, más néven Netflix Originals, száma 126-ra nőtt a szolgáltatás keretében.
2013 februárjában a Kártyavár (House of Cards) című sorozattal indították el saját projektjeik sorát, majd ugyanebben az évben különböző animációs és gyermekműsorokkal folytatták. Júliusban debütált az Orange is the New Black, mely máig az egyik legsikeresebb, és még mindig futó Netflix Original.

Ugyanebben az évben indult az egyik legnagyobb sikerű, és leghosszabb projektjük is, melyben a Marvel Television-nel kötött szerződésük értelmében elkezdhették több képregény feldolgozását is. 2013 és 2017 között elkészült két 13 részes évad a Daredevil-ből, egy-egy 13 részes évad a Luke Cage-ből, Jessica Jones-ból és Iron Fist-ből, majd az előbbi történeteket összekötő The Defenders-ből. Legközelebbi együttműködésük a Marvel-lel a The Punisher című sorozat volt, mely 2017 novemberében jelent meg.

Képtalálat a következőre: „marvel filmek”

További nemzetközi sikernek örvendő sorozatai: Stranger Things, Sense8, Marco Polo, Bloodline, 13 Reasons why, Series of Unfortunate Events.

A negyedév fontosabb számai:

125 millió előfizetője volt a Netflixnek március végén a streaming szolgáltatásra, 26,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban az előfizetők többsége már az Amerikán kívüli piacokról jön: 68 millió külföldi előfizetője van a Netflixnek, ami 42 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az amerikai előfizetők száma 11 százalékkal nőtt, 56,7 millióraa 125 millióból 119 millió volt fizetős előfizető a negyedév végén
a saját tartalom népszerű a Netflixnél, ez vonzza az új előfizetőket is, elemzők számításai szerint a lezárt negyedévben 85 százalékkal ugrott meg a saját műsorok időtartama még 3,1 millióan előfizettek a DVD-kölcsönző szolgáltatásra is, bár a számuk rohamosan csökken, 20 százalékkal esett az elmúlt egy évben a Netflix 3,7 milliárd dollár bevétellel zárta a negyedévet, ami 40 százalékkal magasabb a bázis időszaki értéknél a működési eredmény 446 millió dollár lett, ami 74 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest . A működési eredményszint 12 százalékra javult, ami több mint 2 százalékpontos javulást jelent az egy évvel ezelőtti szinthez képest. Az Amerikán kívüli tevékenységek húzzák a növekedést főleg, viszont a hazai tevékenységen erősebb profit marzsot ér el a cég .A Netflix nettó eredménye 290 millió dollár lett a harmadik negyedévben, ami 63 százalékos növekedés az egy évvel korábbi szinthez képest.

Képtalálat a következőre: „netflix és walt disney”

Nagyon szép teljesítményt mutat a Netflix grafikonja, amely már évek óta meredeken emelkedik. Bár a februárban tapasztalható negatív piaci hangulat a Netflix árfolyamát sem kerülhette el, azonban úgy tűnik, hogy ezt kezdi kiheverni a részvény és szépen araszol az új csúcsok felé.

Az elemzői célárak tekintetében a Morgan Stanley és a Goldman Sachs is jelentősen megemelte célárfolyamát 370 és 390 dollárra, amely alapján 20 és 27 százalékos felértékelődés várnak. A célárak nagy szóródása miatt azonban az átlagos célárfolyam 2,1 százalékkal helyezkedik el a tegnapi záróárfolyam felett.

Technikai alapon azonban érdemes lehet óvatosabbnak lenni, ugyanis az MACD indikátor hamarosan eladási jelzést adhat, valamint az RSI is magasan tartózkodik. Negatív turbulencia esetén 280 dollárnál található egy támaszszint, azt követően azonban csak az 50 napos mozgóátlag segíthet 210 dollárnál.

chart_all_Netflix
Netflix chart

                                                                          DINAMIKUSAN NŐ A NETFLIX
Közel 2 millió fővel tudta növelni a Netflix az előfizetői bázisát az USA-ban, amely 11,5 százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest, valamint 3,6 százalékosat az előző negyedévhez képest. Egyébként a várakozások alapján 1,48 millióval kellett volna növekednie az előfizetői számnak, amelyet szépen sikerült felülteljesíteni az 1,96 milliós értékkel.

A nemzetközi porondon sem aprózta el a Netflix, ugyanis 5,46 millió darabbal tudta növelni az új előfizetések számát, amely helyben hagyta 5 milliós várakozást. Ez 41,8 százalékos emelkedést jelentett a tavalyi év első negyedévéhez képest, valamint 8,7 százalékos erősödést a legutóbbi negyedévhez képest.

Összességében (USA és nemzetközi) éves alapon 26,6 százalékos emelkedés produkált a vállalat az előfizetők számát tekintve, így összességében 124,9 millió darab előfizetővel büszkélkedhet. További érdekesség, hogy egyre nagyobb szeletet tesz ki a nemzetközi előfizetők aránya, amely már a tavalyi év második negyedéve óta meghaladja az 50 százalékot. Mindezt úgy érte el egyébként a vállalat, hogy az előfizetések díjában emelés történt, ugyanis a legnépszerűbb csomag árát 1 dollárral 10,99 dollárra, míg a prémium csomag árát 2 dollárral 13,99 dollárra emelték.

Képtalálat a következőre: „netflix filmek”

E-heti hír, hogy a Amerikában  Reed Hasting, a Netflix igazgatója arról nyilatkozott, hogy rengeteg női állás akad most náluk, akár informatikai területeken is. Illetve a vezérigazgató arról is beszélt, hogy azt is tudja, hogy sok embert és céget megzavart a 170 milliárd dolláros piaci túlsúly, ami a Netflix mögött található, de nem hagyják abba, tovább folyatják, hogy egy új médiakultúrát alakítsanak ki a XXI. századbanCsak a múlt  8,71%-ot emelkedett a Netflix

Tehát kedves olvasó van élet a kötvényen és a banki kamatokon is kívül, csak keresd meg pénzügyi tanácsadót és várj egy jó pár évet türelemmel és nem 0,1-03%-ot fogsz a pénzedért kapni.

Ha bármelyik egyedi részvény tetszett Önnek, részletes információért bátran keresse meg a  PortfoLife tanácsadóját.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

Képtalálat a következőre: „netflix filmek”

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!