Fix kamatok dollárban a Ralph Laurentől

Ralph Lauren

Ismét Önökhöz szólok. Vajon miért is forintban gondolkoznak. Mert ez a mi saját valutánk? Vagy mert ez a valuta megbízhatónak tűnik.

Nézzen rá az euróra vagy a dollárra. Milliók sőt milliárdok használják és sajna vagy hállisten de megbízhatóbb, igaz a Dollár volatilisebb.

Hullámvasútra küldte a dollár a forintot - Portfolio.hu

DE !

Vajon a dollár elérte a a legalacsonyabb értékét. Szerintem igen és közelít hozzá !

Az euró dollár árfolyama megváltozhat, mivel a FED kamatemelési ciklus végéhez érhetünk! Az euró-USA dollár (EUR/USD) árfolyama megfordulhat, mivel az amerikai munkanélküliségi kérelmek két hónapos mélypontra süllyedtek, ami megemelte a kamatemelési várakozásokat a Federal Reserve részéről. A cikk írásakor az EUR/USD árfolyam 1,1148 dollár körül mozog, ami 0,69%-os csökkenést jelent a ma reggeli nyitószinthez képest. Az amerikai dollár (USD) szárnyal a további szigorítási várakozások miatt. Az amerikai dollár (USD) a mai délutáni ülésszakban a nyugodt délelőtt után emelkedik. A legutóbbi első munkanélküliségi kérelmek a Fed újabb kamatemelési fogadkozásai miatt szárnyaltatták a “zöldhasút”.

A számok azt mutatják, hogy a munkanélküli segélyért folyamodó amerikaiak száma 9000-rel 228 000-re csökkent, ami kéthavi mélypont. A várakozások alatti érték minden bizonnyal fejfájást okoz majd a Fednek, amely arról vitázik, hogy mennyire lesz korlátozó a politikája.

Federal Reserve - Wikipedia

Munkaerőpiac

Az USD-befektetők azonban felvidultak a legutóbbi adatokon, mivel a munkaerőpiac továbbra is makacsul feszes, ami további kamatemelések szükségességét erősíti. Rubeela Farooqi, a High Frequency Economics vezető amerikai közgazdásza kommentálta az adatokat:”Az igénylési adatok azt mutatják, hogy a munkaerőpiac továbbra is rugalmas, és a vállalkozások még nem kezdték el gyors ütemben elbocsátani a munkavállalókat, az öt százalékpontos szigorítás ellenére.

Szóval ezért ajánom a Fix Kamatozású dolláros kötvényeket!

Examples of Known Phony Securities | Office of Inspector General

Ralph Lauren kötvénye 2025-ben jár le és 5,405% bruttó hozamot ad!

Több befektető a fix kamatozást keresi. Nem mindegy, hogy egy csúszó forintleértékelésnél forintba vagy dollárba fektetünk be. A Prémium Magyar Államkötvény a hivatalos 20,1%-os infláció mellett 14%-ot fizet ha fizet, ugyanis , ha femegyünk az AKK weboldlra rájüvünk, hogy ez nem fix kamat, hanem változó kamatozást jelent.

A Partner Bankon keresztül elérünk olyan dolláros kötvényt, ami 2025.09.15-én jár le és éves 3,75%-ot ad dollárban. A forint a dollárhoz képest az utolsó 3 évben 12,13%-ot.. De sajnos ez a trend folytatódhat,mert leminősítést adott a Standard&Poor’s hitelminősítő.

Megerősítette az eddigi BBB osztályzatát a Standard&Poor’s a magyar adósbesorolásra, viszont a stabil kilátást negatívra rontotta a hitelminősítő. De mit jelent pontosan a negatív kilátás a gyakorlatban? A vállalat közleménye erre is választ ad: legalább „egy a háromhoz az esélye” annak, hogy két éven belül leminősítik az országot, amennyiben a magyar növekedési vagy költségvetési kép érdemben rosszabb lesz a jelenlegi alapforgatókönyvüknél. A Ralph Lauren Corporation egy amerikai tőzsdén jegyzett divatcég, amelyet 1967-ben alapított Ralph Lauren amerikai divattervező.

Ralph Lauren kötvénye ezen a héten 100,15 pontos árfolyamon tartózkodott. 2015-ben a Ralp Lauren vállalatbővítésre és felújításra kötvényeket bocsátott ki 2025 szeptemberi lejárattal, ami ügyfeleik és a befektetők számára évi 3,75%-os fix kamatot fizet dollárban.

Jelenleg a Ralph Lauren kötvénye 5,405% reálhozamot ad, ugyanis 96,82%-on áll a Ralph Lauren árfolyama.

Ralph Lauren: The Father Of Fashion | Dolce Luxury Magazine

Javaslat

Vegyen Ön is minimum 4000 dollárnak megfelelő összegért Ralph Lauren vállalati kötvényt 3,75%-ost  vagyis középárfolyamon 351-353 Ft/USD csak 1.404.000 vagy 1410.000 forint kell hozzá és élvezze az 3,75 %-os hozamot. Ezzel a vásárlással akár egy olyan részvényét amin, 5-10% vagy annál nagyobb hozamra tett szert ideje realizálni, hogy az eddig megszerzett nyereség realizálódva meg is maradjon. Vásároljon dolláros kötvényekből. Kiváló vásárlásnak tűnik a NIKE , a Microsoft, a Berkshire HathawayTesla részvénye és a a Good-Year 5%-os kamatot fizető kötvénye mellé a Harley Davidson kamatfizetésű kötvénye is. Illetve ha minimum 5-10 millió forinttal rendelkezik és bízik az euróban és nem szeretné forintban tartani a pénzét javaslom vegyen fix kamatozású eurós, dolláros államkötvényeket és vállalati kötvényeket.

Ralph Lauren Reflects on What It Means to Be an American Designer Today

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!