Az Ozempic és a Wegovy blockbuster gyógyszerek avagy a NovoNordisk sikere

Milyen érzés az Ozempic és a Wegovy blockbuster gyógyszereket szedni, a súlyos mellékhatásoktól az 50 kiló fogyásig.

Tíz ember, akik fogyás, cukorbetegség vagy más krónikus egészségügyi állapot miatt szedik a gyógyszereket, a legkülönfélébb tapasztalatokról számolt be a CNBC-nek. Chelsea Handler, Kyle Richards és még több híresség, akik beszéltek az Ozempic fogyási trendről az elmúlt időszakban dicsérték a Novo Nordisk gyógyszerét.

Az Ozempic forró témává vált, amikor a fogyásról van szó – egyes sztárok megerősítették, hogy használták a gyógyszert, míg mások tagadták.

Chelsea Handler 'didn't know' she was on diabetes drug Ozempic | Daily Mail Online

A 2-es típusú cukorbetegség elleni gyógyszer, amelyet hagyományosan a glikémiás szabályozás javítására használnak, azért került a címlapokra, mert különböző hollywoodi sztárok állítólag a gyors kilók leadására használták. Olyan sztárok, mint Chelsea Handler, Kyle Richards és mások is nyilatkoztak a fogyókúrás trendről.

Handler a maga részéről a “Call Her Daddy” podcast 2023. januári epizódjában elismerte, hogy tudtán kívül szedte a gyógyszert. Elmondta, hogy az öregedésgátló orvosa felírt neki egy Semaglutide nevű készítményt, ami az Ozempic másik neve. Már különböző világsztárok is sorra ismerik be, hogy a szemaglutid tartalmú Ozempic vagy Wegovy termékekkel sikerült lefogyniuk, amivel ezt a nagyon káros módszert népszerűsítik, többek között Chelsea Handlerről, Remi Baderról és Elon Muskról derült ki.

Elon Musk is among stars using $900 injection off-label for weight loss | Daily Mail Online

Hírességek akik már nyertek a Novo Nordiskon

Julia Fox, Jameela Jamil, Andy Cohen, Khloé Kardashian és még több híresség, akik az Ozempic és Wegovy szemaglutid gyógyszerek használatáról beszéltek nemrég. Mindezt úgy, hogy a klinikai kutatások során a terápia alatt mindössze átlagosan 15%-os súlycsökkenés történt a résztvevők körében.

Novo Nordisk pays $70M for a Phase 1-ready cardiometabolic disorder drug - MedCity News

A Chelsea Lately öregdiákja azt állította, hogy az orvosa azt mondta neki, hogy a gyógyszert akkor jó használni, ha “öt kilót akar leadni”. A komikus nem tudta, hogy mi ez a gyógyszer, amíg egy barátja nem tájékoztatta.

A gyógyszer és ami mögötte van

Financial earnings increase

Miután a Wegovy bevezetésének korai szakaszában átvészelt egy ellátási zavart, a Novo Nordisk készen áll arra, hogy újra forgalomba helyezze és meglódítsa inzulin gyógyszer elhízás elleni csodaszer avagy a csillagának lendületét. A Wegovy nevet viselő fogyókúrás injekciót az Egyesült Államokban, Norvégiában és Dániában lehet megvásárolni, de hamarosan más országokban is elérhetővé teszik.

A Novo Nordisk az elmúlt majdnem megduplázta az egész évre vonatkozó növekedési várakozásait, miután erős első negyedévet produkált. A vállalat a korábbi 13% és 19% közötti sávról 24% és 30% közé emelte a 2023-ra vonatkozó értékesítési növekedési várakozásait.

Ezt a Wegovy erős vényköteles trendjeinek és a GLP-1 elhízás elleni gyógyszer egész éves értékesítési kilátásainak köszönheti. Továbbá a Novo Nordisk  szerint egy második szerződéses gyártó is készen áll a várva várt blokkbuster gyártására, ami tovább növeli a kínálatot.

A Novo Nordisk azután módosította 2023-as előrejelzését, hogy az első negyedévben 25%-os vállalati szintű árbevétel-növekedést könyvelhetett el. Szintén ebben az időszakban a Novo 28%-kal növelte nyereségét az előző év azonos időszakához képest.

A Novo Nordisk Wegovy nagy várakozásokkal a háta mögött lépett elő a dán egészségügyi cég színpadára. De a gyógyszer gyorsan ellátási gondok áldozatává vált, amikor a keresleti nyomás a szerződéses gyártás malőrjeinek köszönhetően összeért. A gyógyszer elérhetősége pedig 2022 nagy részében korlátozott volt.

Ellátási problémák és megoldások

Novo Nordisk Cuts Prices of Insulin Pens and Vials by Up to 75%

A Novo Nordisk  nagy dózisú gyógyszere a  Rybelsus  hasonló győzelmet arathat. Úgy néz ki  a hatósági beadványok  és az új rivális vállalatok megjelenése mellett a Novo Nordisk vállalat előretörése rendületlen maradhat a következő negyed és félévben is. A Novo Nordisk azóta orvosolta a Wegovyval kapcsolatos ellátási lánc problémáit. Bár a dán gyógyszergyártó figyelmeztetett, hogy a gyógyszertárak továbbra is tapasztalhatnak  rendelési határidőkkel és a földrajzi eltérésekkel kapcsolatos késedelmeket.  A Novo Nordisk Wegovy újraindítása “rendkívül jól összpontosított” – írták az ODDO BHF elemzői pénteken az ügyfeleknek szóló jegyzetükben. A Novo Nordisk  megemelt értékesítési előrejelzésének fényében az ODDO csapata most arra számít, hogy a Wegovy és az Ozempic cukorbetegség elleni gyógyszer idén 4,2 milliárd dollár, illetve 11,1 milliárd dollár körüli bevételt hozhat.

Az Ozempicről szólva, a Novo Nordisk a gyógyszer növekedését – és a GLP-1 osztály szélesebb körű volumennövekedését – a 2023-ra vonatkozó, megnövelt forgalmi előrejelzéshez hozzájáruló másik tényezőként említette.
Ami a konkrétumokat illeti, a Novo Nordisk egyelőre titokban tartja a kártyáit. A vállalat közlése szerint május 4-én teszi közzé az első negyedéves pénzügyi eredményeit.

Novo-Nordisk Chart

Javaslat

Vásároljon dolláros számlára vagy eurós számlára dolláros Novo-Nordisk részvényt. A mai azaz (2023.04.22-i ) árfolyamon egy db részvény ára 157,24 dollár. Ne feledjük azt a tényt, hogy már 3000 dollár vagy 2500 euró mellett nyithat értékpapírszámlát Ausztriában a Partner Banknál. Ha Ön 20 db  részvényt vásárol akkor 3144, 8  euró azaz  378 forintos árfolyamon 1.188735 forint plusz költség most megteheti. Ezt a részvényt érdemes megvásárolni és diverzifikálva a portfoliójában tartani a következő részvények mellett: AppleNetflixNvidiaBerkshire HathawayTotal Energy,Nestlé ,McDonaldsCoca ColaNutrien és LindeTesla de még sorolhatnám.

FDA Greenlights First Oral Version of Novo Nordisk's Type 2 Diabetes Drug

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden  út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!