Egy éve lehet még nem gondoltad volna , hogy online rendelsz? Avagy az Alibaba tündöklése

Miközben ezt a blogot írom nektek, elgondolkozom azon vajon mennyire ismeritek a részvényeket és a kötvényeket. Tudjátok-e, tisztában vagytok -e a fogalommal, mi a kötvény illetve a részvény? A kötvény hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. A kötvényben a kibocsátó (az adós) arra kötelezi magát, hogy az ott megjelölt pénzösszegnek az előre meghatározott kamatát vagy egyéb jutalékait, valamint az általa vállalt esetleges egyéb szolgáltatásokat, továbbá a pénzösszeget a kötvény mindenkori tulajdonosának, illetve jogosultjának (a hitelezőnek) a megjelölt időben és módon megfizeti, illetőleg teljesíti. A részvény viszont  tulajdonjogot és egyéb jogokat megtestesítő értékpapír. Ezen értékpapírok és a részvénytársaságok a kapitalizmus jellemző és szerves elemei. A részvény birtokosa részesedése arányában résztulajdonosa az adott társaságnak, és jogosult a jövedelem és a szavazati jogok arányos részére is. Magyarországon nagykorú (pontosabban: cselekvőképes) személyek, jogi személyek, és jogi személlyel nem rendelkező szervezetek adhatják, vehetik, birtokolhatják ezen értékpapírokat. Miért is írtam le ezt, mert sok esetben pénzügyi tanácsadáskor látom, hogy ma Magyarországon ezt nem tanítják és az ügyfelek jelentős része nem tudja. Sajnos ez olyankor derül ki, amikor az ügyfél Magyar Államkötvénybe fektet bele vagy amikor olyan részvényt vásárol valamelyik szolgáltatónál ami nem rendelkezik jó árbevétellel és nyereséggel vagy akár osztalékkal. Tavaly még nem rendeltem ennyit online, nem is foglalkoztam az online, vagy e-kereskedelem részvényeivel, de aztán rájöttem, hiszen a családom rengeteg kütyüt és én is több, mindent gyorsabban meg tudok vásárolni így. Az online vásárlás előnyei nemcsak a kedvezmények,hanem idő spórolás. Azóta már így veszem a könyveim a Book 24-en,vagy a Librin, vagy az irodába az ebédem a Netpincéren keresztül. De tavaly év vége, vagyis inkább idén év eleje óta elkezdtem vásárolni az Aliexpress-szen keresztül. Az aliexpressz.com megfogott, hiszen a gombostűtől kezdve az irodaszeren keresztül  a technikai vívmányig mindent megkapok és ráadásul jóval olcsóbban. Az a mondás érvényes már, amit a minap hallottam kollégámtól Gábortól, vagyis: “ami nem Kínai az hamisítvány” De kié is az Aliexpress honlap ?

images (1)

Megmondom nektek az Alibaba Group Holding cégé vagyis Jack Ma kínai vállalkozó cége.

A kínai Alibaba online webáruház alapítója, Jack Ma jelenleg Kína leggazdagabb embere a maga 34 milliárd dollárra becsült vagyonával. A tanár végzettségű Ma élete akkor változott meg, amikor feleségével egy weboldalakat készítő cégnél, a China Yellow Pages-nél helyezkedtek el. Öt ével később 17 barátjával megalapították az Alibaba céget, aminek értéke ma már bőben 200 milliárd dollár felett van. Az Alibaba több tízezer kínai gyártót csatornáz be egyetlen internetes felületre, így üzleti partnereik könnyen összehasonlíthatják ajánlataikat, illetve biztonságos körülmények között rendelhetnek tőlük. Cégének piaci értéke pedig több mint 200 milliárd dollárra rúg.visual 1

Az alibaba.com a világ legnagyobb online viszonteladói oldala. Legnagyobb irodája  kínai Hangzhouban van. 1999-ben Jack Ma alapította, 2009 végére több mint 40 millió regisztrált felhasználója és 5 virtuális eladói platformja volt, 240 országban folytatott kereskedelmi tevékenysége. Jelenleg az Alibaba egy igazi e-kereskedelmi óriásnak számít, hiszen közel 170 milliárdos cég volt a tőzsdére lépés időpontjában, amivel több rekordot is megdöntött. Ma az Alibaba és a szinglik napja egybeforr. Ugyanis az Alibaba néhány éve életre ügyesen rárepült a minden év november 11-én megrendezett szinglik napjára. Ezt az anekdoták szerint kínai egyetemisták hívták életre, még a kilencvenes években, afféle anti-Valentin-napként. Ilyenkor saját maguknak vásároltak különféle ajándékokat, hogy ezzel enyhítsék magányukat. Idén például kiderült, hogy az  Alibaba, a világ legnagyobb kínai webáruháza 39 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolított le ezen a napon, mint tavaly, pedig akkor sem voltak gyengék a számok. A cég közlése szerint most 168,3 milliárd jüant, azaz csaknem 6780 milliárd forintot költöttek a vásárlók. Ebből ráadásul mintegy 1870 milliárd forint értékű áru az első 30 percben kelt el.letöltés

Azt nektek már félve merem elmondani, hogy idén az Alibaba 25,3 milliárd dolláros forgalommal zárt, ami 40 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. Sőt, a tavalyi rekordot, a 18 milliárd dollárt már a 24 órás vásárlói roham első 13 órájában összehozta. Ezen a napon az Alibaba egy rakás terméket jelentős kedvezményekkel kínál. Az idei eseményt az Alibaba alapítója, Jack Ma egy gálával indította be, amin többek között  Pharrell, Nicole Kidman, Jessie J és Maria Sharapova is részt vett.

Tehát én is így lettem online hívő. Hiszek az Alibaba szlogenével A szegényekkel a legnehezebb jót tenni. Adj nekik valamit ingyen, és azt hiszik, csapda.  és az Amazon illetve Google forradalmában. Büszke vagyok a Facebookra és bátran vásárolok a Tesco-ból online.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!