Csak egy kamatforduló drágíthatja az aranyat

Kamatemelések kora és az arany

Kamatemelések Kora

A FED  tavaly március óta tízszer emelt kamatot. Ez nem jó környezet az arany számára.

A nemesfém ugyanis nem hoz folyó jövedelmet. Magas kamatok idején a pénzüket biztonságosan befektetni akaró befektetők gyakran választják az államkötvényeket az arany helyett. Az arany ilyenkor veszít vonzerejéből és értékéből a kötvényekhez képest.

Nicht Nominal-, sondern Realzinsen sind entscheidend

Kamatemelések kora: A FED műveletek

Az arany árának emelkedésében reménykedő befektetők ezért feszülten figyelik az amerikai jegybank (FED) jövő héten júius 25-26-i ismét ülésező ülését. Amíg nem érkeznek egyértelmű jelzések arról, hogy a monetáris őrök búcsút intenek a feszes monetáris politikának, addig a nemesfém esetében sem lesz fenntartható emelkedő trend.

Arany árfolyama

Jelenleg az arany ára erősen reagál a makrogazdasági impulzusokra. Az USA-ban kirobbant regionális bankválság után az arany májusban majdnem történelmi csúcsot ért el.  De nem sokkal később az árfolyam a 2000 dolláros határ alá süllyedt, majd június végén háromhavi mélypontra, 1900 dollár alá esett.

Kamatemelések kora: Arany árfolyam
Kamatemelések kora: Arany árfolyam

E-heti aranyár

A kötvénypiacok jelentősen csökkenő hozamai vezérelték az arany árát ezen a hét kedden. Egy troy uncia (31,1 gramm) ára a londoni árutőzsdén alig több mint 1984 dollárra emelkedett. Ez volt a legmagasabb szint május vége óta. A június végi közepes mélypont óta az ár több mint 90 dollárral emelkedett.

A csökkenő hozamok általában támogatják az arany árát. Mivel ez a háttérbe helyezi a kamatmentes aranybefektetés hátrányát.

Négy bejelentés

Ezen héten több bejelentés történt ami mozgatta a piacokat. A négy legfontosabb amerikai publikáció közül az egyetlen, amely a lehetséges jövőbeli amerikai gazdasági fellendülésről festett képet. Ez a heti első munkanélküli segélykérelmek bejelentése volt. Amely 228 ezerrel mérsékeltebb volt, mint az előző héten (237 ezer) és a közgazdászok által is várt (245 ezer).

Az állástalan amerikaiak 71%-a nem kapott márciusban munkanélküli-segélyt - Mandiner

Kamatemelések kora és a munkanélküliség

Bár ezek a kezdeti munkanélküli kérelmek már egy hónapja csökkenő tendenciát mutatnak. Túlzásnak tartjuk, hogy ebből a nagyon volatilis heti adatból arra következtetnénk, hogy az USA-ban a gazdasági fellendülés lehetséges jele kiváló. Ahogyan az nyilvánvalóan a heti amerikai kötvénypiaci és befektetői hangulatban is megmutatkozott. Hiszen mind a 3 másik ezen a héten bemutatott, szintén előremutatóbb mutató (a Philadelphia FED ipari aktivitási indexe, valamint a Conference Board által számított összes előremutató mutató összesítése formájában) egyértelműen azt a képet festette, hogy az USA-ban a gazdasági lassulás tovább terjed.

FED IPARI INDEXE

Kamatemelések kora és a FED index
Kamatemelések kora és a FED index

Indexek

Így például a philadelphiai FED ipari indexe szinte teljesen stagnált. 13,5 volt az előző havi 13,7es értékről,. Ami szinte változatlanul éles ipari lassulást fejez ki a FED körzetében, miközben a közgazdászok legalább egy kisebb, 10es indexélénkülést vártakRáadásul ezen az átfogó indexen belül az ipari termékek beszerzési árainak indexszintje is tovább csökkent meredeken, 10,5-ről 9,5-re, ami egybeesett a gyengeségével, miközben a közgazdászok még enyhe emelkedést is vártak 10,7-re. Továbbá az USA-ban a meglévő lakások júniusi eladásai a közgazdászok által vártnál (= 4,2 millió) valamivel alacsonyabbak voltak, és a májusi 4,3 millió eladott darabról 4,16 millióra csökkentek.

Gold Price Forecast: XAU/USD ascents gradually amidst high US bond yields, post solid US data

Vegyen Ön is aranyat rendszeres megtakarítással hosszútávra és így elkerülheti a nagyobb visszaeséséket.

A Partner Banknál kiváló minőségű, 24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudak vásárolhatók „Good Delivery“ minőségi garanciával. Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt. Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Kamatemelések kora és az arany
Kamatemelések kora és az arany

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít
A kamatemelések kora: Nyerj rajta!

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!