Egy furcsa telefonhívás után – avagy mit is ajánl D.Trump az Obamacare helyett

A mai nap is szokásos vasárnapnak indult. Majd egy találkozóm volt a múlt héten megismert IT szektorban dolgozó Zsanettal és Áronnal. Velük átbeszéltük a tőzsdei alakulásokat is. Tudják azt is, hogy  jó hírek érkeztek az amerikai munkaerőpiacról.  Biztosra veszik , mint sokan mások, hogy a Fed következő ülésén kamatot emel majd. Azt is ismeri már a két cégvezető , hogy érdemi forintgyengülés kezdődött, így jelenleg az euróval szembeni jegyzés 313 felett azaz 313,13 forintnál jár.  Utoljára tavaly decemberben volt ennyire gyenge a hazai fizetőeszköz.

ausztria-zaszlo

Osztrák számla magyaroknak

Szeretnéd tudni hogy, mit beszéltem Zsanettal és Áronnal?

Illetve ha érdekelnek a hasonló történeteink akkor csak regisztrálj itt.

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei már kedden ovasni fogják és  teljes egészében megismerhetik ezt a történetet. De ha regisztráltok, akkor ti is olvashatjátok majd a teljes történet minden részletét

“Vasárnap reggel egy telefonhívásra ébredtem. Gáspár, egy régi ügyfelem hívott, aki nagy örömmel újságolta, hogy a novemberben vásárolt General Electric részvénye már több mint 7 %-os pluszban áll.

Miután magamhoz tértem, tájékoztattam arról, hogy egy francia vízkezelési társaság, a Suez Environnement szeretné felvásárolni a General Electric vízkezelési technológiai üzletét és vízügyi ágazatát. A Suez szerezné meg az üzlet 70 százalékát, míg a fennmaradó 30 százalék tulajdonosa egy kanadai nyugdíjalap vezető, a Caisse de Dépôtet Placement du Québec lehetne. A tranzakció összege meghaladhatja a 3,2 billió eurót, ami amerikai dollárban 3,4 billió. Így a hétvégére nem meglepően 2,09% nyereséggel zárt a General Electric. Pár perc után egy közös jövő heti időpontot beszéltünk meg.GE

 

Délután kettőkor találkoztam a Frei kávézóban Zsanettal és Áronnal. Mindketten ugyanolyan lendületesen és vidáman érkeztek, mint a múlt heti miskolci találkozóra. Feltett szándékuk továbbra is aktuális, hogy a családi örökséget (14,7 millió forintot) szeretnék elhelyezni részvényekben és kötvényekben a Partner Banknál. Két dubaji fűszer cappuccino és egy toszkán risztrettó rendelése után átbeszéltük, hogy ők milyen kockázattűrő képességbe tartoznak. Nem a legmagasabb kockázatot vállalnák és ezért érdemes több mérsékelt kockázatú kötvényt is vásárolniuk. Majd a hétvégi forint…………..”

Érdekelnek hasonló történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés